ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


22.8.09

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…


Η μεγάλη και μυστηριώδης πυρκαγιά στην Βόρειοανατολική Αττική (που έκαψε χιλιάδες στρέμματα και συνεχίζει να καίει ακόμη) άναψε στις 22.00 περίπου χθες το βράδυ σε απρόσιτη περιοχή, μακριά από δρόμους, στην περιοχή των μελλοντικών εγκαταστάσεων του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού. Φυσούσαν δυνατοί άνεμοι (που συνεχίστηκαν και σήμερα όλη την ημέρα) και λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα από σήμερα το πρωί.
Ο εμπρησμός είναι προφανής.
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 117 παρ. 3) «Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για τον λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».
Μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα, έστω και ως εικασία, ή πρόκειται περί συμπτώσεως;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 27.8.2009 15.44
Πως μπορεί να υπάρξει σοβαρή κοινωνία και να διατηρηθεί η πραγματική δημοκρατία στον τόπο αυτό με την ποιότητα των Μ.Μ.Ε. που διαθέτει;
Αναφέρομαι στο σημερινό δελτίο ειδήσεων των 14.00 του MEGA, που θεωρείται και σοβαρό κανάλι..
Κατ’ αρχήν κουβέντα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Γραμματικό. Έστω και με γενική αναφορά στον κύκλο των θεωρουμένων υπόπτων που ερευνούν οι Αρχές. Καταγγελτική δημαγωγία του ορθοτάτου μέτρου του αποκλεισμού από τις κρατικές αποζημιώσεις των πυροπλήκτων με αυθαίρετες οικοδομές, που έχουν συνήθως κτισθεί, σε κρατική γη και όχι σπανίως σε δασικές εκτάσεις.. Δηλ. έπρεπε οι φορολογούμενοι να τους αποζημιώσουν για να ξαναχτίσουν και μάλιστα μεγαλύτερα τα αυθαίρετά τους; Εμφανίζεται τέλος, υπό την επίνευση του «δημοσιογράφου» «ιδιοκτήτης» επικλινούς «αγρού», 15 στρεμμάτων στην Ν. Μάκρη (στο βουνό, μάλλον εκχερσωθείσα δασική έκταση θύμιζε!) διαμαρτυρόμενος ότι, αν και τον είχε σπείρει με κριθάρι(!!) που κάηκε δεν έχει πάρει ακόμη (2-3 ημέρες από την πυρκαγιά!!) αποζημίωση!! Σπαρμένος με πέτρες μάλλον έδειχνε ο «αγρός» και όχι με κριθάρι.
Μα καλά τέλη Αυγούστου και δεν είχε θερίσει ακόμη ο Χριστιανός; Τι περίμενε;
Δεν γνωρίζω βεβαίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου «αγρού». Συνήθως όμως οι καταπατητές σπέρνουν τα καταπατημένα με κριθάρι, βίκο, λαθούρι, φακή και άλλους τέτοιους σπόρους που δεν χρειάζονται περιποίηση, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να θερίσουν απλώς και μόνον για να δημιουργήσουν διακατοχικές πράξεις…
Και βρίσκουν δικαστές αφελείς (ή «αφελείς») που τους πιστεύουν..

7 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Αν οι ντόπιοι έβαλαν φωτιά με τέτοιο άνεμο δίπλα στα σπίτια τους για να μην γίνει ΧΥΤΑ τότε δεν πρόκειται περί εμπρηστών πρόκειται περί ηλιθίων!

Unknown είπε...

Τι το παράξενο;
Η βλακεία αποτελεί το σπορ που διαπρέπουμε!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Συμπληρώνω.
Ένας φανατισμένος βλάκας φτάνει και περισσεύει!!

Unknown είπε...

Άκουσα χθες στην τηλεόραση το εξής καταπληκτικό από κάτοικο και ιδιοκτήτη βίλλας στο Διόνυσο.
Κατεφέρετο δριμύτατα κατά της Πολιτείας για την ευκολία με την οποία αποχαρακτηρίζει τα δάση σε οικόπεδα.(Από το 1975 με συνταγματική διάταξη δεν υπάρχει αυτή η δυαντότης!). Και απειλούσε ότι όλοι αυτοί (οι κάτοικοι του Διονύσου) δεν θα το επιτρέψουν..
Μα το μεγαλίτερο σκάνδαλο τέτοιου αποχαρακτηρισμού είναι η περίπτωση του Διονύσου. Το συμπαγές δάσος του Διονύσου έγινε ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΣ το οποίο απέκτησε ταχύτατα και ρ.σ.!
Και το κανάλι του έδινε βήμα για τέτοιες ουρανομήκεις ασυναρτησίες χωρίς να σχολιάσει τα λεγόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα μου μιλούσε χθές με ένα ναύτη από το Διόννυσο :
-που ήσουν ρε όλο το ΣΚ?
- Έσβηνα φωτιές στο σπίτι μου, της λέει.
Έλα ρε συ, κόντεψε να καεί το σπίτι σου? λέει η γυναίκα μου συμπάσχοντας τον κακόμοιρο ναύτη που κόντεψε να χάσει το βιός του.
-Άκουσα, του λέει, ότι υπήρχε πρόβλημα με τις υδροφόρες, είναι αλήθεια?
-Αφήστε τα, απαντά ο ναύτης, δράμα.Αναγκαστήκαμε και χρησιμοποιήσαμε όλο το νερό της πισίνας......

Unknown είπε...

Macloud
Γνωρίζω και άλλη περίπτωση στο Διόνυσο (στο σπίτι κάποιου φίλου μου) με αντίστοιχη χρήση της πισίνας!

Unknown είπε...

Κατά μία πληροφορία η φωτιά ξεκίνησε ακριβώς από τα μηχανήματα του εργολάβου του ΧΥΤΑ.