ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


11.4.13

ΜΩΡΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ!!


Ποτέ δεν θεωρούσα τους Έλληνες, παρά τα περί αντιθέτως αυτουποστηριζόμενα, ως ευφυείς.

Θεωρώ ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό βλακών.
Στο πολιτικό σύστημα φοβάμαι, όμως,  ότι το ποσοστό των βλακών είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν θεωρώ την κουτοπονηριά ως ευφυΐα! Αλλά και στο πολιτικό σύστημα η κουτοπονηριά  διακρίνει περισσότερους από όσους διακρίνονται με την ίδια ιδιότητα στην ελληνική κοινωνία.

Αφορμή για τις σκέψεις μου αυτές μου έδωσε η αγορανομική διάταξη που εξεδόθη προσφάτως και η οποία επιβάλλει στους διαχειριστές των πολυκατοικιών να επισυνάπτουν στον πίνακα που αναρτούν  την κατάσταση των κοινοχρήστων και φωτοαντίγραφα των σχετικών παραστατικών των δαπανών. Αυτό κατά τους συντάκτες της διατάξεως θα αποτρέψει τους κλέφτες διαχειριστές από το να χρεώνουν μεγαλύτερες των πραγματικών δαπάνες στα κοινόχρηστα. (Λες και οι κλέφτες διαχειριστές θα στερούνται παραστατικών!!!). Και για να διευκολύνεται ο έλεγχος με σύστημα <<άμεσης δημοκρατίας>> από όλους τους ενοίκους. Μα όποιος έχει αμφιβολίες δεν μπορεί να ζητά κατ΄ ιδίαν από τον διαχειριστή εξηγήσεις και έλεγχο των παραστατικών;  

Βεβαίως, παραγνωρίζεται το γεγονός ότι οι δαπάνες που χρεώνονται συνήθως προπληρώνονται και εξοφλούνται στο επόμενο διάστημα όταν και αφού ο διαχειριστής έχει εισπράξει το σχετικό ποσό μέσω των κοινοχρήστων. Αλλά αυτό που τονίζει κυρίως  τη γελοιότητα της ρυθμίσεως είναι ότι όποιος περνά από την είσοδο της πολυκατοικίας θα μπορεί να αφαιρεί ανέτως όσα θέλει αντίγραφα από τα παραστατικά που έχουν αναρτηθεί.

Σημειώνω ότι η κύρωση που προβλέπεται για το διαχειριστή σχετικά με τη μη ανάρτηση των αποδείξεων είναι πρόστιμο 2.000 ευρώ. Και έτσι στις πολυκατοικίες σήμερα ο αγώνας που γίνεται  για να πεισθεί ο πιο βλάκας να αναλάβει τη διαχείριση θα γίνει ακόμη σκληρότερος…   

Και ο συντάκτης της αγορανομικής διατάξεως (για την οποία είναι αμφίβολο αν είχε νομοθετική εξουσιοδότηση) θα επαίρεται για τις προοδευτικές ρυθμίσεις που εισάγει…  

4 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Για το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία μας γίνεται σαφής αναφορά στο τελευταίο μου ποστ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

Unknown είπε...

Το ζήτημα με τα κοινόχρηστα είναι το λιγότερο: εδώ δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.

Αυτό που θέλω να δω είναι πως θα το επιβάλλουν και πως θα το ελέγχουν. χρειάζονται χιλιάδες ελεγκτές για να ασχολούνται με τα κοινόχρηστα και μόνο.

Νομίζω ότι είναι για τα μάτια της τρόικας, όπως το κάπνισμα του λοβέρδου και τίποτα άλλο.

(πρώην αθηνόβια και νυν blue athina(

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Στους πολιτικούς (ακόμη και στους αυτοαποκαλούμενους φιλελεύθερους) η βλακεία κυρίως αναδεικνύεται με την πρόθεσή τους, είναι στο DNA τους θα έλεγα, «να διευθύνουν και τα τηγάνια μας» !! Και όσο «προοδευτικότεροι» αυτοαποκαλούνται τόσο μεγαλύτερες πατάτες κάνουν. Αλλά και οι μη "προοδευτικοί" πολιτικοί, του συντηρητικού χώρου, αν και δεν τους αρέσει και αποφεύγουν τον χαρακτηρισμό δυστυχώς δεν πάνε πίσω!!

Unknown είπε...

Αθηνά
Αυτό είναι το μικρότερο κράτος που Θέλουν!!!
Κούνια που τοςυ κούνιαγε!!