ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


28.11.07

ΠΟΣΟ ΧΑΡΤΙ ΣΠΑΤΑΛΙΕΤΑΙ..

Στις εκδόσεις των Εφημερίδων, κυρίως τις Κυριακάτικες, στο διαφημιστικό υλικό που μας κατακλύζει, στο πάσης φύσεως έντυπο υλικό που μας βομβαρδίζει κλπ απορώ με τον όγκο του χαρτιού που σπαταλιέται για να καταδείξει απλώς την ανθρώπινη βλακεία των γραφόντων..
Πόσα από αυτά που τυπώνονται μας χρειάζεται να πραγματικά μάθουμε;
Βλέπω ακόμη και στα νομικά περιοδικά να σπαταλιέται πολύτιμο χαρτί για να δημοσιεύεται κυρίως νομολογία σε θέματα που ήδη έχουν λυθεί από παλιά και των οποίων η λύση απλώς επαναλαμβάνεται, συνήθως δε αυτολεξεί....

6 σχόλια:

Univers είπε...

Την εποχή που θριαμβεύουν τα ηλεκτρονικά μέσα, το χαρτοβασίλειο δεν λέει να υποχωρήσει...

Unknown είπε...

Τα ηλεκτρονικά μέσα ίσως απευθύνονται ακόμη σε μικρό μέρος του καταναλωτικού και αναγνωστικού κοινού. Ίδομεν στο μέλλον..

Απορών και Εξιστάμενος είπε...

Μια καλή φίλη βάζει σε όλα της τα e-mails την υποσημείωση:
"Think before you print" μαζί με μια ειδυλλιακή απλή εικόνα της φύσης (οι δυνατότητες του blog δεν επιτρέπουν να το απεικονίσω πιστά...).
Πριν χρόνια πολλά (μέσα της δεκαετίας του 80) είχα εισαγάγει σε διεθνή οργανισμό που διηύθυνα στο εξωτερικό πληροφορική σε ευρεία βάση...
Η κατανάλωση χαρτιού είχε τριπλασιασθεί γιατί οι διορθώσεις/βελτιώσεις κλπ ήταν πολύ εύκολες...
Σκεφτείτε επί πλέον το ότι οιοσδήποτε μπορεί να γράφει -και να πουλάει- τις βλακείες του...

ZouZouna είπε...

Δεν είμαστε και της ανακλύκλωσης να τα στέλνουμε στον σωστό κάδο και μετά να γίνεται απομελάνωση κλπ κλπ ! Αγέρωχη Ελλάδα, του 2007. Πόσο έχει προχωρήσει σε μερικά απο τον καιρό.... του Μακρυγιάννη.....
Το blog μου προσφέρει μουσική. Την καλημέρα μου.

Unknown είπε...

Ο μακαρίτης Στρατηγός Πέτρος Νικολόπουλος, Αρχηγός Γ.Ε.Σ. προ 45 και πλέον ετών όταν τον εγνώρισα ως επίτιμο Αρχηγό μου είχε πει ότι είχε εξοικονομήσει μεγάλα ποσά κόβοντας τα χαρτια΄στο Στρατο στο 1/2 της Α4.
Άλλωστε τα στρατιωτικά έγγραφα συνήθως είναι ολιγόλογα.

Λωτοφάγος είπε...

Το χαρτί χρησιμοποιείται στη χώρα μας σε απίστευτες ποσότητες! Από το προεκλογικό υλικό μέχρι τα βιβλία -που τυπώνονται σε μεγάλο μέγεθος, σε ακριβό χαρτί και με μεγάλα περιθώρια! Γιατί το σπαταλάμε έτσι; Γιατί πληρώνουμε τόσα πολλά; Ανακυκλώνεται πράγματι όσο χαρτί ρίχνουμε στους μπλε κάδους; Και, το σπουδαιότερο: γιατί αδιαφορούμε για τα δέντρα που κόβονται για πλάκα; Η χώρα της θεσμοθετημένης παράνοιας!