ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


10.4.09

Μ.Μ.Ε.


Τα κανάλια διαρκώς σήμερα προβάλλουν τον δυστυχή νεαρό ψυχοπαθή από την Απχαζία που, χωρίς αιτία, τραυμάτισε τρεις ανθρώπους (τους δύο παντελώς αγνώστους του και τον άλλο πολύ σοβαρά) και μετά αυτοκτόνησε.
Προβάλλουν τον ίδιο.. Προβάλλουν τίς παρανοϊκές σκέψεις του.. Προβάλλουν τις τρελλές πράξεις του..Προβάλλουν τα όπλα του...
Στην πραγματικότητα καλούν (εν ψυχρώ) τους άλλους ψυχοπαθείς να τον μιμηθούν για να εξασφαλίσουν αυτά δωρεάν πρόγραμμα και μεγάλη τηλεθέαση .. (Και περισότερες διαφημίσεις....).
Μήπως έπρεπε να είχε συνέλθει εκτάκτως το Ε.Σ.Ρ., να τους καλέσει αμέσως σε απολογία και να σκορπίσει μερικά πρόστιμα εκατομμυρίων Ευρώ;
Ψάχνω ψύλους στα άχυρα θα μού πείτε!!

10 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Το ρεκόρ (νεκρών) είναι νομίζω 32, καί το σιωπηλό μήνυμα της ιντερνετικής κουλτούρας είναι να σπαστεί. Θα παραθέσω ένα παράδειγμα της κουλτούρας του είδους.

Πρίν χρόνια, ένας νεαρός, έκλεψε την καινούργια Μερσεντές ενός γνωστού μου. Μετά απο δύο μέρες, η αστυνομία τον εντόπισε να την οδηγάει στη γειτονιά του, και τον συνέλαβε. Ο νεαρός είπε στην αστυνομία πως ο ίδιος επεδίωκε τη σύλληψη, γιατί έτσι θα γινόταν γνωστός στον κύκλο του. Το αυτοκίνητο ήταν για αυτόν (και την υποκουλτούρα του), το νέο ρεκόρ ακριβότερου αυτοκινήτου που είχε κλαπεί...

Παρομοίως, τώρα κάποιος ετοιμάζεται κάπου, να κάνει τους νεκρούς 2 ή 3 στο νέο επεισόδιο. Παρακολουθεί ανελλιπώς και τα ΜΜΕ.

-------------
Κύριε Χρίστο, να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, στο αποχαιρετηστήριο πόστ που μου αφιερώσατε. Θα τα πούμε εν καιρώ. Για τώρα, το πρόγραμμα έχει Ανοιξη με τα παιδιά. Με τιμά η συνομιλία μαζί σας. Είσασταν αλλωστε και ο μόνος επώνυμος συνομιλητής μου. Θα σας στείλω και ένα προσωπικό email. Τις ευχές μου:)

athinovio είπε...

είναι θλιβερό αλλά κλείνοντας την τιβί αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

αθεόφοβος είπε...

Το ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα μιμήσεως δεν υπάρχει αμφιβολία.
Αν όμως κρύψουν την έιδηση στην κοινωνία της επικοινωνίας που ζούμε θα μαθευτεί σαν μυστικό και θα πάρει τελικά μεγαλύτερες διαστάσεις.
Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα τελικά.
Η λύση βρίσκεται μάλλον στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών στο σχολείο και στην αναγνώριση και υποστήριξη όσων έχουν παρεκκλίνουσα συμπεριφορά.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Μπορούσε να δοθεί -και έπρεπε να δοθεί- η είδηsη χωρίς τις φωτογραφίες του άτυχου ψυχοπαθούς να σημαδεύει με τa όπλα, χωρίς να μεταφέρονται οι ασυναρτησίες του σημειώματός του και της ιστοσελίδος του, και με τρόπο που να προκαλεί τον οίκτο η περίπτωση, χωρίς εμμέσως να προβάλλεται αυτό που ο ψυχοπαθής επεδίωκε.. Κακούργα κοινωνία να τι μου έκανες και να και εγώ τι σου κάνω και σε εκδικούμαι..
Να προκαλέι δηλαδή τον οίκτο και στους ψυχοπαθείς ακόμη ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΤΆΣΗ ΜΙΜΗΣΕΩΣ...

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Οι γνωστικοί θα κλείσουν την τηλεόραση. Αλλά και εάν δεν την κλείσουν δεν πρόκειται να μιμηθούν τον νεαρό ψυχοπαθή. Με το 1% του πληθυσμού (και λίγο λέω!!) τι γίνεται που μερικοί από αυτούς θα έχουν την τάση μιμήσεως;

Unknown είπε...

lOCUS PUBLICUS
Θα μας λείψετε.. Ελπίζω ότι θα παραμείνετε έστω και αραιά ως σχολιαστής.
Φαντασθείτε ότι λίγο μετά το συμβάν παραθυροσχολιαστής (ψυχίατρος λέι ότι είναι) δεν είχε την υπομονή να βγεί στα βραδυνά παράθυρα και πήγε στον τόπο του εγκλήματος, απρόσκλητος, από ότι φαίνεται, να συναντήσει από νωρίς τις κάμερες προφανώς για να δώσει πρώτος τις απόψεις του, μην προλάβει εχθρός παραθυροσχολιαστής ψυχίατρος!! Απόψεις!! Αλλιώς θα τις χαρακτήριζα..

glam είπε...

Σχετικά με τα ποσοστά!:
Από ψυχιατρική έρευνα Αγγλικού Πανεπιστημίου σε απομονωμένο νησί, όπου ελέγχθησαν όλοι οι κάτοικοι, προέκυψε:
Το 30% των κατοίκων είχε άμεση ανάγκη ψυχιατρικής φροντίδας.
Το 30% είχε μεν ανάγκη αλλά όχι άμεση.
Και το υπόλοιπο ποσοστό "σχεδόν καλά" την περίοδο της έρευνας....

Μέχρι τώρα την "γλυτώναμε" επειδή δεν κυκλοφορούσαν πολλά όπλα, τώρα που "διορθώνεται" το πρόβλημα, θα δούμε πολλά....

Λωτοφάγος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Glam: τη γλιτώναμε διότι δεν κυκλοφορούσαν όπλα. Σε λίγο θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα -ίσως εφάμιλλο του αμερικανικού.
Διότι, απλούστατα, σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά κάποια στιγμή αυτά συσσωρεύονται, σκοντάφτουμε και γκρεμοτσακιζόμαστε!

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Τα σκουπίδια που έχουμε μαζέψει είναι τόσο πολλά που δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον κάτω από το χαλί.. Τα σκεπάζουμε μα πλαστικό επάνω στο χαλί και τα ψεκάζουμε με αρωματικά σπρέι για να μην μας μυρίζουν..
Με δημοσιονομικό άνοιγμα και δημόσιο χρέος σε πρωτοφανή μεγέθη (που θα μας καταπιούν ολόκληρους) ετοιμαζόμαστε να καταπολεμήσουμε την κρίση με διορισμούς στον δημόσιο τομέα!!
Θεέ και Κύριε!!

Unknown είπε...

glam
Σε Ελληνικό ή Αγγλικό νησί έγινε η έρευνα;
Σε κάθε όμως περίπτωση εάν οι διαπιστώσεις της έρευνας είναι αληθείς τότε ούτε ψύλλος στον κόρφο μας..