ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


11.4.08

Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...

Εξεμίσθωσα προ ημερών σε αλλοδαπό (Σουηδό υπήκοο) κάποιο ιδιόκτητο διαμέρισμά μου για κατοικία του. Ο μισθωτής δεν είχε ακόμη ΑΦΜ. Έτσι δεν γράφτηκε στο μισθωτήριο ΑΦΜ.

Η Δ.Ο.Υ. στην οποία φορολογούμαι δεν παρελάμβανε όμως το μισθωτήριο λόγω της ελλείψεως αυτής, χωρίς πάντως να μου γνωρίζει εγγράφως, όπως της ζητούσα, τον λόγο της αρνήσεώς της προς παραλαβή και θεώρηση του μισθωτηρίου. Πιθανόν είχαν αντιληφθεί το γελοίο της υποθέσεως!!

Τους έλεγα ότι χωρίς θεωρημένο μισθωτήριο κατοικίας ο αλλοδαπός δεν μπορεί να βγάλει ΑΦΜ.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!

(Χωρίς όμως θεώρηση από την Δ.Ο.Υ. τα μισθωτήρια κατ’ αρχήν δεν ισχύουν στα Δικαστήρια). Ελληνικά πράγματα. Της Ελληνικής Δημοσίας Διοικήσεως μάλλον πράγματα.. Να τους χαίρεστε κύριε Αλογοσκούφη τέτοιους υπαλλήλους!!

Εζήτησα από τον αλλοδαπό να επιχειρήσει να βγάλει ΑΦΜ με αθεώρητο μισθωτήριο. Αμ δε!! Η Δ.Ο.Υ. του ακινήτου δεν του βγάζει ΑΦΜ χωρίς να έχει θεωρημένο μισθωτήριο κατοικίας!!

Πως να λύσω το θέμα;

Θυμήθηκα το κόλπο της περιγραφής του κωλύματος γάμου δύο αδελφών με δύο αδελφές!! Παντρεύονται ταυτοχρόνως!!

Έτσι κανόνισα με τους υπευθύνους της Δ.Ο.Υ. της κατοικίας να βγάλουν ταυτοχρόνως ΑΦΜ και να θεωρήσουν χέρι με χέρι αυτοί το μισθωτήριο το οποίο οι ίδιοι να διαβιβάσουν στην άτεγκτη Δ.Ο.Υ. εισοδήματος υπηρεσιακώς!!

Μια χώρα που δεν σε αφήνει να πλήξεις..

Μια Δημοσία Διοίκηση που σου οξύνει διαρκώς τον νου για να βρεις τρόπους να περιγράψεις τις κεντρικές ανοησίες της ώστε να επιτύχεις νόμιμα αποτελέσματα.. Εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση για να δηλώσω το εισόδημα από μισθώματα και να πληρώσω τους σχετικούς φόρους!!

Η συνάντηση με τους αρμοδίους έχει ορισθεί για την Δευτέρα 14.4.2008.

Να δούμε το κόλπο θα πιάσει;

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Η ιστορία αυτή μου θύμισε τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Σορβόννη πριν πολλά-πολλά χρόνια..
Τότε για να περιορίζεται η μετανάστευση οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας δεν χορηγούσαν άδεια εργασίας στους αλλοδαπούς χωρίς άδεια παραμονής. Και η Γαλλική αστυνομία για να τους χορηγήσει την άδεια παραμονής τους ζητούσε άδεια εργασίας!!

Απορών και Εξιστάμενος είπε...

Μην εκπλήσσεσθε...

Όταν προ εικοσιπενταετίας (η μεταβατική περίοδος που επέβαλε περιορισμούς για την ελεύθερη διακίνηση Ελλήνων στην τότε ΕΟΚ) θέλησα να εκδόσω άδεια παραμονής μου σε χώρα του "σκληρού πυρήνα" της κοινότητας, έπρεπε να έχω άδεια εργασίας. Λογικό τότε...

Για να βγάλω όμως άδεια εργασίας -εργασία είχα σε διεθνή οργανισμό ιδιωτικού δικαίου- έπρεπε να υποβάλω μια σειρά υπεύθυνων δηλώσεων για την οικογενειακή μου κατάσταση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής...

Στην χώρα εκείνη -ακόμα και σήμερα- γνήσιο της υπογραφής μπορούν να θεωρούν μόνο οι δήμοι στους οποίους είσαι εγγεγραμμένος...

Ναί, όμως... για να εγγραφείς στα μητρώα του δήμου πρέπει να έχεις άδεια παραμονής!

Φαύλος κύκλος...

Το πρόβλημα το έλυσα υπογράφοντας μπροστά στον αποσβολωμένο υπάλληλο που δεν του είχε ξανατύχει το θέμα αυτό, ότι τις δηλώσεις τις είχα υπογράψει στην Αθήνα, όπου δεν υπάρχει δήμος της χώρας αυτής...

"Τσακάλια" υπάρχουν και σε άλλες χώρες...

Unknown είπε...

Με λόγη (φυσιολογική !) γκρίνια το κόλπο έπιασε!!