ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


8.4.09

ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΜΠΑΜΑ Η/ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.



Κατεχωρήθη την Πρωταπριλιά στην Καθημερινή (χωρίς δυστυχώς να αποτελεί πρωταπριλιάτικο αστείο και χωρίς μνεία συντάκτου του) ένα δημοσίευμα με τον τίτλο «Σε νέες βάσεις η σχέση Τουρκίας-ΗΠΑ με βάση έρευνα του CSIS. Προσοχή . Όχι ΗΠΑ –Τουρκίας!! Τουρκίας-ΗΠΑ!!http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_01/04/2009_
Το CSIS είναι το Αμερικανικό Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Το δημοσίευμα αποδίδει έρευνα του CSIS. Στην έρευνα της Επιτροπής που κατέληξε στο πόρισμα αυτό προήδρευσαν οι πρώην Σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι και Μπρεντ Σκρόουκροφτ και μετείχε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Μόρτον Αμπράμοβιτς και διάφοροι άλλοι επιφανείς. Ακόμη και ένας Τουρκοκύπριος!
Το πόρισμα αποτελεί ένα ψυχρό ντους στους εν Ελλάδι αφελείς ή/και ηλιθίους οι οποίοι πίστευαν στην αλλαγή προς το Φιλελληνικότερο της πολιτικής των ΗΠΑ με τον νέο Πρόεδρο!! Κούνια που τους κούναγε!! Αλλαγή βεβαίως υπάρχει εν σχέσει με τον Μπους!! Αλλά προς το ακόμη χειρότερο!!
Η πείρα μού έχει αποδείξει ότι εάν κάποιος (Δικαστήριο, επιδιαιτητής κλπ) παίρνει τις θέσεις του αντιπάλου σου τα πράγματα βεβαίως δεν είναι ευχάριστα!!
Όταν όμως υιοθετεί και τα επιχειρήματα του αντιπάλου σου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!!
«Ο κ. Ομπάμα θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία, «σύμμαχο στρατηγικής σημασίας στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων σε σχέση με τη Μέση Ανατολή, την Ευρασία, καθώς και τις διεθνείς ενεργειακές ροές», όπως επισημαίνεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS)».
Ο κ. Ομπάμα θα προσπαθήσει να αποτρέψει, παρά τις μέχρι τούδε αντίθετες δημόσιες δεσμεύσεις του, την επικύρωση από το Αμερικανικό Κογκρέσο της Τουρκικής Γενοκτονίας των Αρμενίων επειδή, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, αυτό θα εμποδίσει την προσέγγιση Τουρκίας-Αρμενίας.
Θα αυξηθεί η πίεση στα μέλη της Ε.Ε. για την είσοδο της Τουρκίας. (Αυτό συμφέρει περισσότερο τις ΗΠΑ και τα κράτη δορυφόρους της στην Ε.Ε. Αγγλία, Πολωνία, Τσεχία κλπ ) επειδή έτσι με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!! Αφ΄ ενός ευνοείται η Τουρκία και αφ΄ ετέρου ματαιώνεται η πιθανότης της πολιτικής Ενώσεως της Ευρώπης.
Και πριν ή αλέκτωρ λαλείσαι τρις είδαμε:
Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επισκέπτεται μόλις δυόμισι περίπου μήνες από την ορκωμοσία του την Τουρκία!! (Προ πάσης άλλης επισκέψεώς του σε οποιαδήποτε άλλη χώρα! Ακόμη και στην Αγγλία!!)
Παρά τις Ελληνικές ικεσίες δεν συνδυάστηκε το ταξίδι του αυτό με ταξίδι και στην Ελλάδα όπως εθιμικώς γινόταν πάντοτε για να φαίνεται ότι τηρούνται οι ισορροπίες!!
Στην Άγκυρα να υπερτονίζει τον ρόλο της Τουρκίας και να αναλαμβάνει δημοσίως την υποχρέωση να την κάνει μέλος της Ε.Ε., προκαλώντας την ζωηρή αντίδραση της Γαλλίας και της Γερμανίας!!
Στην Κωνσταντινούπολη να μην επισκέπτεται έστω συμβολικώς τον Πατριάρχη, παρά τις ικεσίες του Πατριάρχη και των Ελληνοαμερικανών!! Αν και ο συγκεκριμένος Πατριάρχης έχει πιστώς υπηρετήσει στην σύγκρουσή του με το Πατριαρχείο της Μόσχας τις επιδιώξεις των ΗΠΑ!!
Εδέχθη την δεκάλεπτη επίσκεψη του Πατριάρχη στο Ξενοδοχείο του, χωρίς να επιτραπεί η μαγνητοσκόπηση και χωρίς να αναφερθεί από πλευράς ΗΠΑ η επίσκεψη!
Αρχίζω να πιστεύω ότι κατά την Προεδρία Νίξον (για άλλους λόγους) υπήρξε τα τελευταία 40 χρόνια η φιλικότερη στάση των ΗΠΑ προς την Χώρα μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: