ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


27.12.08

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ UNIVERS ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΔΙΝΕ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ.



1. Η αντίδραση της Διοικήσεως του Συνδικάτου των εμποροϋπαλλήλων οφείλεται προφανώς στην παλαιομαρξιστική αντίληψη που την κυριαρχεί ακόμη. Ερρέτωσαν τα καταστήματα! Και όσο πιο γρήγορα αυτά χαθούν και όσο περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι χάσουν έτσι την δουλειά τους τόσο πιο γρήγορα θα ανατείλει ο λαμπρός ήλιος του Κομμουνισμού!! Οι άνθρωποι ζουν στο 1916 και προετοιμάζουν την επίθεση τους το 1917 στα χειμερινά Ανάκτορα!!. Είδαμε στις τηλεοράσεις (που το έδειξαν πολύ διακριτικά και χωρίς επαναλήψεις!!) την 8.12.2008 στην απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. (που έγινε βεβαίως για το τραγικό γεγονός των Εξαρχείων) τους συνδικαλιστές των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να έχουν πολιορκήσει τα τρία μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας του Συντάγματος και να απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο στους πελάτες τους!! Τώρα εάν την επομένη ημέρα τα ξενοδοχεία αυτά άδειασαν και πλέον οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τους χτυπάνε μύγες (με επικείμενο τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων) προφανώς δεν ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές για να μην πω ότι ίσως ήταν και ο επιδιωκόμενος στόχος ωρισμένων από αυτούς!!
2. Συμφέρει όμως στα καταστήματα να ανοίξουν την Κυριακή 28.12.2008; Πολύ αμφιβάλλω. Συμφέρει ίσως σε εκείνα μόνον που η αναλογία των αμοιβών του προσωπικού στον κύκλο εργασιών τους είναι σχετικά χαμηλή. Ή σε εκείνα που για ειδικούς λόγους περιμένουν μεγάλη αύξηση των πωλήσεών τους. Όχι στα άλλα!! Η αμοιβή των εργαζομένων για την Κυριακή είναι προσηυξημένη κατά 75%. Και εάν το κατάστημα δεν χορηγήσει στους εργαζομένους άλλη ημέρα αναπαύσεως είναι προσηυξημένη κατά 175%. Δηλ. σύνολο κατά 275%. Το ημερομίσθιο της Κυριακής πληρώνεται σχεδόν τριπλό!! Εάν υπολογισθούν και εργοδοτικές εισφορές της τάξεως του 32% κατά μέσο όρο φτάνουμε στα μέσα και μεγάλα καταστήματα που λειτουργούν με μικρότερο περιθώριο κέρδους λόγω μεγάλων γενικών εξόδων σε κόστη δυσανάλογα.
3.Επομένως πράγματι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν και από πλευράς καταστημάτων και όχι μόνον από πλευράς της Νομαρχίας Αθηνών της οποίας οι παλινωδίες εξηγούνται επειδή η στάση της υπαγορεύτηκε (ως συνήθως) με μόνα κριτήρια την μικροκομματική αντίληψη και την αρχή της αποφυγής του πολιτικού κόστους!!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόλις έμαθα ότι η πληρότης κατά τις γιορτές των ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας έπεσε στο 8%!!
Ενώ τα Χριστούγεννα τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλεως δούλευαν με μεγάλη πληρότητα από εξωτερικό αλλά και εσωτερικό κυρίως τουρισμό!!

athinovio είπε...

Καλημέρα και τις ευχές μου για το νέο έτος.

οι εμποροϋπάλληλοι νομίχω ότι έκαναν μεγαλύτερη ζημιά από το να στερήσουν τους καταναλωτές από τα γιορτινά ψώνια(που έτσι κι αλλιώς μπορούν να γίνουν κι άλλες μέρες). Εξαιτίας της τεμπελιάς τους ενώ μιλούσαμε για μία κυριακή, τώρα τέθηκε το ζήτημα ολων των κυριακών.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη, αυτοί και οι επόμενες γενιές υπαλλήλων.

μία οικογενειακή επιχείρηση ή μία ατομική επιχείρηση ίσως να τη συνέφερε να λειτουργήσει την κυριακή αυτή που το κίνητρο του κόσμου να ξοδέψει ήταν πιο δυνατό.

για φαντάσου πχ εγώ που ασχολούμαι με τα τουριστικά να πώ ότι τον αύγουστο θέλω να τον περάσω με την οικογένειά μου και ότι θίγονται τα δικαιώματά μου παρόλο που εγώ πληρώνομαι για την υπηρεσία που παρέχω. Αν κάθεσαι όταν υπάρχει δουλειά, τότε πεινάς όλον τον καιρό.

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Χρόνια πολλά
Αδικείτε νομίζω τους εμποροϋπαλλήλους λέγοντας ότι δεν ήθελαν να δουλέψουν από τεμπελιά. Ήθελαν όλοι τους να δουλέψουν. Όλοι μας θέλουμε να δουλεύουμε όταν πληρωνόμαστε με το 275% του κανονικού ημερομισθίου μας.
Το ζήτημα, δυστυχώς, είναι ιδεολογικό και αφορά μόνον την πλειοψηφία της διοικήσεως του σωματείου τους..

Ανώνυμος είπε...

Όπως συνήθως, ένα ασήμαντο θέμα, δηλαδή το να ανοίξουν εκτάκτως τα καταστήματα μια Κυριακή μέσα στις γιορτές και μετά από πολύ δύσκολες μέρες, έγινε μέγα ζήτημα. Φαίνεται απίστευτο, αλλά νομίζω ότι γενικά η ελληνική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και μέρος του ΠΑΣΟΚ που λοξοκοιτάει προς ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα unicum στον ευρωπαϊκό χώρο. Είναι τόσο απίστευτα γραφικοί που θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ένα θεματικό πάρκο με όλα τα είδη μέσα (από πρασινοφρουρό του '80 μέχρι "αντιεξουσιαστή" των Εξαρχείων και ανέκφραστο σταλινικό του Περισσού στυλ Μαϊλη) και να το επισκέπτονται επιστήμονες και μη από όλο τον κόσμο, επί πληρωμή φυσικά, και να κερδίζουν μπόλικο χρήμα. Κάτι δηλαδή σαν το σαφάρι της Κένυας. Ένα τέτοιο θεματικό πάρκο είχε γίνει η Σπάρτη επί Ρωμαιοκρατίας (2ος-1ος αι. π.Χ.) και έρχονταν πολλοί καλλιεργημένοι Ρωμαίοι να δουν από κοντά τον τρόπο ζωής των Σπαρτιατών, που φυσικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ουσιαστικά μία παράσταση για τους τουρίστες. Η παράσταση περιλάμβανε και πόση μέλανος ζωμού. Αντίστοιχα, εδώ μία παράσταση στο θεματικό πάρκο "ελληνική αριστερά" θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ακρόαση ομιλίας από πρασινοφρουρό του '80, την κριτική του καπιταλισμού από σταλινικό με υπνωτιστικό ύφος Μαϊλη, την συνεδρίαση αυτονομιστικού γκρουπούσκουλου κ.ά. φαιδρά.

Unknown είπε...

ΜάρκοΤ
Φοβάμαι δυστυχώς ότι για πολλούς Έλληνες γραφικοί είμαστε εμείς!
Όσοι σκεπτόμαστε ψύχραιμα!