ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


4.7.09

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ...


Προ ημερών το ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα ότι δεν πήρε χρήματα από την SIEMENS (μέσω Τσουκάτου) έδωσε στην δημοσιότητα τις αντίστοιχες εγγραφές
του «βιβλίου» του για το 1999.
Πρόκειται, όπως βλέπετε, για χειρόγραφο, χωρίς καν να είναι γραμμένο σε λογιστικό φύλλο. Το φύλλο δεν φέρει θεώρηση. Μπορεί δηλ. να είναι οτιδήποτε φύλλο από οτιδήποτε «βιβλίο». Μερικοί εσφαλμένως το απεκάλεσαν "μπακαλοτέφτερο". Λάθος. Αδικούν τους μπακάληδες.
Μάλιστα στο «βιβλίο» αυτό για αρκετούς μήνες δεν υπάρχει καταγραφή εσόδου, έστω και μίας δραχμής.. Το ΠΑΣΟΚ, δικαίως και ορθώς, θεωρεί τους Έλληνες βλάκες, ότι δηλ. θα χάψουν ότι εξήγηση δώσει.. Πράγματι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό βλακών στον Ελληνικό πληθυσμό… Δεν είμαστε όμως και όλοι βλάκες.. Μερικοί ίσως έχουν δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του αντιστοίχου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ!!
Σημειώνω, ως εκ περισσού, ότι τα κόμματα δεν απαλλάσσονται από τον Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Πρέπει οι δαπάνες τους να αποδεικνύονται με νομίμως θεωρημένα παραστατικά, να εισπράττουν και αποδίδουν ΦΠΑ, να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, να παρακρατούν τους φόρους που αντιστοιχούν σε δαπάνες τους από μισθούς ή αμοιβές τρίτων, να έχουν θεωρημένα βιβλία και στοιχεία κλπ κλπ.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα.
Με κατάπληξη όμως άκουσα προ ημερών στο χαζοκούτι τον κ. Αλευρα, διατελέσαντα Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίζει, χωρίς να ερυθριά, ότι αφού τα κόμματα δεν φορολογούνται (θαυμάστε επιχείρημα!!) δεν υποχρεούνται και σε τήρηση φορολογικών βιβλίων. (Αλλά ούτε τα Ιδρύματα, τα Σωματεία, τα ΝΠΔΔ φορολογούνται. Δεν υποχρεούνται όμως σε τήρηση του Κ.Β.Σ.; ). Αυτής της εμβελείας προσωπικότητες διετέλεσαν Υφυπουργοί σε Ελληνικές Κυβερνήσεις… Ακόμη όμως και εάν αυτό συνέβαινε, ότι δηλ. τα κόμματα, δήθεν, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων αιδημόνως έπρεπε ο κ. Αλευράς να το αποσιωπήσει.
Κρείττον το σιγάν του λαλείν…

6 σχόλια:

squarelogic είπε...

...και για να κάνει τα πράγμα τα ακόμα χειροτερα,νομίζω οτι ο Αλευράς είναι-υποτίθεται-απόφοιτος Νομικής!
Ε,ρε κάτι τιτάνες που μας κυβερνάνε!
Δεν είναι λοιπόν ν'απορεί κανείς για τα χάλια μας.Είναι ν'απορεί κανείς γιατί όσοι απο μας έχουν 2 δράμια μυαλό μένουμε ακόμα εδώ,δέσμιοι της γενέθλιας Γης,αλλά κυρίως της συνήθειας...

Unknown είπε...

Squarelogic
Είναι πράγματι να απορείς πως ψηφίζουμε τέτοιους φωστήρες για να διαχειριστούν ως κόμματα τα δημόσιο οικονομικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δικά τους (κομματικά) οικονομικά! Δηλ. με το μόττο "μπάτε σκύλοι κι΄ αλέστε και αλεστικά μη δίνετε!!"
Εδώ ίσως πρέπει να αντιστρέψουμε το απόφθεγμα. Να λέμε δηλ. "κρείττον το λαλείν του σιγάν" για να έχομε την ευκαιρεία να ακούμε αντίστοιχες κοτσάνες..

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Ελπ'ιζω αυτή τη φορά να τιμωρηθεί σκληρά το ΠΑΣΟΚ. Όπως και να το κάνουμε μόνομ αυτό ευτελίζει την τιμή του πολιτικού μας κόσμου. Μια και ο κ. Ζαγορίτης μας διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε η Ν.Δημοκρατία άγγιξε χρήμα της Ζίμενς, η κ. Παπαρήγμα μας λέει ότι κι αυτή δεν είχε σχέση με Γερμανούς, ο κ. Αλαβάνος δεν λέει τίποτε, άρα είναι κατ΄'α υου κ. Τσίπρα και ο κ.Καρατζαφέρης μόνο από το αγαθό πρόσωπό του φαίνεται ότι δεν κάνει τέτοια. Πάντως εγώ δεν θα ήμουν τόσο χαζός. Θα τα έπειρνα τα λεφτά και θα έβαζα και 20-25% στην τσέπη.Γι αυτό μην ξαναπείτε κύριε για παντελόνια δίχως τσέπη..Χαλάτε την πιάτσα

Unknown είπε...

Αντώνιε
Μέχρι το 1985 η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν ποιοτική. Μετά, όταν η ΝΔ προσεπάθησε να πολεμήσει το ΠΑΣΟΚ με τα όπλα του (Αντιανδρέας,) η διαφορά έγινε απλώς ποσοτική..
Το AIDS που ο Α.Π. (και το ΠΑΣΟΚ) προσεκόμισε ως συνεισφορά στην πολιτική ζωή από τις πολλές αλλαξο...ιες διεδόθη σε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου!!
Σήμερα; Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!!

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Σωστό. Όμως κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πάει άλλο..

Unknown είπε...

Τι να γίνει; Ο ευρών αμειφθήσεται!!