Κενό νόμου και ελέγχου στα Ταμεία
Το υπ. Οικονομίας καταρτίζει νομοσχέδιο
Σε συνθήκες εποπτικού και ελεγκτικού κενού λειτουργούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι διαχειριστές της περιουσίας των 81 ασφαλιστικών ταμείων. Ενδεικτικό είναι ότι η «Eιδική Eπιτροπή Eλέγχου και Eποπτείας της διαχείρισης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων» δεν έχει συνεδριάσει για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης επισήμανε την έλλειψη θεσμικού πλαισίου που θα επέτρεπε στην επιτροπή αυτή να είναι αποτελεσματική, ενώ νομοθετικό κενό «βλέπει» και το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την κάλυψή του.
Κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενα στην υπόθεση διαχείρισης ομολόγων του Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων, τόνιζαν ότι «έχει βάθος», ενώ δεν απέκλειαν να υπάρχουν και άλλα ταμεία με ανάλογα προβλήματα.
Από την σημερινή Καθημερινή.
Πλην όμως νομοθεσία υπάρχει!!
Είναι η οδηγία 2004/18/ΕΚ.
Στο παράρτημα ΙΙΙ της οδηγίας αυτής η χώρα μας έχει δηλώσει ως δεσμευόμενες υπηρεσίες (ως "Αναθέτουσες Αρχές") και όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι και τα ασφαλιστικά ταμεία...
Με την οδηγία αυτή η οποία επιδιώκει την διαφάνεια και την διεύρυνση της αγοράς επιβάλλεται για συμβάσεις αντικειμένου πλέον ενός ορίου η διενέργεια διαγωνισμού.
Επομένως δεν συντρέχει κενό νόμου. Ίσως συντρέχει κενό νοός. Πιθανότερο όμως συντρέχει, δήθεν, κενό νοός και, δήθεν, άγνοια του νόμου..
«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται».
Η "μπάτε σκύλοι κι΄ αλέστε κι’ αλεστικά μην δίνετε"!!
1 σχόλιο:
Έχει ενσωματωθεί η οδηγία; Γιατί βλέπω ότι είναι μόλις του 2004.
Δημοσίευση σχολίου