ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


31.8.09

Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


Ασχολούμεθα όλοι με τις, τυχόν, παραλείψεις της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Γραμματικό. Η πολιτική ηγεσία επιδιώκει να δώσει στην κοινή γνώμη ως αποδιοπομπαίο τράγο κάποιο ή κάποιους υπεύθυνους από την Πυροσβεστική και όχι τους εμπρηστές.
Λες και ήταν εύκολος η λήψη αποφάσεων και ο εν γένει αγώνας με την φωτιά, με τους ανέμους που επικρατούσαν, με το δεδομένο ανάγλυφο της περιοχής και με δεδομένη επίσης την απροθυμία (ή μήπως τον φόβο;) των εντοπίων (στα πρώτα στάδια της φωτιάς, όταν πίστευαν ότι θα καούν απλώς τα μηχανήματα του εργολάβου) να υποδείξουν στους Πυροσβέστες τους υπάρχοντες δρόμους και την γένει αδιαφορία συνεργασίας τους. Δεν φωτίζονται οι τοπικές Μαφίες που δεσπόζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α! και Β! βαθμού. Τα κόμματα δεν το κάνουν επειδή αυτό θα κοστίσει πολλούς ψήφους, άρα θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος...Ούτε (βεβαίως) και τα (αλληλ)εξαρτώμενα από τα κόμματα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφοι.
Μια θαρραλέα φωνή, του Τάσου Τέλλογλου, με τίτλο «Ο «πόλεμος» της χωματερής και η φωτιά. Οι συλλήψεις, τα στοιχεία, ο εμπρησμός » βάζει στην χθεσινή Καθημερινή τα πράγματα στην θέση τους.
Πρόκειται περί (από εντοπίους) εμπρησμού των μηχανημάτων του εργολάβου του ΧΥΤΑ, που ξέφυγε όμως από τον έλεγχό τους.

4 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Αυτή είναι μια πολύ πιθανή εξήγηση για το πως ξεκίνησε η φωτιά και όχι οι συνήθεις πιθανολογήσεις για οικοπεδοφάγους...χιλιόμετρα μακριά!!

Unknown είπε...

Δυστυχώς φαίνεται να είναι και αλήθεια.

glam είπε...

Η "ουσία" μπορεί να μην ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Έλληνα, η "περί- ουσία" όμως ..........;

Unknown είπε...

Glam
Ακριβώς η υποτίμηση της αξίας γης τους από τον μελλοντικό ΧΥΤΑ φαίνεται ότι έκαψε την Αττική