ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.11.06

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΙΙ.

Μετά την χθεσινή, δήθεν, απειλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία προτείνει να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία σε οκτώ (από τα 35 νομίζω κεφάλαια) επειδή αυτή αρνείται (αγέρωχα και κατηγορηματικά) να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της εκ του πρωτοκόλλου εντάξεως παρακαλώ να προστεθούν ως υστερόγραφο στο ομότιτλο σχόλιό μου της 22.11.2006 τα εξής:
Η «απειλή» της Ε.Ε. μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον Χιώτη χωρικό. Το παραθέτω για όσους δεν το γνωρίζουν.
Επί Τουρκοκρατίας ένας Χιώτης με την γυναίκα του και τον γάϊδαρό του φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα κατέβαινε από το χωριό του για να τα πουλήσει στο παζάρι της Χώρας. Στον δρόμο συναντά τον Τούρκο. Ο Τούρκος τους σταματά, χαράζει με την χαντζάρα του κύκλο στο έδαφος, βάζει μέσα τον Χιώτη και τον απειλεί ότι αν βγάλει έξω από τον κύκλο έστω και το πόδι του θα τον σφάξει, εν συνεχεία βιάζει την Χιώτισσα και, τέλος, αρπάζει τον φορτωμένο γάϊδαρο και φεύγει..
Ο Χιώτης γελάει...
Η Χιώτισσα που σπαράζει από το κλάμα ρωτάει:
Γιατί Τζαννή μου γελάς; Δεν είδες τι πάθαμε;
Και ο Χιώτης απαντά: Εμείς τι πάθαμε; Καλά εσύ δεν είδες τι έπαθε αυτός; Όλο και ήβγαζα το ποδαράκι μου από τον κύκλο!!
Είναι λοιπόν προφανές ότι οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις (άλλες λίγο και άλλες πολύ) αποτελούν φιγούρες του θεάτρου σκιών των οποίων τα νήματα κινούν εκ των παρασκηνίων οι ΗΠΑ. Και μόνον για να καθησυχάσουν την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη (που αντιτίθεται ακόμη, παρά την περί εναντίου καταιγιστική προπαγάνδα, στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.) κάνουν αστείες κινήσεις αντίστοιχες με τις δηλώσεις του Χιώτη του ανεκδότου.. Η Τουρκία (αργά ή γρήγορα) θα μπει στην Ε.Ε., έστω και εάν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις βγάζουν το ποδαράκι τους από τον κύκλο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: