ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

4.7.09

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ...


Προ ημερών το ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα ότι δεν πήρε χρήματα από την SIEMENS (μέσω Τσουκάτου) έδωσε στην δημοσιότητα τις αντίστοιχες εγγραφές
του «βιβλίου» του για το 1999.
Πρόκειται, όπως βλέπετε, για χειρόγραφο, χωρίς καν να είναι γραμμένο σε λογιστικό φύλλο. Το φύλλο δεν φέρει θεώρηση. Μπορεί δηλ. να είναι οτιδήποτε φύλλο από οτιδήποτε «βιβλίο». Μερικοί εσφαλμένως το απεκάλεσαν "μπακαλοτέφτερο". Λάθος. Αδικούν τους μπακάληδες.
Μάλιστα στο «βιβλίο» αυτό για αρκετούς μήνες δεν υπάρχει καταγραφή εσόδου, έστω και μίας δραχμής.. Το ΠΑΣΟΚ, δικαίως και ορθώς, θεωρεί τους Έλληνες βλάκες, ότι δηλ. θα χάψουν ότι εξήγηση δώσει.. Πράγματι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό βλακών στον Ελληνικό πληθυσμό… Δεν είμαστε όμως και όλοι βλάκες.. Μερικοί ίσως έχουν δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του αντιστοίχου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ!!
Σημειώνω, ως εκ περισσού, ότι τα κόμματα δεν απαλλάσσονται από τον Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Πρέπει οι δαπάνες τους να αποδεικνύονται με νομίμως θεωρημένα παραστατικά, να εισπράττουν και αποδίδουν ΦΠΑ, να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, να παρακρατούν τους φόρους που αντιστοιχούν σε δαπάνες τους από μισθούς ή αμοιβές τρίτων, να έχουν θεωρημένα βιβλία και στοιχεία κλπ κλπ.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα.
Με κατάπληξη όμως άκουσα προ ημερών στο χαζοκούτι τον κ. Αλευρα, διατελέσαντα Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίζει, χωρίς να ερυθριά, ότι αφού τα κόμματα δεν φορολογούνται (θαυμάστε επιχείρημα!!) δεν υποχρεούνται και σε τήρηση φορολογικών βιβλίων. (Αλλά ούτε τα Ιδρύματα, τα Σωματεία, τα ΝΠΔΔ φορολογούνται. Δεν υποχρεούνται όμως σε τήρηση του Κ.Β.Σ.; ). Αυτής της εμβελείας προσωπικότητες διετέλεσαν Υφυπουργοί σε Ελληνικές Κυβερνήσεις… Ακόμη όμως και εάν αυτό συνέβαινε, ότι δηλ. τα κόμματα, δήθεν, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων αιδημόνως έπρεπε ο κ. Αλευράς να το αποσιωπήσει.
Κρείττον το σιγάν του λαλείν…
Δημοσίευση σχολίου