ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

27.12.08

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ UNIVERS ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΔΙΝΕ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ.1. Η αντίδραση της Διοικήσεως του Συνδικάτου των εμποροϋπαλλήλων οφείλεται προφανώς στην παλαιομαρξιστική αντίληψη που την κυριαρχεί ακόμη. Ερρέτωσαν τα καταστήματα! Και όσο πιο γρήγορα αυτά χαθούν και όσο περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι χάσουν έτσι την δουλειά τους τόσο πιο γρήγορα θα ανατείλει ο λαμπρός ήλιος του Κομμουνισμού!! Οι άνθρωποι ζουν στο 1916 και προετοιμάζουν την επίθεση τους το 1917 στα χειμερινά Ανάκτορα!!. Είδαμε στις τηλεοράσεις (που το έδειξαν πολύ διακριτικά και χωρίς επαναλήψεις!!) την 8.12.2008 στην απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. (που έγινε βεβαίως για το τραγικό γεγονός των Εξαρχείων) τους συνδικαλιστές των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να έχουν πολιορκήσει τα τρία μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας του Συντάγματος και να απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο στους πελάτες τους!! Τώρα εάν την επομένη ημέρα τα ξενοδοχεία αυτά άδειασαν και πλέον οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τους χτυπάνε μύγες (με επικείμενο τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων) προφανώς δεν ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές για να μην πω ότι ίσως ήταν και ο επιδιωκόμενος στόχος ωρισμένων από αυτούς!!
2. Συμφέρει όμως στα καταστήματα να ανοίξουν την Κυριακή 28.12.2008; Πολύ αμφιβάλλω. Συμφέρει ίσως σε εκείνα μόνον που η αναλογία των αμοιβών του προσωπικού στον κύκλο εργασιών τους είναι σχετικά χαμηλή. Ή σε εκείνα που για ειδικούς λόγους περιμένουν μεγάλη αύξηση των πωλήσεών τους. Όχι στα άλλα!! Η αμοιβή των εργαζομένων για την Κυριακή είναι προσηυξημένη κατά 75%. Και εάν το κατάστημα δεν χορηγήσει στους εργαζομένους άλλη ημέρα αναπαύσεως είναι προσηυξημένη κατά 175%. Δηλ. σύνολο κατά 275%. Το ημερομίσθιο της Κυριακής πληρώνεται σχεδόν τριπλό!! Εάν υπολογισθούν και εργοδοτικές εισφορές της τάξεως του 32% κατά μέσο όρο φτάνουμε στα μέσα και μεγάλα καταστήματα που λειτουργούν με μικρότερο περιθώριο κέρδους λόγω μεγάλων γενικών εξόδων σε κόστη δυσανάλογα.
3.Επομένως πράγματι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν και από πλευράς καταστημάτων και όχι μόνον από πλευράς της Νομαρχίας Αθηνών της οποίας οι παλινωδίες εξηγούνται επειδή η στάση της υπαγορεύτηκε (ως συνήθως) με μόνα κριτήρια την μικροκομματική αντίληψη και την αρχή της αποφυγής του πολιτικού κόστους!!
Δημοσίευση σχολίου