Μια άλλη διάσταση (την αντιοικολογική) για την απόφαση επιδοτήσεως της αντικαταστάσεως των παλαιών κλιματιστικών επισημαίνει με εύστοχη επιστολή του στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Μηχανολόγος κ. Ευάγγελος Μητσάκης.
Υπολογίζει ότι θα διαρρεύσουν από την αντικατάσταση στην ατμόσφαιρα περί τους 80.000 τόννους φρέοντος, αερίου που συνέτεινε ιδιαιτέρως στην μεγέθυνση του καταστροφικού για τις κλιματολογικές αλλαγές φαινομένου του θερμοκηπίου!!
Είναι πολύ βεβαίως να ζητάμε από την Ελληνική Διοίκηση την ψύχραιμη και σφαιρική στάθμιση των μέτρων που πρόκειται να λάβει πριν τα λάβει!!
Αλλά και η οικονομική καθαρά στάθμιση του μέτρου οδηγεί σε αρνητικά συμπεράσματα!! Σοβαρή επιδείνωση του δυσμενούς ισοζυγίου πληρωμών της Χώρας χωρίς αύξηση της απασχολήσεως.
Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (μείωση ενεργείας) θα μπορούσε να επιτευχθεί, ενδεχομένως και καλλίτερα, με επιδότηση (φορολογική κυρίως) συσκευών και κατασκευών που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη προστιθεμένη αξία στην Ελλάδα. Όπως πχ με μονώσεις, ηλιακούς θερμοσίφωνες, λαμπτήρες χαμηλής καταναλώσεως κλπ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Η παρατήρηση μου φαίνεται πολύ εύστοχη και θίγει και ένα μόνιμο ερώτημα που είχα σχετικά με τα κλιματιστικά :
άσχετα με τη ζημιά που προκαλείται από το απόβλητο φρέον κατά την καταστροφή τους, όταν τα κλιματιστικά δουλεύουν , έχω την εντύπωση ότι , μπορεί στο σπίτι μας να απάγουν θερμότητα αλλά στο ευρύτερο περιβάλλον,προσθέτουν. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
Αν και δεν είμαι τεχνικός έτσι νομίζω ότι συμβαίνει. Όπως στο ψυγείο που εκπέμπει θερμότητα στο σπίτι ενώ διατηρεί χαμηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του.
Δημοσίευση σχολίου