ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.7.09

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ



Οι μυστικές Υπηρεσίες κάνουν εξ ορισμού «βρώμικη» δουλειά.
Οι διπλωμάτες συμπεριφέρονται εξ ορισμού με το «σεις και με το σας». Την χρήση της ράβδου αγνοούν. Ιδίως όταν πρόκειται να ραβδίσουν οι ίδιοι..
Οι δικαστικοί λειτουργοί σέβονται συχνά την νομιμότητα και κυρίως είναι εκπαιδευμένοι να ελέγχουν – και να κρίνουν- τις πράξεις άλλων. Όχι να πράττουν οι ίδιοι.
Βάζοντας επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Χώρας είτε δικαστικό λειτουργό είτε διπλωμάτη μετατρέπεις τις Υπηρεσίες ασφάλειας της Χώρας σε παιδική χαρά..
Και τα παιδάκια αυτά της παιδικής χαράς τα βάζεις να αντιμετωπίσουν (πλην άλλων και) τους λύκους Μ.Ι.Τ.
Παίζεις εν ου παικτοίς.

4 σχόλια:

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Πάντως η ενοποίηση εσωτερικής και εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, είναι λάθος. Αλλά αυτά δεν γράφονται..Γιατί μένουν.

squarelogic είπε...

Σωστός.Δεν ξέρω τι σφαιρική γνώση έχει ο Παπαγγελόπουλος περί τρομοκρατίας,περιθωριακών ομάδων κλπ,
σίγουρα όμως θα είναι εξω απ τα νερά του στη διεθνή σκακιέρα.Επίσης πόσο καλό είναι ο διοικητής της ΕΥΠ να είναι πασίγνωστος και πολυφωτογραφημένος?

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Περί τρομοκρατίας μάλλον θα ξέρει. Περί κατασκοπίας? Και εξ άλλου το μεγάλο πρόβλημα των υπηρεσιών αυτών είναι πιό..πεζό. Τέλος πάντων.Ας ευχυθούμε να τα πάει καλά.

Unknown είπε...

Αντώνιε squrelogic
Αναμφιβόλως δεν είναι το καλίτερο η ενοποίηση της Ε.Υ.Π. με την Αστυνομία.Πλην όμως το να δίνει χείρα βοηθείας η μία στην άλλη το θεωρώ αυτονόητο.
Επίσης το άριστο θα ήταν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. να ήταν παντελώς άγνωστος. Θα εκινδύνευε λιγότερο η Υπηρεσία σε εκβιασμούς κλπ. Είδαμε άλλωστε προσφάτως τι συνέβη στην Μ. Βρεατανία με την δημοσιοποιηση φωτογραφιών και άλλων λεπομερειών του Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών και της οικογενείας του.