ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


3.8.09

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!

Χρειάστηκαν 12 χρόνια και 3.000 έγγραφα για να δοθεί η άδεια ανεγέρσεως μεγάλης τουριστικής επενδύσεως στην Πελοπόννησο!!
Αυτά γράφει η χθεσινή Καθημερινή όσον αφορά τουριστική επένδυση του εφοπλιστικού οίκου Β. Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία. Και πρόκειται προφανώς μόνον για την άδεια εγκαταστάσεως, αφού οι κατασκευαστικές εργασίες τώρα μόλις θα αρχίσουν. Όχι και για τις άδειες λειτουργίας οι οποίες προϋποθέτουν έλεγχο έτοιμων εγκαταστάσεων. Το κακό δεν είναι όμως μόνον ο διορισμός αχρήστων βλαχοποιμένων και βλαχοποποιμενίδων από το πολιτικό σύστημα στο Δημόσιο. Μεγαλύτερο κακό είναι ότι για τα μάτια του κόσμου πρέπει και αυτοί και να δουλεύουν ή μάλλον να κάνουν ότι δουλεύουν.. Και έτσι στην Διοίκηση δημιουργούνται διαδικασίες παραγωγής μουτζουρωμένων χαρτιών, alias διοικητικών εγγράφων. Η Διοίκηση στην Ελλάδα ως φιλοσοφία και κεντρικό της στόχο έχει απλώς να καταστήσει στον διοικούμενο το απλό περίπλοκο.
Καλλίτερο όμως για την χώρα θα ήταν η Διοίκηση να προσελάμβανε όχι ως υπαλλήλους, αλλά απ’ ευθείας ως συνταξιούχους. Θα στοίχιζε στον φορολογούμενο το ίδιο μεν αλλά στην Οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερα επειδή δεν θα εχρειάζοντο οι άδειες επί αδειών που χρειάζονται σήμερα ακόμη και για την πιο μικρή δουλειά!!!

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμπληρώνω. Αν μάλιστα στους προσλαβανομένους ως συνταξιούχους δεν υπήρχε και κώλυμα απασχολήσεως στον ιδιωτικό τομέα η συνολική παραγωγή της Χώρας θα αύξανε θεαματικά!!

glam είπε...

Μικρή διόρθωση, η ουσία παραμένει ίδια, το ρεπορτάζ μιλάει για υπογραφές.
Το παράδοξο είναι πως επιβιώνουμε ακόμη ως κράτος;
Θυμήθηκα, με την ευκαιρία, ένα από τα έντυπα της εφορίας, (αυτό που αναφέρετε ως ΑΙΤΗΣΗ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ) στο σημείο που πρέπει να συμπληρώσεις το Α.Φ.Μ. σου , χωράει με το ζόρι 6 αριθμούς ενώ όλα τα ΑΦΜ αποτελούνται από 9!!
Παρόλο που πέρασαν χρόνια κανείς δεν νοιάζεται να το διορθώσει και ας είναι τόσο απλό.....

athinovio είπε...

Καλησπέρα κι από μένα.
Θα ήταν μια μαζική απόλυση το φάρμακο?
(θεωρητικά μιλώντας)

Unknown είπε...

Glam
Έτσι είναι. Πρόκειται περί 3.000 υπογραφών. Σε μερικά έγγραφα ενδεχομένως υπάρχουν περισσότερες της μιας. Σε κάθε όμως περίπτωση αποδεικνύεται η τρέλλα που βασιλεύει και η οποία με την ανοχή μας εγκατεστάθη στην Χώρα μας.
Δεν γλυτώνουμε με τίποτε.
Θα μας καταπιούν οι δημόσιες Υπηρεσίες.

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Πως η μειοψηφία να διαγράψει την πλειοψηφία;
Μόνον ο Α. Παπανδρέου κατάφερε το ακατόρθωτο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν, επί κεφαλής της μειοψηφίας του Πολτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διέγραψε την πλειοψηφία!!
Αλλά σε ελεύθερες εκλογές πως μπορεί να αναδειχθεί Κυβέρνηση που θα περιορίσει τον δημόσιο τομέα όταν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ανήκει στον δημόσιο τομέα ή ελπίζει να ανήκει μετά τις εκλογές;

athinovio είπε...

Οπότε περιμένουμε να καταρρεύσει από μόνο του το σύστημα, εν γνώσει μας ότι οι επόμενοι θα είναι σκλάβοι?

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Είναι επίτευγμα του Κράτους. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πτωχές χώρες που κάνουνε κρα για επενδύσεις. Εμείς μ΄αυτά και άλλα πιο πονηρά τους στέλνουμε ως βοήθεια. Έτσι έφυγαν όλες οι ξένες επενδύσεις, πλην των κερδοσκοπικών κεφαλαίων του ..χρηματηστηρίου και των σεμνών και διακριτικών των ναρκωτικων. Ελπίζω το πασοκ να συνεχίσει την επανίδρυση του κράτους της αδελφούλας ΝΔ,όπως αυτή συνέχισε τα καμώματα του πασοκ στην αύξηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Unknown είπε...

Αντώνιε
Είθε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει το θεάρεστο αυτό έργο όπως έπραξε και η ΝΔ άλλωστε!!

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

ΑΜΗΝ...
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2009-08-06-21-40-01-2009080713559/

Unknown είπε...

Αντώνιε
'Οχι απλώς αμήν! Αμήν και πότε! Αυτοί (το ΠΑΣΟΚ) ως πρώτοι διδάξαντες (σε τόσο μεγάλη κλίμακα!) γνωρίζουν καλλίτερα!
Θυμήθηκα και μία ιστορία.
Μου την έχει διηγηθεί προ εικοσαετίας περίπου φίλος μου που είχε μεγάλη και υπέυθυνη θέση σε "κοινωνικοποιημένη" μεγάλη και βαριά βιομηχανία.
Κάποιος ψευτοσυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ (από εκείνους που δεν είχαν επίσημη απαλλαγή ή μειωμένο ωράριο εργασίας) πήγαινε συστηματικά με καθυστέρηση στην δουλειά του.'Οσοι γνωρίζουν από γραμμές παραγωγής στην βιομηχανία αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στην παραγωγή. Ύστερα από διάφορες προφορικές παρατηρήσεις που παρέμειναν άκαρπες τον κάλεσαν σε απολογία. Απελογήθη ότι καθυστερούσε επειδή το πρωϊ "γ....σε" την γυναίκα του. Αυτολεξεί. Μεταξύ αστείου και σοβαρού του είπαν την θεάρεστη αυτή πράξη να την κάνει από βραδύς. Απήντησε ότι δεν μπορούσε επειδή από βραδύς το έκανε με την γκόμενα. Και συμπλήρωσε. "Γιατί μόνον ο σύντροφος Αντρέας δικαιούται να έχει γκόμενα;" Έφαγε από την Υπηρεσία μια συμβολική ποινή την οποία η Διοίκηση εν συνεχεία έσβησε. Και ύστερα από λίγο στην αρμόδια Υπηρεσία η Διοίκηση κοινοποίησε έγγραφο με το οποίο του επέτρεπε μειωμένο ωράριο λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητος.

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Το σκάνδαλο στην ιστορία είναι ότι ο φίλος γ..μούσε την γυναίκα του.
Κι εγώ έζησα παρόμοια ιστορία το 83.Ήμουν στέλεχος σε δημόσιο. Μου κατείγγειλαν ότι κλητήρας απουσίαζε συστηματικά. Τον κάλεσα και του είπα ότι πληρώνεται με λεφτά του ελλνικού λαού. Κι ότι αν το ξανακάνει θα πάρει δρόμο. Με κοίταξε έκπληκτος κι άρχισε να τσιρίζει ''σύντροφε, σύντροφε''.
Αργότερα διαδέχτηκα τον αδελφό σου που είχε εκλεγεί αξιοκρατικά από ευρωπαικό οργανισμό, και κάλεσα τους συνδικαλιστές για να δουλέψουν. Με πηλσίασε ανώτατο στέλεχος της διοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος. Μου είπε, ''μα εγώ είμαι Ν.Δ....'' Δηλαδή ότι ήταν στο ''ψυγείο' και συνεπώς κακώς του ζήτησα να δουλέψει. Πριν 4 χρόνια ο Ευάγγελος ξαναπήγε στον οργανισμό. Οι παρατάξεις ενωμένες του την πέσαν να τον φάνε μαζί με τον Ε.Τ., γιατι πίστευε ότι οι αμοιβόμενοι πρέπει να δουλεύουν.
Ανόητος υπουργός της Ν.δ.διέλυσε σώμα καλοκουρδισμένο για να βάλει τα δικά του παιδιά. Το τι επακολούθησε , ασε καλύτερα

Unknown είπε...

Αντώνιε
Απορώ με το θράσος σας!
Ο άνθρωπος ήταν σε αγρανάπυση!
Καλά δεν γνωρίζατε!
Δεν ρωτούσατε κάποιον γεωπόνο για την σημασία της αγρανάπαυσης;