ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.6.10

SIEMENS ΚΑΙ INTRACOM

Οι παλαιότεροι τα γνωρίζουν..
Οι νεώτεροι ας διαβάσουν το δημοσίευμα της επιστολής του Στέφανου Μάνου στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ για να τα πληροφορηθούν...

19.6.10

FACTS ARE STUBBORN THINGS

Με πολλά ταρατατζούμ η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκλεισε χθες ως ρυπογόνο την Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «Πτολεμαϊδα 1» και ανήγγειλε το κλείσιμο μέχρι το 2015 των μονάδων «Πτολεμαϊδα 2,3 και 4» και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ.
Έκλεισε την «Πτολεμαϊδα 1» χωρίς να την αντικαταστήσει…
Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι (λόγω κλιματιστικών και του τουρισμού κυρίως) δημιουργείται στην Χώρα μας υπερβάλλουσα ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος που καλύπτεται με εισαγωγές και ότι η κρατικοδίαιτη και συνδικαληστοκρατουμένη ΔΕΗ δεν παράγει το ρεύμα που χρειάζεται ο τόπος. Παράγει συνδικαλιστές.. Όχι όμως και κιλοβατώρες..
Το momentum είναι εκρηκτικό!
Αν και κοινός νους φαίνεται να σπανίζει κυρίως στους Υπουργούς η σκληρά πραγματικότης δυστυχώς δεν υποχωρεί προ των ιδεοληψιών…
Facts are stubborn things..

9.6.10

ΚΑΘΑΡΣΗ


Τυχαία άραγε δεν έχει αποκλειστεί ακόμη η SIEMENS από τους διαγωνισμούς στον Δημόσιο Τομέα;
Δεν το νομίζω!
Αν η SIEMENS απεκλείετο: Πρώτον θα υπήρχε φόβος να «ξεράσουν» σε εκδίκηση οι άνθρωποι της πολλά σε βάρος του πολιτικού συστήματος, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις… Και δεύτερον για να μπορεί συνεχίζεται η ίδια τακτική με άλλες κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.
Τυχαίο; Δεν το νομίζω!

ΠΟΙΟΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ;

Την περασμένη εβδομάδα παρετηρήθησαν από τους αρμοδίους στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών σχισίματα φύλλων, σβησίματα με blanco ονοματεπωνύμων και άλλες τέτοιες «επεμβάσεις» στα αρχεία του.
Λόγω της κατασκευής του κτιρίου που αποτελεί πολυκατοικία πρώην κατοικιών με πολλά χωριστά διαμερίσματα και πολλά δωμάτια στα οποία όλα είναι αδύνατη η επιτήρηση υπό των υπαλλήλων του τέτοιες «επεμβάσεις» δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολες…
Έτσι από προχθές Δευτέρα γίνεται αυστηρός έλεγχος ταυτοτήτων των εισερχομένων στους χώρους που βρίσκονται τα βιβλία και στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου.
Τι συμβαίνει όμως;
Μήπως κάποιος ή κάποιοι επιδιώκουν να σβήσουν τα ίχνη τους;;
Και γιατί όταν όλοι επιθυμούμε να έχουμε μερίδα στο Υποθηκοφυλακείο κάποιος ή κάποιοι σβήνουν τις δικές τους;

6.6.10

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ;

Έβλεπα προ μερικών ημερών στην τηλεόραση ένα πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ (έντιμο πρόσωπο) να καταφέρεται κατά των Αναστ. Μαντέλη και Άκη Τσοχαντζόπουλου και να επιχειρεί να βρει «νομικές πατέντες» πως παρά την παραγραφή μπορούν να διωχθούν. Υπεστήριζε επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η έξοδος από την ηθική και οικονομική κρίση μπορούσε να γίνει από το ίδιο αναποτελεσματικό, άχρηστο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Σε λίγο, όταν άρχισε η συζήτηση για τον Ά. Τσοχαντζόπουλο ο σταθμός έδειξε κάποιο video στο οποίο, κατά διαβολική σύμπτωση, ο ίδιος σε εχαριεντίζετο με τον Άκη..
Μπορεί να γίνει ανακύκλωση του πολιτικού συστήματος και να χρησιμεύσουν τα άχρηστα υλικά;

2.6.10

THE CABINET MAN


Γράφει σήμερα στην Καθημερινή ο Φ. Καλιαγκόπουλος
Ο «υπουργός» ήταν... επιπλοποιός
Η Ν.Δ. ζητεί την παραίτηση του προέδρου της Εξεταστικής Siemens κ. Σ. Βαλυράκη
Του Φ. Καλλιαγκοπουλου
Φιάσκο ή διαβολική σύμπτωση; Διαστάσεις μνημειώδους γκάφας παίρνει, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αποκάλυψη εγγράφου για δήθεν δωροδοκία «γαλάζιου υπουργού με 1 εκατ. ευρώ, με χειρόγραφο σημείωμα Χριστοφοράκου» που «παίζει» στα ΜΜΕ από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αν τα στοιχεία, τα οποία απεκάλυψαν χθες το απόγευμα βουλευτές της Ν.Δ.-μέλη της Εξεταστικής της Siemens, δεν συνιστούν διαβολική σύμπτωση, πρόκειται για κραυγαλέο ατόπημα του προέδρου της Εξεταστικής της Siemens κ. Σ. Βαλυράκη, την παραίτηση του οποίου ζητούν ευθέως οι νεοδημοκράτες βουλευτές, «αφού δεν διαθέτει πλέον εχέγγυα αξιοπιστίας». «Αυτού του είδους τους δικολαβισμούς τούς έχω ζήσει και ξέρω να τους αναγνωρίζω. Πρόκειται για συνειδητή παραπληροφόρηση που στήθηκε για να πλήξει το κύρος πρώην υπουργών», σχολίασε ο επικεφαλής της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Π. Ρήγας χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική και πολωτική τη στάση της Ν.Δ. και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί μέσω δικαστικής συνδρομής η έρευνα για το έγγραφο που περιέχεται στη δικογραφία «που έχει λεηλατηθεί». Για έγγραφο-φάντασμα, που δεν έχει βρεθεί στη δικογραφία, μιλάει και ο Θαν. Παφίλης (ΚΚΕ).
Για την συνέχεια του δημοσιεύματος εδώ.

Γνωρίζαμε ότι το πολιτικό μας σύστημα κατά μεγάλο μέρος του ήταν διεφθαρμένο και άχρηστο!
Αλλά τόσο άχρηστο ή τόσο διεφθαρμένο;
Ούτε μια συνωμοσία της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν..
Με αποτέλεσμα να διασύρεται το πολυπληθές «νομικό» επιτελείο του ΠΑΣΟΚ (που επικουρεί τον Πρόεδρο και την ομάδα ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens) και κυρίως ο Πρόεδρος της κ. Σ. Βαλυράκης με την απίστευτη γκάφα της συγχύσεως του Υπουργού με τον Ξυλουργό!!.
Πρόκειται άραγε περί επιπολαίας αποπειρας αντιπερισπασμού στο σκάνδαλο της αγοράς από την κ. Β. Σταμάτη, την νεαρά και ευειδή ΄δεύτερη σύζυγο του πρώην υπ’ αριθ. 2 στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχαντζόπουλου (η οποία δηλώνει στο συμβόλαιο συγγραφεύς, αλήθεια ποιο best seller έχει γράψει για να διαθέτει τόσα χρήματα;) της πανάκριβης κατοικίας της οδού Δ. Αρεοπαγίτου; (Το πιθανότερο).
Ή πρόκειται περί βλακείας;
Θεωρώ πιο επικίνδυνη για τον τόπο την δεύτερη εκδοχή.
Ενδιαφέρον όμως εμφανίζει να αποκαλυφθεί πως βρέθηκε, κατά παράβαση του Συντάγματος, στα χέρια του κ. Βαλυράκη η ιδιωτική αλληλογραφία του κ. Κάτσικα με την Αρχιτέκτονα του στη Ν. Υόρκη σχετικά με την κατασκευή ντουλαπιών του σε κατοικία του στις ΗΠΑ.
Φοβάμαι ότι με την κινητοποίηση που εδημιούργησε προώρως ο κ. Σ. Βαλυράκης και οι άκριτες Ελληνικές Αρχές ο μόνος που πιθανόν να βρει τον μπελά του είναι ο Ξυλουργός στις ΗΠΑ εάν τυχόν δεν εδήλωσε το εισόδημα από τα ντουλάπια στις Φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ!!