ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


24.11.08

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;



Ενώ, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, ανεπτυγμένο ή/και μη, το κύριο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των Μ.Μ.Ε. στρέφεται στην παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχει αρχίσει να μεταφέρεται στην πραγματική οικονομία με απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, με μείωση της ζητήσεως που προοιωνίζει και άλλες απολύσεις (ο φαύλος κύκλος της υφέσεως) στην Ελλάδα περί άλλα τυρβάζουμε.. Εδώ και αρκετό καιρό υφιστάμεθα την συνεχή και καταιγιστική (όσο και μονομερή) «ενημέρωση» από το σύνολο των καναλιών και των εφημερίδων που διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα ανακαλύψει και «αποκαλύψει» καθημερινώς το μεγαλύτερο από τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου.. Υπάρχουν σκάνδαλα; Είναι λίαν πιθανόν. Μένει όμως να αποδειχθεί αν υπάρχουν, ποια, πόσα και σε τι μέγεθος υπάρχουν. Και να αποδειχθούν δικαστικώς με αξιόπιστη, νηφάλια και αντικειμενική προσέγγιση. Με κραυγές και με μεμονωμένες εικόνες δεν δημιουργείται στους σοβαρούς ανθρώπους πεποίθηση. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αλληλοκατηγορούνται. Εσείς φταίτε περισσότερο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την Ν.Δ. επειδή εσείς κάνατε τις ανταλλαγές! Όχι εσείς απαντά η Ν.Δ. που αρχίσατε πρώτοι!
Ψευδομάρτυρες (που αποδεικνύονται με αδιάσειστα τεκμήρια εκβιαστές, τουλάχιστον εν αποπείρα) επιστρατεύονται και καταθέτουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Και ας μην πειθόμαστε τόσο εύκολα ότι εκείνοι πους τους πρότειναν ως μάρτυρες δεν εγνώριζαν, δήθεν, με τι είχαν να κάνουν. Για όλα μπορούν να κατηγορηθούν όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα. Για όλα!!. Πλην της ευηθείας, της αφελείας και της καλής πίστεως… Οι εξηγήσεις (πολιτική «απολογία») του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ για την καταγγελία που του έκανε ο συμπολίτης του επιχειρηματίας κ. Πάπιστας όσον αφορά τον εκβιασμό που υπέστη από τον αξιότιμο κ. Κουκουβίνο (δικηγόρο των «ακτημόνων», καταληψιών και επιδόξων καταληψιών μεγάλης αξίας δημοσίας ή εκκλησιαστικής γης) είναι για τα κλάματα.. Δεν μπορούν να πείσουν ούτε μικρά παιδιά.. Φτάνει να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και χωρίς πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές παρωπίδες.. Facts are stubborn things!!!(Οι Άγγλοι το έχουν πάρει από τον Beaumarchais. Ποιος όμως νοιάζεται στην χώρα μας για τα facts?). Στα ερωτήματα που έγιναν προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (και παρέμειναν αναπάντητα) ας προσθέσω και εγώ άλλα δύο. (Πιθανόν να τα έχουν ήδη διατυπώσει και άλλοι. Δεν το γνωρίζω).
Ο ίδιος (κ. Γ. Παπακωνσταντίνου) είπε ότι μέχρι της συγκεκριμένης επισκέψεως του συμπολίτου του κ. Πάπιστα είχαν ειδωθεί συνολικά τρεις φορές σε αντίστοιχες κοινωνικές εκδηλώσεις. Δηλαδή όχι κατά μόνας. Πρώτον. Πώς λοιπόν και για ποιο λόγο να ζητήσει ο κ. Πάπιστας να ιδωθούν κατ’ ιδία για πρώτη φορά στην ζωή τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Χ. Τρικούπη; Για να μιλήσουν για τον καιρό της Κοζάνης;
Δεύτερον. Γιατί να εξομολογηθεί στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τον πόνο του για τον εκβιασμό ο κ. Πάπιστας; Δεν είχε άλλους εξομολόγους στην Κοζάνη; Και ο Εφραίμ που ήταν και τι έκανε; (Όταν επιχειρηματίες επισκέπτονται με ίδια τους πρωτοβουλία πολιτικούς το κάνουν πάντοτε για να ζητήσουν προστασία ή να ζητήσουν οδηγίες. Και όταν πολιτικοί επισκέπτονται με ίδια πρωτοβουλία επιχειρηματίες το κάνουν για να ζητήσουν χρήματα ή/και –μερικές φορές- διορισμό ψηφοφόρων τους!!)
Η αναμενομένη νεκρανάσταση της καθευδούσης από 5 και πλέον ετών δικαστικής αποφάσεως και ενώ όλοι οι Δικαστές της συνθέσεως υπηρετούσαν πλέον σε άλλα Δικαστήρια υπήρξε προφανώς επικοινωνιακό εύρημα της Κυβερνήσεως. Στην ουσία δεν προσέθεσε τίποτε επειδή η Μονή μπορεί να ασκήσει έφεση. Αντιθέτως προσωπικώς θεωρώ ότι εχορήγησε στην Μονή δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Αφ ΄ενός συνέταμε τον χρόνο για την εξάντληση της δικαιοδοσίας των Ελληνικών Δικαστηρίων ώστε η Μονή θα έχει την δυνατότητα να προσφύγει νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. (Θεωρείται πολύ πιθανό πλέον ότι η Μονή στα Ελληνικά Δικαστήρια θα παίζει με σημαδεμένη τράπουλα). Και αφ΄ ετέρου της έδωσε την δυνατότητα να επικαλεσθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκτός από το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (που προστατεύει όχι μόνον τα εμπράγματα δικαιώματα, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και τα ενοχικά) επί πλέον και το άρθρο 6 της κυρίας συμβάσεως που καθιερώνει την αρχή της «δίκαιης δίκης» (“fair trial”). Και ακόμη, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν επιδικάζει επί παραβιάσεων των όρων της ΕΣΔΑ την κυριότητα κλπ των διεκδικουμένων, αλλά (συνήθως) πολύ σεβαστές αποζημιώσεις προβλέπω ότι η Μονή σε μερικά χρόνια θα πάρει σημαντικότατες αποζημιώσεις από το Ελληνικό Κράτος σε μετρητά και όχι σε ακίνητα υποκείμενα σε καταλήψεις "ακτημόνων" κλπ κλπ.
Αυτά σε συνέχεια δύο προσφάτων αναρτήσεων μου στο ίδιο θέμα με τίτλους ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ .. Βλ. http://christosvardakas.blogspot.com/2008/10/blog-post_04.html και http://christosvardakas.blogspot.com/2008_10_01_archive.html
Για πολλά μπορώ να κατηγορηθώ αλλά ποτέ (πιστεύω) ως οπαδός της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας. Παρά ταύτα Facts are stubborn things!!!