ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.4.12

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ!


Μια πρόταση για να ξεφύγουμε από την συλλογική εθνική κατάθλιψη που τα πολιτικοσυνδικαλιστικά σκατά της μεταπολίτευσης, σε συνδυασμό με την βλακεία και τον αμοραλισμό μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας, μάς οδήγησαν.
Επισκεφθείτε, όπως έκανα σήμερα με παρέα καλούς φίλους, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Ξεχάστε τα πάντα και ξεχαστείτε στην υψηλή αισθητική της αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.
Ξαναδείτε το περίφημο ανάγλυφο που βρέθηκε στην Ελευσίνα της Δήμητρας με την Περσεφόνη και τον νεαρό Τριπτόλεμο στον οποίο η Θεά παραδίδει τον στάχυ, πράξη που συμβολίζει την ανακάλυψη της γεωργίας.
 Η γυναίκα μου θεωρεί ότι  η παράδοση αυτή του στάχυος (της γνώσης δηλ. της καλλιέργειας)  συμβολίζει το  εκούσιο τέλος της Μητριαρχίας. Κρίνοντας από τα μεγέθη της Δήμητρας και της Περσεφόνης σε σχέση με τον μικρό Τριπτόλεμο και την προστατυτική τους στάση  πιθανόν να είναι έτσι.

22.4.12

ΣΕΞ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ



«Τραυματίστηκε στο σεξ και πήρε... αποζημίωση
Μια 30χρονη υπάλληλος τραυματίστηκε ενώ έκανε σεξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και δεν το άφησε έτσι παρά ζήτησε αποζημίωση επειδή τραυματίστηκε "εν ώρα εργασίας..»
Η συνέχεια  εδώ.
Η είδηση δεν προσδιορίζει εάν σε αποζημίωση υποχρεώθηκε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ή  κάποιος άλλος.
Κατά την Ελληνική νομολογία όμως το ατύχημα αυτό θα εθεωρείτο, κατά πάσα πιθανότητα,  ως «εργατικό ατύχημα κατά την διαδρομή» και, ανεξαρτήτως της ευθύνης του ξενοδόχου, θα ανεγνωρίζετο  παραλλήλως συνευθύνη (κατά «το μαζύ τα φάγαμε») και του ΙΚΑ και, υπό προϋποθέσεις,  και του εργοδότη.

 Έχουν κριθεί πχ παλαιότατα νομολογιακώς ότι αποτελούν «εργατικά  ατυχήματα κατά την διαδρομή» μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Βοηθός τεχνίτη οικοδόμου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα όταν, κατ΄ εντολή του προϊσταμένου του τεχνίτη, πήγαινε από την οικοδομή να αγοράσει τσιγάρα για τον προϊστάμενο του σε γειτονικό περίπτερο.

Εργαζόμενος  που δολοφονήθηκε από την πατέρα της κόρης που «διέφθειρε» και εν συνεχεία εγκατέλειψε  όταν πήγαινε, ακολουθώντας την συνήθη διαδρομή του, από το σπίτι του στο εργοστάσιο για να πιάσει δουλειά.

Και άλλα αντίστοιχα.

Η Γαλλική νομολογία έχει θεωρήσει ως «εργατικό ατύχημα κατά την διαδρομή» το εξής συμβάν.

Εμπορικός αντιπρόσωπος  κατ΄ εντολή του εργοδότου του ταξίδευε στην επαρχία και διανυκτέρευσε σε κάποιο ξενοδοχείο. Είχε δε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο parking του ξενοδοχείου που ήταν δίπλα από το δωμάτιό του. Την νύχτα ξύπνησε από θόρυβο και ποδοβολητά. Θεωρώντας ότι κάποιοι προσπαθούν να του κλέψουν το αυτοκίνητο πήγε στο  parking. Εκεί όμως τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ζηλότυπος γείτονας ο οποίος είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω την σύζυγό του στην αγκαλιά του εραστού της τον οποίο κυνήγησε στο διπλανό  parking όπου ο εραστής κρύφτηκε  πίσω από τα αυτοκίνητα. Βλέποντας τον εμπορικό αντιπρόσωπο με τις πυτζάμες  θεώρησε στο σκοτάδι ότι αυτός ήταν ο εραστής της συζύγου του τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

20.4.12

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ




Σε όσα ήδη έχω εκθέσει για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσθέτω και τα εξής:

Οι κύριες πηγές της τεραστίας σπατάλης της δημόσιας δαπάνης  του φαρμάκου στην Χώρα μας υπήρξαν:

1.      Η αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς, κατόπιν πιέσεως (αμέσου ή εμμέσου) πολλές φορές των ασθενών (πολυφαρμακεία).

2.      Η χρήση με ανοχή του ασφαλισμένου (ή/και χωρίς  γνώση του άλλες φορές) του συνταγολογίου του για πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

3.      Η χρήση  χωρίς γνώση του ασφαλισμένου του συνταγολογίου ή η χρήση συνταγολογίων  πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  για πραγματικές ή και μη πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

4.      Η χρήση (και χωρίς  γνώση του ασφαλισμένου) του συνταγολογίου ή  η χρήση συνταγολογίων πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  προς πλουτισμό φαρμακοποιών και γιατρών χωρίς να συντρέχει περίπτωση θεραπείας.

5.      Η αποκόλληση από υπάλληλους των Ταμείων κουπονιών φαρμάκων που ήδη είχαν πληρωθεί και η εμπορική διοχέτευση τους σε φαρμακοποιούς που τα επαναχρησιμοποιούσαν σε εικονικές ή/και πραγματικές συνταγές ανασφαλίστων.

Ας ελπίζουμε ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όταν το σύστημα ρονταριστεί βεβαίως) θα υπάρξει ουσιαστικός περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

17.4.12

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ


Σίγησε μια  εξαίσια φωνή που έντυνε θαυμάσια άλλοτε μεγάλα τραγούδια με σπουδαία μουσική και αληθινή ποίηση (λαϊκά τραγούδια, Θεοδωράκη, Ρίτσο κλπ) και άλλοτε (συνήθως δυστυχώς ) στιχάκια με ρίμα που αποτελούσαν παράθεση λέξεων χωρίς νοητική σύνδεση.
Κρίμα που ένα τόσο σπουδαίο ταλέντο ακολούθησε, προφανώς χωρίς να το συνειδητοποιήσει,  κυρίως τον δρόμο της Μαρινέλλας και όχι της Βίκυς Μοσχολιού.
Πείθομαι σε όσα γράφουν αυτοί που τον γνώριζαν ότι ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Η δημόσια σεμνή εμφάνισή του πράγματι εκεί παρέπεμπε.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


7.4.12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ



-Καλημέρα Βασιλιά!
-Καλώς τα παιδιά!
-Τι δουλιά;
-Τεμπελιά!

Το παιδικό αυτό τραγούδι μου θύμισε η εξαγγελία της απεργίας των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ στις 7 και 8 Απριλίου  και στάσης εργασίας στις 9 Απριλίου 2012.  Και έπεται προφανώς η συνέχεια..


Οι εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) θα απέχουν από την εργασία τους, το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες....


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν..

Οι άνθρωποι δικαίως  τρέμουν ότι θα μεταφερθούν  από το Πρυτανείο του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες, έστω και αν αυτές θα ανήκουν στο Δημόσιο!!
Μάλιστα με την κατάργηση επί υπουργίας Απ. Κακλαμάνη το 1982  ή το 1983 του δικαιώματος της ανταπεργίας οι Ο.Τ.Α. (δηλ. τα συνήθη υποζύγια και γαλακτοφόρες αγελάδες, οι δημότες τους)  θα πληρώνουν κανονικά τα ημερομίσθια  σε όλους τους εργαζομένους στην καθαριότητα, αν και αυτοί δεν θα εργάζονται, ελλείψει της δυνατότητος  απορρίψεως των συγκεντρουμένων αποριμμάτων.
Η ρύθμιση αυτή υπήρξε και μία από τις κυριώτερες αιτίες της πτωχεύσεως της Ο.Α. που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο αρκετά δισεκατομμύρια € εν συνόλω μέχρις ότου να αποφασιστεί η κατάργηση της.
Υπενθυμίζω και την επίκαιρη προσφιλή συνήθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα να απεργούν Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι!!
 



 α

6.4.12

DIES IRAE ΗΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗΣ




Κύρωσε χθες η Βουλή των Ελλήνων νομοθετικώς με  πλειοψηφία την σύμβαση  εξώδικου συμβιβασμού της χώρας μας με την SIEMENS. (Δεν μπόρεσα ακόμη να βρω την σύμβαση ανηρτημένη στον ιστότοπο της Βουλής. Μόλις την βρω θα την ανεβάσω).
Κυρώθηκε δηλ. η σύμβαση δηλ. εκείνη με την οποία η Χώρα κατ΄ ουσίαν,  μέσα από τις γραμμές της, ζητά συγγνώμη από την SIEMENS επειδή την κακολόγησε  με το πόρισμά  της Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής ως μεγάλο διαφθορέα πολιτικών και Διοικήσεως!!
Υπενθυμίζω ότι η Εξεταστική Επιτροπή είχε διαπιστώσει ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους δύο δισεκατομμυρίων €!
Έκανε γαργάρα (κατά το κοινώς λεγόμενο) η πλειοψηφία το προ ολίγων μηνών εκδοθέν υπό της ίδιας πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής που διεπίστωσε το χωρίς προηγούμενο (και ελπίζω και χωρίς επόμενο) σκάνδαλο της ίδιας εταιρείας.
Πώς να συγκριθεί η στάση αυτή των θλιβερών τίποτε που απαρτίζουν τον σημερινό πολιτικό κόσμο της Χώρας με το ΟΧΙ που η ίδια Χώρα το 1940 και το 1941,  υπό ολοκληρωτικό μάλιστα καθεστώς, αντέταξε στις σιδηρόφρακτες στρατιές των Γερμανών και Ιταλών.
Να πιστέψει κανείς στην δυνατότητα εκβιασμού εκ μέρους της SIEMENS;
 

2.4.12

ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αντιγράφω από το Newsit

“Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει το νόμιμο ή μη της άρνησης του Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί με την υπόθεση των CDS και να τη θέσει στο αρχείο.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί για λόγους ευπρέπειας με το αίτημα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Συνέχεια εδώ…”

Υπενθυμίζω  το παιχνίδι στα cds από την εξαγγελία  (με μη νόμιμη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος) του Τ10 (αντί του Τ3) τον Νοέμβριο του 2009 πού φούντωσε   την υποτιμητική κερδοσκοπία στα Ελληνικά CDS. Υποτιμητική κερδοσκοπία  που επιχειρούν να ερευνήσουν (με χίλια μύρια βάσανα και υπό το κράτος πανταχόθεν «πιέσεων", "συμβουλών", "υποδείξεων" κλπ   μάλλον ) οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Με την πράξη Τ10 της Τράπεζας της Ελλάδος  οι πωλητές είχαν πλέον το δικαίωμα να παραδώσουν τους τίτλους που είχαν πουλήσει 10 (και όχι 3 όπως μέχρις τότε) ημέρες μετά την προ 10ημέρου πώλησή  τους. Έτσι οι πωλητές  κερδοσκόποι  πουλούσαν χωρίς να έχουν αγοράσει (πουλούσαν «αέρα») και στη εκπνοή της προθεσμίας αγόραζαν σε  πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που ίσχυαν κατά την πώληση..
(Με το θέμα των CDS είχα απασχοληθεί και προσφάτως).

Καλά τι γίνεται εδώ; Τρελαθήκαμε όλοι;

Ελπίζω ειλικρινώς ότι δεν θα υπάρχει ανάμειξη του αδελφού του τέως Πρωθυπουργού στην υπόθεση αυτή.

Αλλά  τέτοια υπόθεση των CDS πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων €  που φέρεται, ίσως αδίκως, αναμεμειγμένος ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Ανδρέας (Ανδρίκος) Παπανδρέου θα τεθεί στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη χωρίς δικαστική διερεύνηση;

Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου….

Σε τι τόπο και σε τι χρόνο ζούμε;

O TEMPORA! O MORES!