ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


2.4.07

ΑΠΡΑΓΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΕΙΣ..

Διάβαζα σε ιστορικοπολιτικό βιβλίο την παραπομπή (σε σύγχρονο τότε συγγραφέα) ότι στη Επανάσταση το 1821 συνέρεαν για κατάληψη θέσεων «άνθρωποι άπραγοι»- ανεπάγγελτοι δηλ.- «αδαείς και αυθάδεις».

Και θυμήθηκα πόσοι πολλοί «άνθρωποι άπραγοι, αδαείς και αυθάδεις» επέδραμαν για κατάληψη θέσεων με το ΠΑΣΟΚ το 1981.. (Μεραρχίες ολόκληρες.. Επί πλέον όμως πολλοί από αυτούς ήσαν και αρπακτικά!!, άλλως λαμόγια!!).

Η επιδρομή (από άλλες ομάδες καταλήψεως θέσεων) συνεχίστηκε το 1989 και το 1990 (σε μικρότερη κλίμακα), επανέκαμψε το 1993 αλλά ακόμη και το 2004. Πραγματικά όμως το 2004 το φαινόμενο παρουσιάσθηκε σε ακόμη μικρότερη (και από το 1990) κλίμακα. Πάντως δεν έλειψε..

Έτσι και δεν χάσαμε τον σπόρο ούτε έσβησε η παράδοση..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ;

Unknown είπε...

Μα δεν το θεωρώ και εγώ ως αξιοπερίεργο!! Αντιθέτως μάλιστα το θεωρώ ως συνέχιση της παραδόσεως..
Οι ληστές των ορέων του 19ου αιώνος αντικατεστάθησαν από τα λαμόγια των πόλεων τον 20ο και τον 21ο αιώνα! Και ενώ τους μεν ληστές των ορέων ήταν πολύ εύκολο να τους διακρίνεις δεν συμβαίνει δυστυχώς το ίδιο και με τους ληστές των πόλεων (Χρηματιστήριο κλπ).
Σας συνιστώ θερμώς, εάν δεν το έχετε κάνει, να διαβάσετε το περίφημο βιβλίο του Ε. Αμπού ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ. Θα διακρίνετε ότι η ληστοκρατία στην Ελλάδα συνεχίζεται!! Μόνον για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά!!

Ανώνυμος είπε...

Η ληστοκρατία στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα και τις αρχές του 20ου πράγματι είχε ισχυρές ρίζες σε πολλούς πολιτικούς οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τους ληστές ως κομματάρχες. Το ίδιο άραγε συμβαίνει και με τους σημερινούς ληστές των πόλεων; Η αυτοί ταυτίζονται συχνά με πολιτικούς;