ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.4.08

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!


Οι δημοσιογράφοι της τηλεοράσεως δεν είναι συνήθως από εκείνους που γνωρίζουν καλά Ελληνικά.
Οι αθλητικογράφοι είναι οι πιο ανελλήνιστοι. Βλ. και παλαιότερα κείμενά μου πληκτρολογώντας την λέξη-κλειδί ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Των κρατικών καναλιών οι πιο ανελλήνιστοι από όλους… Έχουν προσληφθεί τώρα ή/και στο παρελθόν με κομματικές διαδικασίες.
Η βαρεία κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη σε Ελληνικά, σε γνώσεις, σε ήθος και σε σοβαρότητα δυστυχώς έμεινε χωρίς συνέχεια..
Άκουγα σήμερα στην ΝΕΤ την περιγραφή του αγώνος Ολυμπιακού-Ηρακλή από κάποιο υπάλληλο του κ. Κόκκαλη. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν..
Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος και δεν χρειαζόταν βοήθεια από διαιτητές και από σχολιαστές..
Όταν τελείωσε ο αγώνας με νίκη του Ολυμπιακού (3-1) ο εκφωνητής απένειμε κατ΄ επανάληψη και τον τίτλο του Πρωταθλητού στον Ολυμπιακό χωρίς να μνημονεύσει ότι αύριο αναμένεται η απόφαση του Πανευρωπαϊκού Αθλητικού Δικαστηρίου στην Ελβετία η οποία θα κρίνει ποιος είναι ο Πρωταθλητής. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός (που κέρδισε στα χαρτιά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αγώνα που έχασε στο γήπεδο!!) θα εξακολουθήσει να θεωρείται νικητής όπως τον ανεκήρυξαν τα όργανα της ΕΠΟ.
Το κλου όμως της βραδιάς είναι ότι ο εκφωνητής αναφερόμενος στις ζωηρές επευφημίες των οπαδών του Ολυμπιακού στο τέλος του αγώνα τις εχαρακτήρισε ως εκκωφαντική εικόνα..
Κινούμενος στο ίδιο πνεύμα με αυτόν μπορώ να χαρακτηρίσω τα Ελληνικά του ως εκκωφαντική βλακεία;

2 σχόλια:

Univers είπε...

Ασφαλέστατα! Όπως το είπατε, το ήθος και η ποιότητα Διακογιάννη δεν βρήκε συνέχεια. Τώρα οι παρουσιαστές είναι σαν τους ανεγκέφαλους οπαδούς: Ελάχιστα ελληνικά, στράτευση, φανατισμός.

Είχα πρόσφατα παρατηρήσει την χρήση της λέξης "κόντρα", που την εκστρομίζουν οι σχολιαστές (και της κρατικής τηλεόρασης) και στάζουν μέλι τα χείλια τους. Κόντρα για το μαρκάρισμα μεταξύ αντίπαλων παικτών, κόντρα για την αντιπαλότητα, κόντα για την διένεξη με διαπληκτισμούς, κόντρα και για μία αντεπίθεση (πχ. "η ΑΕΚ βγαίνει στην κόντρα"). Προφανώς δεν ξέρουν άλλη λέξη με περιεχόμενο πλησιέστερο σε αυτό που θέλουν να πουν (ή δεν θέλουν να υποχρεώσουν τους ακροατές τους να... ανοίξουν τον Μπαμπινιώτη).

Αυτοί οι σχολιαστές μιλούνε μια γλώσσα με το πολύ 200 λέξεις, σαν τους οπαδούς που αποτελούν την πελατεία τους και θέλουν να τους εξευμενίσουν. Η κρατική τηλεόραση λοιπόν στην υπηρεσία των κατώτερων ενστίκτων του απαίδευτου όχλου...

Αφού τα κρατικά κανάλια λειτουργούν με εισπρακτικά κριτήρια, έχουν απαρνηθεί τον παιδευτικό τους χαρακτήρα και στοχεύουν με κάθε μέσο στην αύξηση της τηλεθέασης (χέρι - χέρι με τα ιδιωτικά στην κατρακύλα), δεν είναι να απορεί κανείς που σύγχρονοι σχολιαστές τύπου Διακογιάννη ή Συρίγου δεν θα είχαν πια ποτέ θέση σ' αυτήν. Αλλά είναι να απορεί απεναντίας κανείς γιατί θα έπρεπε ένα τέτοιο τηλεοπτικό κανάλι να είναι υποχρεωτικώς συνδρομητικό για το σύνολο των Ελλήνων. Για να πληρώνω με το ζόρι εγώ (και άλλοι πολίτες του... περιθωρίου) την απ' ευθείας κάλυψη άναρθρων κραυγών γελοίων σχολιαστών και πειθήνιων υπαλλήλων;

Υ.Γ.: Δεν θα ξεχάσω τον απίστευτο φανατισμό εξέδρας με τον οποίο σχολιαστές, του Mega νομίζω, κάλυψαν τους αγώνες της Εθνικής στο Euro 2004, μέχρι και την αναπαραγωγή στον αέρα του αηδέστατου "σήκωσέ το το τιμημένο...". Προφανώς οι σχολιαστές των αθλητικών του κρατικού καναλιού ζήλωσαν την δόξα εκείνων των ημερών.

Υ.Γ.: Εκτός από ποδόσφαιρο, ακούσατε τίποτε άλλο από την... Αθλητική Κυριακή; Μόνον αν παίζει κανένας Έλληνας πχ. τέννις, μπορείς να ακούσεις κάτι (αφού τότε τίθεται ζήτημα... γονιδίων, όπως είπε και ελληνίδα Ολυμπιονίκης).

ZouZouna είπε...

.....με ένα γερό αυγό και υγεία, να είστε καλά.