ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

11.4.08

Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...

Εξεμίσθωσα προ ημερών σε αλλοδαπό (Σουηδό υπήκοο) κάποιο ιδιόκτητο διαμέρισμά μου για κατοικία του. Ο μισθωτής δεν είχε ακόμη ΑΦΜ. Έτσι δεν γράφτηκε στο μισθωτήριο ΑΦΜ.

Η Δ.Ο.Υ. στην οποία φορολογούμαι δεν παρελάμβανε όμως το μισθωτήριο λόγω της ελλείψεως αυτής, χωρίς πάντως να μου γνωρίζει εγγράφως, όπως της ζητούσα, τον λόγο της αρνήσεώς της προς παραλαβή και θεώρηση του μισθωτηρίου. Πιθανόν είχαν αντιληφθεί το γελοίο της υποθέσεως!!

Τους έλεγα ότι χωρίς θεωρημένο μισθωτήριο κατοικίας ο αλλοδαπός δεν μπορεί να βγάλει ΑΦΜ.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!

(Χωρίς όμως θεώρηση από την Δ.Ο.Υ. τα μισθωτήρια κατ’ αρχήν δεν ισχύουν στα Δικαστήρια). Ελληνικά πράγματα. Της Ελληνικής Δημοσίας Διοικήσεως μάλλον πράγματα.. Να τους χαίρεστε κύριε Αλογοσκούφη τέτοιους υπαλλήλους!!

Εζήτησα από τον αλλοδαπό να επιχειρήσει να βγάλει ΑΦΜ με αθεώρητο μισθωτήριο. Αμ δε!! Η Δ.Ο.Υ. του ακινήτου δεν του βγάζει ΑΦΜ χωρίς να έχει θεωρημένο μισθωτήριο κατοικίας!!

Πως να λύσω το θέμα;

Θυμήθηκα το κόλπο της περιγραφής του κωλύματος γάμου δύο αδελφών με δύο αδελφές!! Παντρεύονται ταυτοχρόνως!!

Έτσι κανόνισα με τους υπευθύνους της Δ.Ο.Υ. της κατοικίας να βγάλουν ταυτοχρόνως ΑΦΜ και να θεωρήσουν χέρι με χέρι αυτοί το μισθωτήριο το οποίο οι ίδιοι να διαβιβάσουν στην άτεγκτη Δ.Ο.Υ. εισοδήματος υπηρεσιακώς!!

Μια χώρα που δεν σε αφήνει να πλήξεις..

Μια Δημοσία Διοίκηση που σου οξύνει διαρκώς τον νου για να βρεις τρόπους να περιγράψεις τις κεντρικές ανοησίες της ώστε να επιτύχεις νόμιμα αποτελέσματα.. Εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση για να δηλώσω το εισόδημα από μισθώματα και να πληρώσω τους σχετικούς φόρους!!

Η συνάντηση με τους αρμοδίους έχει ορισθεί για την Δευτέρα 14.4.2008.

Να δούμε το κόλπο θα πιάσει;

Δημοσίευση σχολίου