ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


1.7.08

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ Η ΠΕΡΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ..


Δανείζομαι την πρώτη φράση του τίτλου από το ομώνυμο άρθρο του κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα του σημερινού (1.7.2008) Βήματος.
Αναφέρεται στην (υπό την προεδρία του παλαιού και νέου Προέδρου της κ. Γ. Α. Παπανδρέου) Διεθνή Διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα των Βαλκανίων. Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λαγονήσι GRAND RESORT. Τιμή 700 Ευρώ την βραδιά, καμπάνες με ιδιωτικές πισίνες, μπάτλερ κλπ κλπ.
Μην ανησυχείτε για τους Σοσιαλιστές !! Τα έξοδα είναι πληρωμένα από την Ελληνική Βουλή, τον μεγάλο χορηγό της Σοσιαλιστικής Διεθνούς..
Δηλαδή από εμένα και από εσάς..
Στο περιθώριο της Διασκέψεως διαβάζω στην ίδια Εφημερίδα (σελ. Α7) σεμνά (και άκρως υποκριτικά) διατυπωμένη την είδηση ότι: «Το Συνέδριο επικύρωσε την ανακήρυξη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως συμβουλευτικού μέλους του οργανισμού… Την έντονη διαφωνία τους με την απόφαση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ κκ Β. Λυσσαρίδης και Ι. Ομήρου..».
Η εφημερίδα αποφεύγει να προσδιορίσει ότι «το κόμμα» αυτό είναι το Τουρκικό κόμμα στο κατεχόμενο στρατιωτικώς υπό το Τουρκικού Στρατού μέρος της Κύπρου..
Για την παραδοχή του Τουρκικού κόμματος που λειτουργεί στα κατεχόμενα εδάφη της Δημοκρατίας της Κύπρου ως μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχω γράψει και άλλοτε. Τα κείμενα βρίσκονται επιλέγοντας την λέξη κλειδί ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ.

18 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόλις εδημοσίευσα το κείμενό μου αυτό είδα ένα εξαιρετικό ομότιτλο κείμενο στον Λωτοφάγο, το οποίο και συνιστώ..

athinovio είπε...

το πολύ το κυριελέησον το βαριέται κι ο παπάς

νομίζω οτι δεν είμαι η μόνη που έχει βαρεθεί ακόμα και να αγανακτεί πλέον με κάτι τέτοια

στις επόμενες εκλογές για να μου πάρουν ψήφο θα πρέπει να διαλέξουν συζύγους από το καλλιτεχνικό στερέωμα, όπως και στας ευρώπας

Λωτοφάγος είπε...

Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση και χαίρομαι διότι αποδεικνύεται ότι δεν είμαι γερο-παράξενος επειδή διαμαρτύρομαι για την τόσο προκλητική κραιπάλη στης ακρίβειας τον καιρό! (Λίγο ξεχειλωμένη μου βγήκε η φράση!)
Και το χειρότερο είναι ότι τα έξοδα βγαίνουν από τους φόρους των μισθοσυντήρητων, δεδομένου πως είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να κρύψουν τα έσοδά τους!

Locus Publicus είπε...

Μα για το τουρκικό κόμμα θα χαλάσουνε τέτοιο σοσιαλιστικό φαγοπότι κ. Βαρδάκα; Ο λαός αντέχει. Και κατανοεί κατα τη λαική ρήση, πως "η μαγκιά και η παραγγελιά πληρώνονται".

Το παραμύθι συνεχίζεται.

Εξοχος και ο Λωτοφάγος.

Univers είπε...

De facto αποδοχή καταστάσεων και από τους άμεσα θιγομένους;

Ή υποχώρηση με ανταλλάγματα;

Άκουσα ότι ο Ταλάτ για πρώτη φορά δέχθηκε σε συνομιλίες του με την ελληνοκυπριακή πλευρά πως σε ένα μελλοντικό Κυπριακό κράτος θα πρέπει να υπάρχει μία εννιαία εθνική ταυτότητα (ενώ μέχρι τώρα η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμενε στην διατήρηση της τουρκοκυπριακής ταυτότητας από μέρους της).

akrat είπε...

αχ βαχ
να σου πω κάτι... στην ψευτοσοσιαλιστική διεθνή σάμπως δεν ήταν οι Μπααθικοί, οι Σανταμικοί και άλλα καλόπαιδα?
αυτή είναι διεθνή του ... ποπού...
αποτελεί την μέγιστη ξευτίλα...
είναι στην πραγματικότητα ένα φόρουμ διαφθοράς και εκόλαψης εθνικιστικών ρευμάτων και ευρωπαικών τακτικών εξαπάτησης της ευρωπαικής εργατικής τάξεως...
καλό πρωινό να έχετε...

akrat είπε...

αν αυτή είναι σοσιαλιστική διεθνή ...
εγώ είμαι το τουταλχαμών ο Γ. ανηψιός του ραμσή ΚΦΧ...
αυτά...

Unknown είπε...

UNIVERS
Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει η πληροφορία ότι οι Τούρκοι "υπεχώρησαν" στο αυτονόητο αξίωμα της εκδόσεως κοινής ταυτότητος-διαβατηρίου για όλους, Τουρκοκύπτιους και Ελληνοκύπριους.
Στην διπλωματία πάντως ουδέν άνευ ανταλλάγματος..
Υποχωρούμε στα αυτονόητα αλλά με αντάλλαγμα.. Το παιχνίδι αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν άριστα..
Εγώ ως πλέον επικίνδυνο στοιχείο 6του σχεδίου Αννάν θεωρώ την παρθενογένεση της (νέας) Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλ. την αναδρομική κατάργηση του υπάρχοντος Κράτους και την σύσταση νέας "οντότητος" από δύο συνιστώσες Κοινότητες.
Γιαυτό δηλαδή που ο Μεγάλος Κύπριος Πολιτικός κ. Τάσσος Παπαδόπουλος είχε πει "Δεν θα παραδώσω Κοινότητα αφού παρέλαβα Κράτος". Κάτι που είχε κάνει τους γνωστής επιρροής "δημοσιογράφους" των Αθηνών να τον σκυλοβρίζουν και να τον ειρωνεύονται..
Πλην όμως εξ όσων γνωρίζω οι Τούρκοι σε αυτό είναι αμετακίνητοι στις προβλέψεις του σχεδίου Αννάν.

Unknown είπε...

Akrat
Ο κόσμος εξελίσσεται. Και οι σοσιαλιστές (και μάλιστα οι τριτοκοσμικής κατευθύνσεως όπως είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής) έχουν και αυτοί δικαίωμα στην ευζωία και μάλιστα με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων..

Univers είπε...

Αναμφίβολα οι προβλέψεις του σχεδίου Ανάν και ο τρόπος με τον οποίο αυτό επιχειρήθηκε να επιβληθεί (απειλές περί κοσμοϊστορικής καταστροφής σε περίπτωση μη αποδοχής και ταυτόχρονα ομοβροντίες υποστηρίξεως από "εκσυγχρονιστικούς" κύκλους εδώ στην Ελλάδα) είναι σκανδαλώδεις.

Αντιγράφω εδώ και σχόλιο που έγραψα στo κείμενο του λωτοφάγου περί χρηματοδότησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Ελλάδα:

"Ο Ελληνικός σοσιαλισμός είχε ανέκαθεν αδυναμία στην θάλασσα. Επί εποχής ΑνδρΠαπανδρ οι υπουργοί τρωγόπιναν στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης, ο οποίος είχε φεσωθεί μέχρι το λαιμό.

Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια μονοκομματικό, ούτε καν μόνον κομματικό. Επιστημονικά συνέδρια δίνουν και παίρνουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και τα έξοδα δεν βγαίνουν μόνον από τις συνδρομές των μελών, κάποιοι άλλοι τα καλύπτουν εν είδει χορηγίας και με ευνόητα ανταλλάγματα από την συνεδριάζουσα επιστημονική κοινότητα (ο Τζάμπας - ως γνωστόν - πέθανε, του κάναν και τα εννιάμερα)."

Unknown είπε...

Univers
Είχα ήδη δει το ωραίο σχόλιό σας στο κείμενο του Λωτοφάγου.
Θυμήθηκα και την σχετικώς πρόσφατη δημοσία διαμάχη του Πρυτάνεως Επαρχιακού Πανεπιστημίου με το Υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Πρύτανης (σε συνέντευξη τύπου νομίζω) λαύρος κατήγγειλε το Υπουργείο ότι επειδή δεν του έστειλαν λεφτά δεν μπορεί να εξοφλήσει τον λ/σμό της ΔΕΗ με κίνδυνο την πιθανή διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως του Πανεπιστημίου.
Το Υπουργείο απήντησε με επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων ότι τις επώνυμες πιστώσεις που εχορήγησε στο Πανεπιστήμιο για τον λ/σμό της ΔΕΗ το Πανεπιστήμιο τις εχρησιμοποίησε αυθαιρέτως για την οργάνωση τουριστικού ψευδοεπιστημονικού συνεδρίου.
Και ο κ. Πρύτανης έκανε μόκο..

Univers είπε...

Το πρόβλημα των χορηγιών είναι πολύ ευρύ.

Χορηγίες προς επιστήμονες για συνέδριά τους δημιουργούν εμφανείς εξαρτήσεις τους από το(τα) προϊόν(-τα) της εταιρείας - χορηγού. Επιπλέον δρουν πολλπαπλασιαστικά στον αριθμό των πραγματοποιουμένων συνεδρίων και την πολυτέλεια διοργάνωσής τους και συχνά οδηγούν σε "διακοποσυνέδρια", που στόχο έχουν να καλύψουν διακοπές των συνέδρων και της οικογένειάς τους και όχι παροχή επιστημονικής γνώσης ή εκπαίδευσης. Καταλήγουμε με τις εξαρτήσεις αυτές(πρόσφατο "φρούτο") να έχουμε επιστημονικές εταιρείες που εμφανίζονται ότι εγκρίνουν το τάδε ή το δείνα γυναικείο σερβιεττάκι (!), ή να υπερασπίζονται τα αμφίβολα ή στην καλύτερη περίπτωση ισχνά πλεονεκτήματα του τάδε ή του δείνα διατροφικού σκευάσματος για την χοληστερίνη κοκ. Ο λογαριασμός, βέβαια, αυτών των πολυτελών επιστημονικών συνευρέσεων έρχεται στην τιμή του προϊόντος (πχ. φαρμάκου, ιατρικού υλικού) ή έστω καλύπτεται αν όχι από τις αυξημένες τιμές ανά μονάδα τουλάχιστον από τον αυξημένο αριθμό μονάδων που χορηγούνται ή συνταγογραφούνται από τους "ικανοποιημένους" συνέδρους.

Πάντως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και είναι αλήθεια ότι από τις χορηγίες εξασφαλίζεται η εκπαίδευση εκείνων των επιστημόνων που όντως θέλουν κάτι να μάθουν και που ο μισθός τους δεν αρκεί γι΄ αυτό.

Λωτοφάγος είπε...

Υπάρχει και ένας όρος που χρησιμοποιείται μεταξύ καθηγητάδων: ""επιστημονικός τουρισμός"! Μου τον ανέφεραν κάποτε, προκειμένου να με πείσουν να πάω σε κάποιο συνέδριο, για το οποίο δεν είχα έτοιμη ανακοίνωση!

Unknown είπε...

Univer
Συχνά η σύζυγός μου, πάντοτε ανήσυχη και εύπιστη, ρωτούσε τον παιδίατρο των παιδιών μας ΄ςαν τοτάδε ή το δείναι σκεύασμα (βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, παιδικές τροφές κλπ κλπ) κάνει πράγματι καλό.
Και ο αείμνηστος (καλή του ώρα!) παιδίατρος Φλώρος, παλαιός και κλασσικός γιατρός, γιατρός "χωρίς φρου-φρού και αρώματα" απαντούσε. Χωρίς καμμία αμφιβολία. Και ύστερα από μία μικρή παύση προσέθετε. "Στον βιομήχανο που το φτιάχνει"!!!

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Τα λεγόμενα "επιστημονικά" συνέδρια συμβάλλουν κατά σημαντικό μέρος στην άνθιση της βιομηχανίας του παγκόσμιου τουρισμού. Συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση του ΑΕΠ παγκοσμίως. Γιατί να τα καταδικάσω; (Αν βεβαίως δεν τα πληρώνω αμέσεως ή εμμέσως).

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Δηλαδή εάν κατάλαβα σωστά θα ψηφίσετε πχ μόνον εάν ο υποψήφιος είναι σύζυγος της Θώδη;

squarelogic είπε...

απολαυστικο ρεπορτάζ εκ των έσω είχε η Μαριλη Μαργωμένου στην Καθημερινη του Σαββατου...
they lived their myth in Greece,
εξόδοις μας φυσικά...

Α,ρε σοσιαληστάρες....

Unknown είπε...

Squarelogic
Πράγματι διάβασα το δημοσίευμα της κ. Μαργωμένου στην Καθημερινή και το βρήκα απολαυστικό.
Φοβάμαι όμως μήπως λειτούργησε και λίγο δημιουργική φαντασία. Πχ στο κομμάτι της μεθυσμένης Σέρβας διερμηνέως. Αν και γιατί να το αποκλείσω;