ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.11.06

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΙΙ.

Μετά την χθεσινή, δήθεν, απειλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία προτείνει να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία σε οκτώ (από τα 35 νομίζω κεφάλαια) επειδή αυτή αρνείται (αγέρωχα και κατηγορηματικά) να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της εκ του πρωτοκόλλου εντάξεως παρακαλώ να προστεθούν ως υστερόγραφο στο ομότιτλο σχόλιό μου της 22.11.2006 τα εξής:
Η «απειλή» της Ε.Ε. μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον Χιώτη χωρικό. Το παραθέτω για όσους δεν το γνωρίζουν.
Επί Τουρκοκρατίας ένας Χιώτης με την γυναίκα του και τον γάϊδαρό του φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα κατέβαινε από το χωριό του για να τα πουλήσει στο παζάρι της Χώρας. Στον δρόμο συναντά τον Τούρκο. Ο Τούρκος τους σταματά, χαράζει με την χαντζάρα του κύκλο στο έδαφος, βάζει μέσα τον Χιώτη και τον απειλεί ότι αν βγάλει έξω από τον κύκλο έστω και το πόδι του θα τον σφάξει, εν συνεχεία βιάζει την Χιώτισσα και, τέλος, αρπάζει τον φορτωμένο γάϊδαρο και φεύγει..
Ο Χιώτης γελάει...
Η Χιώτισσα που σπαράζει από το κλάμα ρωτάει:
Γιατί Τζαννή μου γελάς; Δεν είδες τι πάθαμε;
Και ο Χιώτης απαντά: Εμείς τι πάθαμε; Καλά εσύ δεν είδες τι έπαθε αυτός; Όλο και ήβγαζα το ποδαράκι μου από τον κύκλο!!
Είναι λοιπόν προφανές ότι οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις (άλλες λίγο και άλλες πολύ) αποτελούν φιγούρες του θεάτρου σκιών των οποίων τα νήματα κινούν εκ των παρασκηνίων οι ΗΠΑ. Και μόνον για να καθησυχάσουν την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη (που αντιτίθεται ακόμη, παρά την περί εναντίου καταιγιστική προπαγάνδα, στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.) κάνουν αστείες κινήσεις αντίστοιχες με τις δηλώσεις του Χιώτη του ανεκδότου.. Η Τουρκία (αργά ή γρήγορα) θα μπει στην Ε.Ε., έστω και εάν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις βγάζουν το ποδαράκι τους από τον κύκλο..

28.11.06

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ


Κύριε Παπανδρέου

Αληθεύει η πληροφορία (η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) ότι ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Χιλή τον Νοέμβριο 2006 επετρέψατε, δήθεν, να παραστεί στο συνέδριο αντιπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος των Ντεκτάς/Ταλάτ που υπάρχει (επί μορφώματος μη αναγνωριζομένου διεθνώς ως κράτους) στα εδάφη της Κυπριακής δημοκρατίας;
Και ότι, δήθεν, εκάνατε δεκτή την αίτηση του να γίνει δεκτό το κόμμα αυτό στην σοσιαλιστική διεθνή;
Ελπίζω ότι πρόκειται περί προπαγάνδας…
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σας.

22.11.06

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ;

Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η Τουρκία δεν θα δει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντιθέτως πιστεύω ότι (δυστυχώς) οι συνδυασμένες πιέσεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας (απ’ ευθείας και μέσω των δορυφόρων κρατών τους, τόσον εκ των παλαιών όσον και κυρίως εκ της τελευταίας διευρύνσεως) σε συνδυασμό με την έλλειψη ισχυρής πολιτικής βουλήσεως και κυρίως με τις κυβερνήσεις συνασπισμού στα υπόλοιπα παλαιά κράτη της Ε.Ε. θα οδηγήσουν την Τουρκία –αργά ή γρήγορα- σε πλήρη ένταξη.
Με επιδιωκόμενο κύριο αποτέλεσμα την μετάπτωση της Ε.Ε. από εν δυνάμει και σε εξέλιξη ομοσπονδιακό κράτος σε ζώνη ελευθέρων εμπορικών ανταλλαγών. (Η Ε.Ε. δηλαδή θα καταντήσει σαν την παλαιά Πολωνική Δίαιτα που είχαν επιβάλλει στην δυστυχή Πολωνία η Πρωσία και η Ρωσία. Στο όργανο αυτό ως νομοθετικό σώμα και σε ένδειξη πλήρους δημοκρατικότητος είχε επιβληθεί υπό των προστατών η ανάγκη της απολύτου ομοφωνίας όλων των μελών της, Πολωνών χωροδεσποτών, για την λήψη οιασδήποτε αποφάσεως! Με αποτέλεσμα την πλήρη ακυβερνησία της χώρας και τους συχνούς διαμελισμούς της μεταξύ Ρωσίας και Πρωσίας!).
Επανέρχομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανέκαθεν η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» αποτελούσε το κύριο όπλο των ισχυρών στην διατήρηση της ισχύος τους. (Περσική αυτοκρατορία, Ρώμη, Βυζάντιο, Μεγάλη Βρετανία κλπ, Σχέδιο Ανάν προσφάτως στην Κύπρο).
Τα τελευταία 10-15 χρόνια η Ευρώπη απέκτησε 14 νέα κράτη ή μορφώματα κρατών (Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Κοσσυφοπέδιο, Ουκρανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Τσεχία, Σλοβακία και Μολδαβία) στα ερείπια της Σοβιετικής Ενώσεως, της Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας.
Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Ούτε είναι τυχαίος ο αυξανόμενος τοπικός εθνικισμός των Βάσκων και των Καταλανών στην Ισπανία, των Σικελών στην Ιταλία, των Κόρσων στην Γαλλία, των Φλαμανδών στο Βέλγιο, των Τσάμηδων στην Αλβανία κλπ.(Ενδεχομένως και ωρισμένων ανοήτων Ελλήνων στην Βόρειο Ελλάδα με αφετηρία αθλητικές ομάδες... Θυμηθείτε και τα του περιέργου αιτήματος περί «εκκλησιαστικής» –επί του παρόντος- αυτονομίας των «νέων» Ελληνικών «χωρών» φληναφήματα και την πηγή της προελεύσεώς τους..).
Τέλος είμαι βέβαιος ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη στην πραγματικότητα βλέπουν με καλό μάτι την είσοδο της Τουρκίας. Οι δυστυχείς Τούρκοι μετανάστες (που θα αυξηθούν υπερμέτρως) θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις χώρες που θα ζουν (αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί) και τα κόμματα αυτά θα γίνουν η μόνιμη και σταθερή πλειοψηφία στις χώρες τους..
Σημειώστε επίσης ότι και τα φιλελεύθερα κόμματα (προσοχή δεν γράφω τα συντηρητικά!) ενδιαφέρονται για δουλειές στην μεγάλη Τουρκική αγορά!!
Όταν τα σκεφθείτε όλα αυτά πιστεύω ότι θα κατανοηθούν οι λόγοι για τους οποίους συνδυασμένες πολιτικές δυνάμεις δεν άφησαν να μπουν στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα οι αναφορές στον Ελληνικό πολιτισμό (που υπήρχαν στο προσχέδιο του Βαλερί Ζισκάρ Ντ ΄ Εσταίν) και στο Χριστιανισμό όπως εζήτησε ο Πάπας. Τότε η Τουρκία κέρδισε την μάχη της Ευρώπης..

Έχω ήδη δημοσιεύσει το κείμενο στο τεύχος της 20.11.2006 του περιοδικού ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

15.11.06

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ο Χριστιανισμός οφείλει την διάδοση, επέκταση και κυριαρχία του κυρίως στον Ελληνισμό.
Στο Ελληνικό πνεύμα που κατόρθωσε να προσδώσει στον βάρβαρο, χυδαίο, εκδικητικό και πρωτόγονο Ασιατικό Ιουδαϊσμό της Παλαιάς Διαθήκης υψηλά διανοήματα και
Στην Ελληνική γλώσσα που εχρησιμοποίησε ως όχημα μεταφοράς και ως ακριβές εργαλείο διατυπώσεως των υψηλών διανοημάτων του Ελληνικού πνεύματος που ενεσωμάτωσε.
Χωρίς επομένως τον Ελληνισμό ο Χριστιανισμός θα είχε απομείνει μία λησμονημένη Ιουδαϊκή αίρεση. Μία ακόμη από τις τόσες πολλές που ενεφανίσθησαν και χάθηκαν στην Ιουδαία στα βάθη του χρόνου κάτω από την γενική λήθη.
Την αποφασιστική συμβολή του Ελληνικού πνεύματος, του λόγου, στον Χριστιανισμό δέχεται και ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος XVI (ένας αληθινός σοφός και λόγιος) στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του REGENSBURG την 12.09.2006.
Βλ. τον λόγο του Πάπα (ένα πολύ σημαντικό κείμενο) και το αντίστοιχο συνοδευτικό μικρό –και έλασσον- σχόλιό μου της 18.9.2006.

13.11.06

ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.


Η ΠΩΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!


Ο άγιος Ιουλιανός (8 Ιανουαρίου) δια της προσευχής του όχι μόνον έρριξε και συνέτριψε τα είδωλα ενός Ναού, αλλά επί πλέον «ο Ναός εβυθίσθη εντός της γης».
Και ενώ οι πολλοι άγιοι καταστρέφουν τα είδωλα με μόνη την προσευχή τους άλλοι το κάνουν μέσω του σεισμού σε διάφορες παραλλαγές.
Ο άγιος Κόϊντος (2 Μαρτίου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός κι από τον σεισμό γκρεμίστηκε ο Ναός και τα είδωλα έπεσαν και οι Έλληνες σκόρπισαν τρομαγμένοι.
Ο άγιος Ηλιόδωρος (19 Νοεμβρίου) μπήκε «κρυφίως εις τον Ναόν τον καλούμενον Πάνθεον, επειδή και εκεί ήσαν πάντα τα είδωλα των Θεών. Αφού δε προσευχήθη ο άγιος, ευθύς έγινε σεισμός, από δε τον σεισμόν έπεσαν κάτω τα είδωλα και εσυντρίφθησαν».
Ο άγιος Κορνήλιος (13 Σεπτεμβρίου) προσποιήθηκε πως θέλει να θυσιάσει στους Θεούς και μπήκε σ’ ένα Ναό. «Τότε θαύμα μέγα εποίησεν ο του Χριστού μαθητής, δια μέσου του οποίου προσείλκυσεν όλους τους εκεί ευρισκομένους εις την πίστιν του χριστού, δια μέσου δηλαδή της προσευχής του αιφνιδίως έγινε μέγας σεισμός από τον οποίον έπεσεν ο Ναός και τα μεν είδωλα εσύντριψε και κατέχωσε, την δε γυναίκα του Δημητρίου (του ηγεμόνα της πόλεως) Ευανθίαν ονόματι, μαζί με τον υιόν της, ζωντανούς υποκάτω εις το χώμα παραδόξως εφύλαξεν».
Όταν έμαθε ο Δημήτριος για τον σεισμό έτρεξε στον τόπο εκείνο πιστεύοντας πως θα βρει την σύζυγο και τον υιό του νεκρούς, όμως «ο άγιος εκβαλών από το χώμα υγιείς την γυναίκα και τον υιόν, εβάπτισεν αυτούς, ομού και τον Δημήτριον και όλους τους ανθρώπους του, έπειτα εβάπτισε και όλην την πόλιν, φωτίσας αυτούς δια της θεογνωσίας».
Όμως το γεγονός ότι οι άγιοι καταστρέφουν τα αγάλματα δεν αρκεί, αυτά πρέπει να γίνουν σκόνη:
Η αγία Μελετινή (16 Σεπτεμβρίου) δια της προσευχής της κατεκρήμνισεν εις την γην τα είδωλα του Απόλλωνος και του Ηρακλέους και ως κόνιν ταύτα ελέπτυνε».
Ο άγιος μάρτυς του χριστού Ανίκητος (12 Αυγούστου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός «από δε τον σεισμόν έπεσε κάτω το είδωλον του Ηρακλέους και έγινεν ως κονιορτός, αλλά και εν μέρος της πόλεως Νικομηδείας εκρημνίσθη και πολλούς Έλληνας κατεπλάκωσεν».
Ο άγιος Ορέστης (10 Νοεμβρίου) απλώς φύσηξε τα είδωλα κι εκείνα «κατέπεσον και έγιναν ως κονιορτός».
Ο άρχοντας της Βιθυνίας, Ιλαριανός ονόματι, πίεζε την αγία Κυριακή (7 Ιουλίου) να απαρνηθεί την πίστη της στον χριστό και γι’ αυτό την έφερε στον Ναό των Θεών. Εκείνη όμως προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός μεγάλος από τον οποίο «εκρημνίσθησαν τα είδωλα και έγιναν ως κονιορτός, ηκολούθησε δε και ανεμοστρόβιλος, όστις εσκόρπισεν εις τον αέρα τον κονιορτόν των ειδώλων. Πεσούσα δε και μία αστραπή κατέκαυσε το πρόσωπον του άρχοντος Ιλαριανού, όθεν εκείνος κρημνισθείς από τον θρόνον του εξεψύχησεν».
Οι Έλληνες έφεραν τον άγιο Προκόπιο (8 Ιουλίου) στον Ναό των ειδώλων αλλά εκείνος «δια της προσευχής του εσύντριψε τα είδωλα, τα οποία παραδόξως μεταβληθέντα εις νερόν έξω της θύρας εχύθησαν».
Ο άγιος Βασιλίσκος (22 Μαΐου) προσευχήθηκε και «ευθύς ήλθε πυρ εξ ουρανού και κατέκαυσε τον Ναόν και τα εν αυτώ είδωλα κατεσύντριψεν εις λεπτά κομμάτια».
Η αγία Ερμιόνη (4 Σεπτεμβρίου) μπήκε μέσα στον Ναό του Ηρακλέους και αφού προσευχήθηκε «εις τον αληθή και φιλάνθρωπον θεόν ευθύς έγινε βροντή από τον ουρανόν και μαζί με την βροντήν έπεσαν όλα τα είδωλα όσα ευρίσκοντο εις τον Ναόν και καταθλασθέντα έγιναν ως κονιορτός. Τότε η αγία εξήλθεν από του Ναού και λέγει εις τον βασιλέα, έμβα, ω βασιλεύ εις τον Ναόν και βοήθησον τους Θεούς σου, διότι αυτοί έπεσον και δεν ημπορούν να σηκωθούν».
Τότε ο βασιλεύς διέταξε να αποκεφαλίσουν την αγία, αλλά ξεράθηκαν τα χέρια των δημίων Θεοτίμου και Θεοδούλου που την άγγιξαν. Όμως προσκύνησαν την αγία, πίστεψαν στον Ιησού και έγιναν πάλι όπως πριν. Τότε ήλθαν κάποιοι άλλοι δήμιοι και τους αποκεφάλισαν και τους τρεις.
Ο ιερομάρτυρας Έρασμος (2 Ιουνίου) μόλις αντίκρισε το είδωλον του Διός που ήταν χάλκινο με ύψος δώδεκα πόδια και πλάτος έξι πόδια «είδεν αυτό με βλοσυρόν όμμα και, ω του θαύματος! παρευθύς έπεσε και συνετρίβη εις λεπτά τμήματα, από δε το είδωλον εξήλθε δράκων φοβερός, όστις αφάνισε πολύ πλήθος ανθρώπων. Και ο μεν βασιλεύς επανήλθε εις το παλάτιον με καταισχύνην, οι δε λαοί φοβηθέντες από τον δράκοντα προσέπεσον εις τους πόδας του μάρτυρος και πιστεύσαντες τω χριστώ εβαπτίσθησαν από τον άγιον είκοσι χιλιάδες άνθρωποι». Κατόπιν ο άγιος θανάτωσε τον δράκοντα, αλλά ο βασιλιάς (που ήταν ο Μαξιμιανός) θύμωσε τόσο πολύ, που έσφαξε και τους 20.000.


Από το βιβλίο του Γ. Γρηγορομιχελάκη: «Βίοι Αγίων: Πρότυπα προς αποφυγήν»
2004: Εκδόσεις ΔΑΔΟΥΧΟΣ
Το κείμενο βρήκα στο www.ermionh.blogspot.com

10.11.06

Bebona και Κατερίνα, Μαμά Bebonas!




Η φωτογραφία είναι του Διονύση Βαλάση, παππού Bebonas.

Ζωή Κωνσταντίνου Βαλάση, alias Bebona.




Εγγονή μου. Μηνών 11. Βαφτίζεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2006. Να ζήσει και να ευτυχήσει. Ως κορίτσι να μοιάσει στα θήλεα μέλη της οικογενείας της (μαμά και γιαγιάδες) στον χαρακτήρα, στην εργατικότητα, στην δημιουργικότητα, στο ταλέντο και στην ομορφιά.(Όχι ότι οι αρσενικοί υστερούν..και κυρίως ο μπαμπάς της Κωστής Βαλάσης τον οποίο λατρεύει). Πάντως από την γιαγιά της Ρένα Παπασπύρου έχει ήδη πάρει τον τσαμπουκά! (Η γιαγιά Ρένα μπαίνει στα σπίτια μαζί με την πόρτα. Ρουμελιώτικα!) Η μητέρα της Κατερίνα-Σοφία Βαρδάκα ήταν -και παραμένει- ευγενικό και όμορφο κορίτσι!!
Το βιβλίο που διαβάζει στην φωτογραφία δεν το έχει γράψει η γιαγιά της Ζωή Βαλάση. Ελπίζω όμως να της λέει παραμύθια (ως γνωστή παραμυθατζού) και να της γράφει βιβλία όταν η Bebona θα είναι σε θέση να τα κατανοήσει και να τα διαβάσει!!

Την φωτογραφία έβγαλε ο άλλος παππούς της Διονύσης Βαλάσης.Εξαιρετικός φωτογράφος πλην των άλλων..

7.11.06

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ!




Μετά τον ομαδικό βιασμό της νεαρής Βουλγάρας μαθήτριας (16 ετών) στο υπό μαθητική κατάληψη Λύκειο της Αμαρύνθου Ευβοίας (βλ. το αμέσως προηγούμενο σημείωμα ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ) και την δημοσιότητα που αυτός πήρε οι πολιτικές παρατάξεις που καθοδηγούσαν τις μειοψηφίες των καταληψιών κατάλαβαν ότι δεν τους έπαιρνε άλλο και ότι έπρεπε να σταματήσουν αμέσως την επαναστατική γυμναστική. Έτσι και οι μαθητές ενεργούμενά τους σε όλη την χώρα απεχώρησαν με το όπλο παραπόδας όπως δήλωσαν..(Αυτό θυμίζει και την γραμμή του Ν. Ζαχαριάδη μετά την ήττα των κομμουνιστών το 1949).
Τα σχολεία όμως αυτά βρίσκονται σε αθλία κατάσταση από τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς..
Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα βεβαίως η γαλακτοφόρος αγελάδα που είναι ο Έλληνας φορολογούμενος..
Πάντως ο Αστικός Κώδικας στο κεφάλαιο περί αδικοπραξιών (926) ορίζει ότι αν από κοινή πράξη περισσοτέρων προήλθε η ζημία ή αν για την ίδια ζημία ευθύνονται παράλληλα περισσότεροι ενέχονται όλοι εις ολόκληρον. Το ίδιο ισχύει και αν έχουν ενεργήσει περισσότεροι συγχρόνως ή διαδοχικά και δεν μπορεί να εξακριβωθεί τίνος η πράξη επέφερε την ζημία.
Με το άρθρο 923 του Αστικού Κώδικα επίσης όποιος έχει την εποπτεία ανηλίκου ευθύνεται για την ζημία που ο ανήλικος προξενεί παρανόμως σε τρίτους , εκτός αν αποδείξει ότι άσκησε την προσήκουσα εποπτεία ή ότι η ζημία δεν μπορούσε να αποτραπεί.
Διερωτώμαι, μήπως, οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να στείλουν τους σχετικούς λογαριασμούς όχι στον φορολογούμενο αλλά στους γονείς των μαθητών που πρωτοστάτησαν και περιφρούρησαν τις καταλήψεις;

5.11.06

ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ…


Τι διεστραμμένη και αυτή η Βουλγάρα (16 ετών!!) μαθήτρια στο υπό κατάληψη λύκειο της Αμαρύνθου Ευβοίας!!!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΩΤΗ.
Ανάγκασε με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας συμμαθητές της να την «βιάσουν» ομαδικώς στις τουαλέτες του σχολείου της!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.
Ανάγκασε με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας και άλλους συμμαθητές της και συμμαθήτριες της να παρίστανται στον εκούσιο «βιασμό» της!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΡΙΤΗ
Ανάγκασε με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας τους συμμαθητές της και τις συμμαθήτριες της οι οποίοι παρίσταντο να βιντεοσκοπήσουν τον εκούσιο «βιασμό» της!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανάγκασε με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας τους συμμαθητές της και τις συμμαθήτριες της οι οποίοι την βιντεοσκόπησαν να μεταδώσουν το βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα σε όλους σχεδόν τους άλλους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου τους οποίους δεν μπόρεσε να αναγκάσει να παρασταθούν στον τον εκούσιο «βιασμό» της!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΜΠΤΗ
Ανάγκασε με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας τον ιερό και πάνσεπτο σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου της να αποβάλλει (ευτυχώς επί πενθήμερο μόνο!!, επρυτάνευσε επί τέλους η λογική!!) τους «βιαστές» της και τους θεατές του εκούσιου «βιασμού» της!
Την ίδια δε επίσης επί πενθήμερο μόνο δυστυχώς!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΤΗ
Και η κορωνίδα της διαστροφής της!! Εμήνυσε τους «βιαστές» της και τους θεατές του εκούσιου «βιασμού» της! Ενώ τόσα άλλα αληθινά θύματα αληθινών βιασμών στα υπό κατάληψη σχολεία δεν έβγαλαν τσιμουδιά για να προστατεύσουν τις ιερές έννοιες της καταλήψεως και της εκπαιδευτικής κοινότητος. («Τα εν οίκω μη εν δήμω!»).

(Κατά τα πορίσματα της εγκληματολογίας σε 100 βιασμούς καταγγέλλονται μόνον οι 6! Και προκειμένου περί ανηλίκων θυμάτων η αναλογία είναι ακόμη μικρότερη!! ).

2.11.06

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!





Σε όλες τις Κυβερνήσεις οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αντιμετωπίζουν τα αιτήματα (συνήθως από παράλογα ως τρελά εν όψει της δεδομένης εκάστοτε οικονομικής και δημοσιονομικής καταστάσεως) των ομάδων πιέσεως.
Επομένως η μη ανάθεση από τον κ. Καραμανλή του Υπουργείου αυτού στον (βαρήκοο) κ. Σουφλιά φαίνεται ως λάθος του..
Αν και ο (μη βαρήκοος) κ. Γ. Αλογοσκούφης, συναγωνίζεται επαξίως (και ορθώς) την αληθινή βαρηκοΐα του κ. Γ. Σουφλιά..
Το αιτούμενο είναι η βαρηκοΐα των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα παράλογα αιτήματα των οργανωμένων ομάδων πιέσεως.
Είναι αδιάφορο αν πρόκειται περί αυθεντικής βαρηκοΐας ή περί βαρηκοΐας «μαϊμού»!