ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

3.8.09

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!

Χρειάστηκαν 12 χρόνια και 3.000 έγγραφα για να δοθεί η άδεια ανεγέρσεως μεγάλης τουριστικής επενδύσεως στην Πελοπόννησο!!
Αυτά γράφει η χθεσινή Καθημερινή όσον αφορά τουριστική επένδυση του εφοπλιστικού οίκου Β. Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία. Και πρόκειται προφανώς μόνον για την άδεια εγκαταστάσεως, αφού οι κατασκευαστικές εργασίες τώρα μόλις θα αρχίσουν. Όχι και για τις άδειες λειτουργίας οι οποίες προϋποθέτουν έλεγχο έτοιμων εγκαταστάσεων. Το κακό δεν είναι όμως μόνον ο διορισμός αχρήστων βλαχοποιμένων και βλαχοποποιμενίδων από το πολιτικό σύστημα στο Δημόσιο. Μεγαλύτερο κακό είναι ότι για τα μάτια του κόσμου πρέπει και αυτοί και να δουλεύουν ή μάλλον να κάνουν ότι δουλεύουν.. Και έτσι στην Διοίκηση δημιουργούνται διαδικασίες παραγωγής μουτζουρωμένων χαρτιών, alias διοικητικών εγγράφων. Η Διοίκηση στην Ελλάδα ως φιλοσοφία και κεντρικό της στόχο έχει απλώς να καταστήσει στον διοικούμενο το απλό περίπλοκο.
Καλλίτερο όμως για την χώρα θα ήταν η Διοίκηση να προσελάμβανε όχι ως υπαλλήλους, αλλά απ’ ευθείας ως συνταξιούχους. Θα στοίχιζε στον φορολογούμενο το ίδιο μεν αλλά στην Οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερα επειδή δεν θα εχρειάζοντο οι άδειες επί αδειών που χρειάζονται σήμερα ακόμη και για την πιο μικρή δουλειά!!!
Δημοσίευση σχολίου