ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


12.9.06

PUT THE COT DOWN! Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12 Σεπτεμβρίου 2006 σελ. 25.

«Σκάνδαλο χρηματισμού στην Επ. Ανταγωνισμού».
Σκάνδαλο εκβίασης με την υπόσχεση απάλειψης προστίμου, που υποτίθεται ότι επρόκειτο να επιβληθεί σε εταιρεία, απασχολεί από χθες τις διωκτικές αρχές. Στην υπόθεση εμπλέκονται, κατηγορούμενοι για εκβίαση, υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (που είναι και υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάνει χρήση αδείας άνευ αποδοχών) και συγγενικό του πρόσωπο που είναι επιχειρηματίας. Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία στελεχών της γαλακτοβιομηχανίας στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία ιδιώτης τους ζητούσε 2,5 εκατ. €, υποσχόμενος ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να κριθεί ευνοϊκά η παραπομπή της εταιρείας και να μην της επιβληθεί πρόστιμο.»


Αν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούσε κάποιο λογικό «λάδωμα» (και όχι 2,5 εκατ. €!!, είπαμε να κάνουμε κάποιο δώρο στους εαυτούς μας, όχι όμως και 500 εκατ. δρχ! ) και τα λεφτά θα έπαιρνε και κανείς δεν θα το γνώριζε. Η βιομηχανία, έφταιγε δεν έφταιγε, (μέχρις αποδείξεως του εναντίου βεβαίως δεν έφταιγε) αν ήταν σοφή θα πλήρωνε για να έχει το κεφάλι της ήσυχο!!
Πλην όμως η απληστία του υψηλοβάθμου στελέχους, σε συνδυασμό με την απειρία του, (άλλες οι «αρπαχτές» των Βρυξελλών και άλλες των Αθηνών!!) το παρέσυραν στον όλεθρο!

Ο συνδυασμός απληστίας και απειρίας πάντοτε σκοτώνει!!

Μένει όμως να μάθουμε ποιος επίτροπος και ποιος πολιτικός τον διώρισαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ποιος «κουμπάρος» τον συνέστησε στον πολιτικό αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: