ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


25.10.06

Ο ΑΡΧΙΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ. Η ΝΑΤΟΣ! ΝΑΤΟΣ! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Τον έβλεπα στην τηλεόραση προ ημερών να κόβει και να ράβει, μαθητής Λυκείου, με ξύλινο και σλογκανιάρικο αριστερό λόγο…
Υπεστήριζε το κύριο αίτημα των καταλήψεων των σχολείων, την κατάργηση δηλ. της προϋποθέσεως που μπήκε προσφάτως. Οι υποψήφιοι να μη χρειάζονται να συγκεντρώνουν τουλάχιστον την βάση (10 το λιγότερο με 20 το άριστα) για να μπορούν να μπουν στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι.. Τον περιορισμό αυτό εχαρακτήριζε μέτρο φασιστικό, αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και ανελεύθερο..
Στην αρχή, καθώς η γλώσσα του μπροστά στα μαρκούτσια, πήγαινε ροδάνι διασκέδαζα.... Τον έβλεπα και τον φανταζόμουν σε μερικά χρόνια να δρα και να λέει αυτά που μας λένε σήμερα στο γυαλί οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί..
Μετά όμως μελαγχόλησα όταν συνειδητοποίησα ότι σε λίγα χρόνια αυτός θα είναι βουλευτής ή μεγαλοσυνδικαλιστής, και στην συνέχεια Υπουργός, μπορεί και Πρωθυπουργός κάποτε.... Ποιος ξέρει..
Στο τέλος συνειδητοποίησα ότι αυτά είναι τα προϊόντα (τα λύματα μάλλον) του αθλίου σχολικού συστήματος που έχουμε..

Η μόνη ελπίδα είναι ίσως τα Αλβανόπουλα (όσα γεννημένα στην Ελλάδα διαπρέπουν στα σχολεία) που θα κρατήσουν ζωντανή την παραγωγική μηχανή της χώρας..
Τα Ελληνόπουλα; Αυτά θα στελεχώνουν τον δημόσιο τομέα και τα κόμματα, θα συνδικαλίζονται, θα διαμαρτύρονται και θα απεργούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: