ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.1.07

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΗ ΜΕΤΑ..(ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΜΑ ΠΑΤΡΟΣ..)

20.1.07

Τον Νοέμβριο του 1956 οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών έδωσαν ραντεβού για 50 χρόνια αργότερα. Το ραντεβού έγινε πράγματι στις 5 Νοεμβρίου 2006.
Πολλές απουσίες. Πολλές αναγκαστικές επειδή οι ενδιαφερόμενοι μετώκησαν οριστικώς στις αιώνιες μονές..(Αν υπάρχουν..). Ιδιαίτερη μνεία στον αγαπημένο φίλο Η. Δασκαλάκη, Αναπληρωτή καθηγητή στην Εγκληματολογία στην Πάντειο.. Τον έχομε χάσει από εικοσαετίας περίπου.. Πολλά by pass, καταρράκτες, αντικατάσταση βαλβίδων κλπ. (Και εγώ στο club). Απών και ο παλιός συμφοιτητής μας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, (κατά κόσμο Χρίστος Παρασκευαϊδης) λόγω απουσίας του από την Αθήνα. Έστειλε πάντως τις ευχές του με φαξ.. (Η τεχνολογία στην υπηρεσία της θρησκείας…).
Παρόντες τέως Υπουργοί και Υφυπουργοί. Ο Θ. Πάγκαλος από φοιτητής ετοιμόλογος, ευφυής, ορμητικός (μερικοί κακολόγοι λένε παρορμητικός..) και ενθουσιώδης. Ο Μιχ. Σταθόπουλος (λαμπρός αστικολόγος) από φοιτητής μαχητικός και ανυποχώρητος στις ιδέες του και στις απόψεις του. (Μερικοί κακολογούντες λένε και όταν ακόμη είχε άδικο..). Ο Π. Μανωλόπουλος. (Κρίμα για τις οργανωτικές ικανότητές του που τις χαράμισε όταν έγινε Υπουργός επί χούντας). Ο Χ. Καρατζάς από φοιτητής ευγενικός και φιλικός. Η Ε. Στεφάνου. Αν θυμάμαι καλά ο Κατσιμπάρδης. Τέως Βουλευτές. (Δ. Μπουλούκος, Παναγ. Κοντογιάννης, Δημητρακόπουλος κλπ). Τέως Δήμαρχοι.
Ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΣτΕ – παλαιός φίλος και συμπατριώτης- Χ. Γεραρής, άριστος νομικός..
Ο προηγούμενος Πρόεδρος του Α.Π. Γ. Κάπος.
Πολλοί επί τιμή Αντιπρόεδροι του Α.Π. και του ΣτΕ. Περιορίζομαι να μνημονεύσω τους προσφιλείς μου και σπουδαίους νομικούς Π. Κακαλή (λίγοι γνωρίζουν ότι ως Α! Αντιπρόεδρος του Α.Π. είχε ήδη αρχίσει την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα πριν καν σκάσει το θέμα στα κανάλια), τον Σ. Γκιάφη, τον Θ. Λαφαζάνο, τον Π. Παραρά κλπ. Πολλοί Αρεοπαγίτες, Σύμβουλοι Επικρατείας, Πρόεδροι Εφετών όλοι επί τιμή. (Όλοι άριστοι Δικαστές που ετίμησαν την έδρα που υπηρέτησαν).
Δύο Πρυτάνεις του Αθήνησι. Ο Μιχ. Σταθόπουλος (τον εμνημόνευσα και ως Υπουργό) και ο Π. Γέμτος. Ο Ι. Σπυριδάκης επί τιμή Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, βαθύς και νουνεχής αστικολόγος.
Ο προηγούμενος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξαιρετικός νομικός και παλαιός και αγαπημένος μου φίλος Σ. Βολάνης. (Φάγαμε μαζί χθες Κυριακή το μεσημέρι στην Κρήσσα Γη. Έτσι συνειρμικά θυμήθηκα το γεγονός και έγραψα το κείμενο).
Αν θυμάμαι καλά είδα και τον αγαπητό μου φίλο Ρ. Αντωνακόπουλο, Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επί τιμή. Ο Α. Σκουτέρης Νομικός Σύμβουλος του Κράτους και αυτός επί τιμή.
Πρεσβευτές. Και αυτοί επί τιμή..
Ο προηγούμενος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. –και αγαπητός φίλος- Αντ. Ρουπακιώτης.
Πολλοί δικηγόροι Αθηνών και Πειραιώς εν ενεργεία οι περισσότεροι αλλά και επί τιμή αρκετοί. Δεν αναφέρομαι ονομαστικώς για να αποφύγω παραλείψεις. (Άλλωστε στην ηλικία μας ο σκληρός δίσκος έχει σχεδόν γεμίσει και η RAM χρειάζεται αναβάθμιση. Για να μην μιλήσω για την μητρική και τον επεξεργαστή που είναι σχεδόν παρωχημένοι..Παίζουμε με τις φανέλες...).
Δικηγόροι από όλη την Ελλάδα. Ο Απ. Βλητσάκης από την Λάρισα. Ο Σπ. Πουλακίδας από την Πάτρα. Ο Ν. Κατσαούνης από το Κιάτο. Ο Ν. Παναγόπουλος από τον Πύργο και άλλοι και άλλοι.
Συμβολαιογράφοι από όλη την Ελλάδα. Μνημονεύω τον Μ. Φρουζάκη από την Κω.
Υποθηκοφύλακες. Με ιδιαίτερη μνεία στον Πέτρο Νικολακάκο που υπήρξε από τις ψυχές της οργανώσεως της συναντήσεως.
Δημοσιογράφοι. Είδα την Όλγα Λαοπόδη (νυν Ιωάννου) του Δ.Ο.Λ. Νομίζω επίσης ότι είδα και τον Γ. Βότση της Ελευθεροτυπίας.
Από τις κυρίες μνημονεύω τις δικηγόρους Αλεξάνδρα Τσιμπούκη-Καλογερά (και αγαπημένη μου φίλη), Μ. Λουκάκη, Μ. Μέκκα, Ελίζα Κοέν η οποία ήλθε από την Ρώμη όπου και δικηγορεί κλπ. Την επί τιμή Ληξίαρχο Αθηνών Ευανθία Λιαροπούλου, τις επί τιμή Συμβολαιογράφους Φρίντα Ανυφαντάκη-Στεφανάκη και Μ. Χρόνη. Την Στελίνα Πόρταλη που έδειχνε σαν να μην έχει πάρει ούτε κιλό από την αποφοίτησή μας κλπ.
Βιολογικό παράδοξο. Ενώ όλες οι κυρίες είχαν ξανθά μαλλιά (πλην ελαχίστων που είχαν κατάμαυρα) οι κύριοι είτε δεν είχαν μαλλιά είτε είχαν λευκά μαλλιά.. Τι κακό και αυτό οι άνδρες να βάφουμε τα μαλλιά μας λευκά..
Αφού έγραψα αυτό το κείμενο συνειδητοποίησα ότι από τους παρευρεθέντες κανείς ίσως άλλος δεν μπορεί να το διαβάσει, πλην της Αλεξάνδρας Τσιμπούκη-Καλογερά -και καλής μου φίλης-που το παλεύει το Διαδίκτυο. (Επίσης και η Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου. Και αυτή καλή μου φίλη. Για να παύσει να παραπονείται...). Όλοι οι άλλοι δεν έχουν ιδέα.. Και δεν ενδιαφέρονται καν να αποκτήσουν.. Μερικοί τους λένε ότι σκοπεύουν να ασχοληθούν αλλά το αναβάλλουν από ημέρας σε ημέρα. Μερικοί άλλοι προτιμούν ως συνταξιούχοι την μπιρίμπα ως ευκολότερη και πλέον διασκεδαστική απασχόληση..
Τέλος αφού διάβασα το κείμενο είδα ότι και ως κοσμικογράφος ίσως τα κατάφερνα. Έγραψα νομίζω λιγότερες ανοησίες από αυτές που γράφουν ωρισμένες γερόντισσες κοσμικογράφοι στις Εφημερίδες τους.. (Ονόματα δεν λέμε επειδή στην περίπτωσή μου δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου..).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sygharitiria, pos tous thimithikes olous pou ides stin toso sympathitiki afti sygkentrosi, kai pos ixeres kai to tihon axioma tou kathenos. Itan poli endiaferon kai diaskedastiko to keimeno sou.
Esi omos den ise gia tin parea tis ilikias mas. prepei na pas me tipote tzovena na tous valis ta gialia.........

Me tima i anafora sto onoma mou pou kanis!
Kyrios gia tin filia mas. Oso gia tis gnosis mou sto diadiktio, aftes ine gia na kaliptoun tin agnia nomou pou polles fores eho........

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ;
ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Unknown είπε...

Υ.Γ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ! ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΟΧΙ ΜΕ ΤΖΟΒΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΖΟΒΕΝΕΣ.. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ!