ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.5.12

Δικομματισμού εγκώμιο!!


Η ανάρτηση επέχει θέση  σχολιασμού της αναρτήσεως του Αθεόφοβου «ΗΡΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ» επειδή λόγω του μεγέθους της  θα ήταν πρακτικά αδύνατη ως αυτοτελές σχόλιο.

Η ιστορία αποδεικνύει ότι η μεγαλύτερη διαφθορά και η λιγότερο αποτελεσματική διακυβέρνηση στην Ελλάδα έγινε από πολυκομματικές Κυβερνήσεις.  Το ίδιο συνέβαινε και στην Ιταλία μέχρι του καταποντισμού του συνόλου του παλαιού πολιτικού κόσμου της Χώρας (Κράξι, Αντρεότι κλπ). Σαν πρόσφατο παράδειγμα υπενθυμίζω την  ιστορία της απ’ ευθείας αναθέσεως των συνδέσεων του ΟΤΕ το 1989 οπότε η μίζα πολλαπλασιάστηκε και κατεβλήθη σε όλα τα κόμματα. Η πολιτική σταθερότητα  το 1955/1965, το 1974/1989 και το 1990/2012 οφείλεται στο δικομματικό σύστημα και στις μονοκομματικές Κυβερνήσεις.

Βεβαίως ο δικομματισμός δεν κατέπεσε το 2012 μόνος του, χωρίς να έχει ίδια αμαρτήματα!! Το πελατειακό σύστημα πράγματι και η διαφθορά υπήρξαν οι κύριες αιτίες της πτώσεως του.

Δεν είναι όμως άμοιρο της προσωρινής, όπως ελπίζω, πτώσεως του δικομματισμού και το νέο εκλογικό σύστημα. Οι συντάκτες του  νέου εκλογικού  νόμου  (Σκανδαλίδης και εν συνεχεία η  «βελτίωση» του Παυλόπουλου) ευνοούσαν (χωρίς καμιά ιστορική προοπτική, τυφλωμένοι από το άμεσο κομματικό συμφέρον)  το 1ο κόμμα υπερμέτρως (και κατήργησαν την ενισχυμένη αναλογική)  ευνόησαν έτσι τις φυγόκεντρες τάσεις στα δύο μεγάλα κόμματα.

 Με την ενισχυμένη αναλογική ηυνούντο τα δύο πρώτα κόμματα. (Βέβαια στην "παραλλαγή" της που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ μετά την δεύτερη θητεία του, ενόψει του επικειμένου  καταποντισμού του, το σύστημα ευνοούσε το 2ο κόμμα σε βάρος του 1ου!!. Αλλά αυτό δεν ήταν ενισχυμένη αναλογική. Γι' αυτό δημιουργήθηκε και ηα σταάθεια των ετών 1989-1990).

Με την ενισχυμένη αναλογική (σε γενικές γραμμές) στην 1η κατανομή εξελέγοντο βγαιναν βουλευτές τόσοι όσοι όσους επέτρεπε σε κάθε εκλογική περιφέρεια το εκλογικό μέτρο κάθε κόμματος υπό τον όρο ότι τα κόμματα  είχαν λάβει άνω του 3% σε όλη της Επικράτεια.

Στην 2η κατανομή μετείχαν σε ευρύτερες εκλογικές περιφέρειες μόνον τα κόμματα που είχαν συγκεντρώσει το 17% τουλάχιστον των ψήφων.

 Και υπήρχε και 3η κατανομή σε όλη την επικράτεια, αν υπήρχαν ακόμη αδιάθετες έδρες.

 Έτσι υπήρχε αντικίνητρο στους βουλευτές των 2 μεγαλυτέρων κομμάτων να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να σχηματίσουν νέους θνησιγενείς κομματικούς σχηματισμούς, έστω και εάν αυτοί θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν το ποσοστό του 3% για την 1η κατανομή.

Η ενισχυμένη αναλογική καθιερώθηκε ύστερα από συμφωνία και με την συνεργασία των Γεωργίου Παπανδρέου και του Τάκου Μακρή (Υπουργού της ΕΡΕ) περί το 1958 αν θυμάμαι καλά.

Για το ΑΣΕΠ.

Η 1Η προσπάθεια επιλογής αξιοκρατικώς των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων έγινε όχι με το ΑΣΕΠ, αλλά με το ΑΣΔΥ που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950  το οποίο δυστυχώς κατήργησε η Χούντα το 1974 και δεν επανέφερε η Δημοκρατία.

Το ΑΣΕΠ στα πρώτα τουλάχιστον στάδια της λειτουργίας του ήλεγχε μόνον την συμπλήρωση και την αξιολόγηση επιλελεγμένων πολιτικών τυπικών κριτηρίων («κοινωνικών» τα έλεγαν!!). Πχ  αρχαιότης, εμπειρία κλπ. Επριμοδοτούντο οι άνεργοι που είχαν απολυθεί από το Δημόσιο, από ΝΠΔΔ, από «κοινωνικοποιημένες" επιχειρήσεις λόγω της διαλύσεως τους, οι  πολύτεκνοι,  οι παλιννοστούντες πολιτικοί πρόσφυγες  κλπ.

Είχα δε αντιμετωπίσει δικαστικώς και το εξής ζήτημα. Κάποιος  Δήμος είχε προκηρύξει μία θέση υδραυλικού ο οποίος θα χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό φρεατίων και υπονόμων ομβρίων υδάτων. Με την απόφαση του ΑΣΕΠ προεκρίθη, επί τη βάσει των νομίμων κριτηρίων, ένας υποψήφιος βάρους περί τα  150 κιλά και ύψους 1.90μ. ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κατέβει στον υπόνομο επειδή δεν περνούσε από τα φρεάτια. Ο Δήμος προσέλαβε τον 2ο προκριθέντα υδραυλικό φυσιολογικών διαστάσεων άνθρωπο. Στην δίκη που επακολούθησε ο Δήμος έχασε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο και υπεχρεώθη να προσλάβει τον 1ο προκριθέντα!!


27.5.12

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ



Ο κ. Α. Τσίπρας απειλεί με μπαράζ δηλώσεων τους Ευρωπαϊκούς λαούς ότι η Χώρα θα αυτοκτονήσει.
Και ότι έτσι αυτοί θα επωμιστούν τα έξοδα της κηδείας μας.
Σωστά δεν μπορούν να μας αφήσουν και άταφους!
Θα τους μυρίζει το πτώμα μας!!

22.5.12

ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΝΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ..


Αντιγράφω από το σημερινό Πρώτο Θέμα.

"Το ΣΔΟΕ υποκλίνεται στην 92χρονη ρακοσυλλέκτρια!
Η 92χρονη ρακοσυλλέκτρια με τις καταθέσεις των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα 16 ακίνητα που της άρεσε να τζογάρει σε αμοιβαία κεφάλαια και να κλέβει την Εφορία! Η μυστηριώδης «κυρα-Αννα» αποτελεί έναν πραγματικό γρίφο για τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ και η ιστορία της είναι όχι μόνο πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά αλλά ικανή να σταθεί ακόμη και στο βιβλίο Γκίνες.

 Το protothema.gr αποκαλύπτει όλο το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την 92χρονη Άννα Β. και παρουσιάζει την «αφήγηση» του γιου της και μοναδικού κληρονόμου, για το πώς μια γυναίκα που έμεινε χήρα το 1962 με μια μικρή σύνταξη και δήλωνε οικιακά κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος και μάλιστα να κλέβει με αριστοτεχνικό τρόπο για πολλά χρόνια την Εφορία».




Η ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.

Αν την είχαμε ανακαλύψει εν ζωή και την κάναμε Υπουργό Οικονομικών σήμερα όχι μόνον δεν θα χρωστούσαμε αλλά θα δανείζαμε και την Κίνα!!!



Βέβαια είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον, (αλλά και επί Κυβερνήσεως Γ. Ράλλη 1977/1980 τον Αθ. Κανελλόπουλο) σκορποχέρηδες και πονόψυχους Υπουργούς και κυρίως Υπουργούς Οικονομικών, με ειδική μνεία στον κ. Τσοβόλα, που είχαν την εδραία πεποίθηση ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα, ότι δεν σώνονται ποτέ και ότι τα δανεικά είναι αγύριστα. Αυτά πίστευε βεβαίως- και ίσως πιστεύει ακόμη αν κρίνω από τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ- και μεγάλο μέρος, ίσως το μεγαλύτερο, της Ελληνικής Κοινωνίας.


Τα λεφτά μας, μαζύ με τα δανεικά, έγιναν επιδοματα σε μαϊμούδες  τυφλούς Ζακύνθου, κωφάλαλους Ρομά Αλεξανδρουπόλεως, πυρόπληκτους Ρομά Ηλείας και πάσης Ελλάδος, παραπληγικούς Πατρών,  χωλούς Ηρακλείου, καρκινοπαθείς Ρεθύμνου, καρδιοπαθείς Χανίων κλπ κλπ.
Μαζύ με 200.000 περίπου συντάξεις, προνοιακά βοηθήματα κλπ σε μαϊμούδες επίσης  δικαιούχους..
Τώρα τους πληρώνουμε όλοι πταίσαντες και μη πταίσαντες.

Όπως δυτυχώς αυτοί έστρώσΑΝ εμείς θα κοιμηθούΜΕ..


Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΗΣ..


Διαβάζω στο σημερινό Έθνος
«Σεμινάρια πολιτικής και στον... Ολάντ
Σε νουθεσίες, καυστικά σχόλια και υποδείξεις προς τον Φρανσουά Ολάντ επιδόθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στον πρόεδρο της Γαλλίας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα έχει την τύχη του Νικολά Σαρκοζί, αν δεν τηρήσει τα υπεσχημένα".
Η συνέχεια εδώ.
Η μαντάμ Σουσού στις δόξες της .. ….
Για να θυμηθούμε την Τασούλα της διαφήμισης στον Κίτσο
|"Έχ' ξιφύγει;"


19.5.12

Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΑΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ!

Για να καταλάβουμε τις αντιδράσεις των άλλων  Ευρωπαίων και τα μηνύματα που καθαρά στέλνονται  καθημερινώς στην Χώρα μας από τα πιο επίσημα χείλη της Ε.Ε. και των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων πρέπει να συνειδητοποιήσουνε ότι οι ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι δομημένες γύρω από δύο βασικές αρχές.

Η αρχή pacta sund servanda  (“Τα σύμφωνα είναι τηρητέα») είναι η μία.

 

Η αρχή    Ubi responsabilitatis ibi potestas. Ubi potestas ibi responsabilitatis («Όπου ευθύνη εκεί και εξουσία. Όπου εξουσία εκεί και ευθύνη» είναι η άλλη.

Την κοινωνία μας δεν την χαρακτηρίζει η προσήλωση σε καμιά από τις αρχές αυτές.

Φταίει η μακριά περίοδος της Τουρκοκρατίας; Η έλλειψη του αισθήματος της ατομικής ευθύνης; Ο αριστερόστροφος λαϊκισμός που μας τροφοδοτεί τις τελευταίες δεκαετίες; Όλα αυτά και κάποια άλλα μαζί;

Ότι και να φταίει δεν έχει σημασία. Η κοινωνία μας εξεγείρεται όταν της ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της. (Ακόμη και από την ελεύθερη εκλογή   λαϊκιστών ηγετών).

Θέλουμε, ως Ελλαδική κοινωνία,  να έχουμε και την πίτα ακέραιη και τον σκύλο χορτάτο. Αυτή είναι η αρχή μας. Δεν κατανοούμε τις Ευρωπαϊκές αρχές της ευθύνης και του σεβασμού των υποχρεώσεων. Επομένως θεωρούμε ότι οι Ευρωπαίοι μας αδικούν  βαναύσως όταν μας απαντούν «Ο δανειστής απέθανε και ο γιος του δεν χαρίζει». Δηλ. όταν και οι Ευρωπαίοι περιέργως δεν κατανοούν την δική μας αρχή.

 

Υ.Γ. 20/5/2012 16.00

Σε πρόσφατες σημερινές δημόσιες δηλώσεις τους επ΄ευκαιρεία της Συνόδου των G8 οι Μπ. Ομπάμα, Ολάντ και Μέρκελ εξήρτησαν την βοήθεια στην Ελλάδα από την τήρηση των όρων των μνημονίων.

Εμμένουν δηλ. στην τήρηση της αρχής

pacta sund servanda  (“Τα σύμφωνα είναι τηρητέα»)

 

 Για ποιά καταγγελία του Μνημονίου, για ποιά πολιτική ακύρωσή του από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6.5.2012 κλπ κλπ  συζητάμε τώρα;

17.5.12

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΑΟΥ




Σήμερα προ 30 λεπτών περίπου (ώρα 10.30 π.μ.) περνούσα στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των κτιρίων της Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου. Πέρασμα μάλλον πυκνοσύχναστο. Δύο νεαρά Ελληνόπουλα, κάτω των 18 ετών,  έκαναν δημόσια ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης. Δίπλα τους οι πωλητές μια ομάδα νεαρών μαύρων. Και μαζί τους ένα άλλο νεαρό Ελληνόπουλο παζάρευε την δόση του.
Επειδή κοντοστάθηκα οι μαύροι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου..
Και σκέφτομαι ότι αφού οι καραγκιόζηδες που υποδύονται σήμερα τις πρυτανικές Αρχές, την αστυνομική διεύθυνση, τις δημοτικές αρχές, την πολιτική ηγεσία και όλες εν γένει τις αρχές δεν κάνουν τίποτε σκέψου τι έχει να γίνει όταν την εξουσία παραλάβουν οι αρχικαραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ με το διακηρυγμένο πρόγραμμά τους  για το μεταναστευτικό, την χρήση ναρκωτικών και το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα!!

Ζούμε ως Ελληνικό  Έθνος τις τελευταίες του ημέρες..


16.5.12

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ



Η επιλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμένου ως Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού  συμβολίζει προφανώς την σημερινή ψυχολογική διάθεση όλων των Ελλήνων. Το παρετήρησε ήδη ο διακρινόμενος για το χιούμορ του, ακόμη και σε   δημόσιες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, Πρόεδρος.
Αλλά και των δύο άλλων Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, μεταξύ των οποίων κατά το Σύνταγμα περιορίζεται η επιλογή, τα επώνυμα  είναι επίσης συμβολικά σχετικά με την σημερινή κατάσταση.

Η επιλογή της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ασημακοπούλου θα συμβόλιζε ότι θα πουλήσουμε και τα ασημικά της Χώρας. Τον σημαντικής αξίας χρυσό των αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος  (που είχε σχηματισθεί ήδη από το 1940) είχαν  προλάβει και πούλησαν, αντί πινακίου φακής σε  σχέση με τις σημερινές τιμές του, οι κ.κ. Σημίτης και Γκαργκάνας.

Τέλος η επιλογή του κ. Καραβοκύρη, Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα σήμαινε ότι στην (σημερινή) φουρτούνα ο (καλός) καραβοκύρης φαίνεται.

14.5.12

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!


Για τους πτωχούς τω πνεύματι που εψήφισαν στις εκλογές της 6/5/2012 ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπω στο πρόγραμμα του.


Στην ανάρτηση αυτή περιορίζομαι να σχολιάσω μόνον τον στόχο 22 στον οποίο εκφράζεται το πρόγραμμα του όσον αφορά  την άμυνα και την εξωτερική πολιτική.


Από την απλή ανάγνωση προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, διαβάζοντας δε προσεκτικότερα το κείμενο, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και αυτό τον 2ο στόχο τον κρύβουν.


Η αποχώρηση όμως της Χώρας μας από το ΝΑΤΟ θα έχει ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες.

Η Τουρκία, η οποία γνωρίζει να περιμένει, ελλοχεύει να μας επιτεθεί για να αποκτήσει εδαφικά οφέλη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη. Θα αποκτήσει έτσι όχι μόνο εδαφικά πλεονεκτήματα αλλά και τεράστια διεύρυνση  της Υφαλοκρηπίδος της και της Α.Ο.Ζ. της. 

Τα Σκόπια που θα μπουν αμέσως μετά την αποχώρηση μας στο ΝΑΤΟ θα πιέζουν εντονότερα για την Μεγάλη Μακεδονία καθώς και η Αλβανία για την Μεγάλη Αλβανία. Δεν είναι δε απίθανο να χτυπήσουν τον Ελληνικό Στρατό από  τα νώτα στον προσεχή και επικείμενο μετά την αποχώρησή μας από το ΝΑΤΟ Ελληνοτουρκικό πόλεμο.


Η Σερβία, γεωπολιτικός σύμμαχός μας, είναι πλέον ημιθανής και λόγω της γεωγραφικής μεσολαβήσεως των Σκοπίων δεν μπορεί να μετάσχει.


Η Βουλγαρία ανήκει στο ΝΑΤΟ και δεν θα μας βοηθήσει επίσης. Πλέον τούτου  η  ύπαρξη της Μουσουλμανικής Κοινότητος που αντιστοιχεί στο 15% του εκλογικού σώματος, της εκάστοτε δηλ. ρυθμιστικής πλειοψηφίας  για τον εκάστοτε νικητή των εκλογών, έχει και  για τον λόγο  αυτό κίνητρο να μας αφήσει στην  κακή μας μοίρα. Τέλος σε μια γεωγραφική διάλυση των Βορείων επαρχιών μας η Βουλγαρία δεν νομίζω ότι θα άφηνε την ευκαιρία να μην πραγματοποιήσει τον προαιώνιο πόθο της  της εξόδου στο Αιγαίο!!

Μόνον ηλίθιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!!
Εαν τον ψηφίσατε και θα τον ξαναψηφίσετε τα θερμά μου συλλυπητήρια!!

 Για να θυμηθούμε τον Τειρεσία

ΤΥΦΛΟΙ ΤΑ Τ΄ΩΤΑ TON TE NOYN TA Τ' ΟΜΜΑΤΑ ΕΙΣΙΝ!!

Οι ηλίθιοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ τι έχουν να μας πουν;

ΥΓ 15.5.2012 11.30
Προσθέτω και τα εξής από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

 "Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του"



8.5.12

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Έκανα σήμερα άκαρπα πολλά τηλεφωνήματα σε πλέον των 10 διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνων στην Δασική υπηρεσία.
Τα περισσότερα έγιναν στην Κεντρική Υπηρεσία για να πληροφορηθώ τον αριθμό τηλεφώνου μιας δασικής υπηρεσίας που εδρεύει επί της Μεσογείων 239 (Διευθύνσεως Δασών Αθηνών) από την οποία ήθελα να πάρω κάποια πληροφορία.
Στην Κεντρική Υπηρεσία από τα 5 τηλέφωνα δεν υπήρξε καν απάντηση. Στο 6ο και στο 7ο τηλέφωνα μού είπαν ότι ήσαν αναρμόδιοι και δεν γνώριζαν την δασική αυτή υπηρεσία και με παρέπεμπαν σε άλλα τηλέφωνα. Στο 8ο τηλέφωνο κάποια κυρία μου έδωσε  4 διαφορετικά τηλέφωνα της Υπηρεσίας αυτής. Κανένα όμως από αυτά δεν απάντησε στις κατ΄ επανάληψη κλήσεις μου.
Σημειώνω ότι το ένα από αυτά τα τηλέφωνα μού το είχε δώσει και ο πελάτης μου ως το τηλέφωνο της αρμόδιας για το θέμα. Πλην όμως στο τηλέφωνο αυτό τηλεφωνώ από 10 ημερών περίπου χωρίς ουδέποτε να επιτύχω απάντηση. Είχα θεωρήσει ότι το τηλέφωνο ήταν λανθασμένο γιαυτό έψαχνα να βρω το σωστό.
Η διάλυση του Κράτους είναι πλέον ή προφανής.
Το επιχείρημα μπορεί να είναι ότι οι υπάλληλοι είχαν πάει ως ετεροδημότες να ψηφίσουν στις επαρχίες τους.
Σήμερα όμως είναι Τρίτη. Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή. Και στην Ν. Υόρκη εάν είχαν πάει να ψηφίσουν θα μπορούσαν να έχουν γυρίσει από την Κυριακή το βράδυ.
Επομένως το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων ετεροδημοτών αδείας μετ΄ αποδοχών (την οποίαν επιμηκύνουν ατιμωρητί με άδεια από την Σημαία) για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να καταργηθεί.
Πρώτον να μεταφέρουν υποχρεωτικώς  τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο της υπηρεσίας τους.
Δεύτερον μπορούν, τηρώντας  κάποια απλή διαδικασία, να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Και
Τρίτον εάν θέλουν να ψηφίσουν στην γενέτειρά τους για να ανταποδώσουν στο κόμμα και στο τοπικό  βουλευτή τις υποχρεώσεις τους εκ του διορισμού τους να παίρνουν για τον λόγο αυτόν μέρος της κανονικής αδείας τους.

ΥΓ 09.05.2012

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ (ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΣΤΙΣ 12.2.2012; ΑΛΛΟΙ;  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ) ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΗΣ Δ/ΝΣΕΩΣ ΣΥΝΤΟΝ ΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ  ΤΙΤΛΟΣ)ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ. ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΕΩΣ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ..     


ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Οι κωλοτούμπες των δημοσιογράφων τηλεοπτικών μέσων, εφημερίδων και περιοδικών που προ λίγων μόλις ημερών όταν μιλούσαν για το ΠΑΣΟΚ έσταζε μέλι από το στόμα τους ενώ  σήμερα το υποβάλλουν σε αυστηρή κριτική μου θυμίζουν τον πάντοτε επίκαιρο Ροΐδη που έγραφε στον Ασμοδαίο.

«Ομιλούσα περί μέλους τινός του πεσόντος Υπουργείου, το οποίον τοσούτον μέχρι χθες εξεθείαζεν, η Παλιγγενεσία ονομάζει τούτο άξιον στιγματισμού. Κατ΄ Ινδικήν τινά παροιμίαν «ο όνος επί μίαν εβδομάδα δεν λακτίζει τον δώσαντα εις αυτόν άχυρον». Ο στόμαχος των ημετέρων δημοσιογράφων έχει, φαίνεται, την μνήμην βραχυτέραν της ονείου».

Για το κείμενο και για την αφορμή που έδωσε στον Ροΐδη για την σύνταξή του έχω ξαναγράψει εδώ.






6.5.12

EXIT POLLS 2012


Εάν τα exit polls επαληθευτούν και από τα πραγματικά αποτελέσματα η Ελληνική κοινωνία θα θυμίζει την ιστορία εκείνου, που για να εκδικηθεί την γυναίκα του που τον απάτησε, αυτοευνουχίστηκε…
Βεβαίως αν και ο κενός ουσίας απίστευτος βερμπαλισμός και η παλαβή στρατηγική και τακτική στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπρωξε ευλόγως  πολλούς σοβαρούς ανθρώπους σε μικρότερα κόμματα ή σε αποχή  αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα αποτελέσματα των exit polls.
Κατανοώ το δίκαιο της οργής κατά των ηλιθίων που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.
Δεν κατανοώ όμως την θεραπεία που προτείνει το εκλογικό σώμα αν είναι αυτή που τώρα φαίνεται.  
Γνωστό μου ζευγάρι νέων ανθρώπων ψήφισε για πρώτη φορά ΣΥΡΡΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Εκείνος, προικισμένος νέος επιστήμονας, πανεπιστημιακός σε κεντρικό και φημισμένο ΑΕΙ, μα λαμπρές σπουδές, που σκοτώνεται στην δουλιά, στην έρευνα και στην διδασκαλία,  χωρίς να παίρνει ιδιωτικές δουλειές,  άτομο υπεύθυνο και ιδιοφυές στην δουλειά του και με πολύ μεγάλη κληρονομική ακίνητη περιουσία. Εξελέγη στο ΑΕΙ απολύτως αξιοκρατικά.  Είναι στην μειοψηφία (που τους ξέφυγε) και δεν εξελέγη από τις ομάδες καταλήψεως θέσεων της ΠΟΣΔΕΠ. Αυτή την φορά ψήφισε ΣΥΡΡΡΙΖΑ. 

Εκείνη, ευφυής στην δουλειά της, εργάζεται σε μεγάλη πρώην Κρατική Τράπεζα, σε θέση με αρκετά λεφτά και λίγη δουλειά. Δεν είναι φυγόπονη, απλώς λόγω του υπερπληθυσμού στην Τράπεζα τα πράγματα είναι χαλαρά.  Αυτή την φορά ψήφισε ΚΚΕ.

Το ζευγάρι με παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, χωρίς καμιά ιδεολογική συμπάθεια προς τον Μαρξισμό, άνθρωποι με κεντρώο προφίλ  που ψήφιζαν άλλοτε ΠΑΣΟΚ  και άλλοτε ΝΔ.
Οργίστηκαν δικαίως από τις περικοπές των αποδοχών τους, από την μείωση των εισοδημάτων τους από την ακίνητη περιουσία τους και από τους μεγάλους νέους φόρους στην ακίνητη περιουσία τους.
 Τους περιμένουν άραγε καλύτερες ημέρες εάν καταλάβουν την εξουσία τα κόμματα που εψήφισαν;
Στις ΗΠΑ λένε ότι εκεί “the sky is the limit” για την φιλοδοξία εκείνων που θέλουν να πετύχουν.
Στην Ελλάδα εγώ λέω “the sky is the limit” για την ανθρώπινη βλακεία..