ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

22.8.09

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…


Η μεγάλη και μυστηριώδης πυρκαγιά στην Βόρειοανατολική Αττική (που έκαψε χιλιάδες στρέμματα και συνεχίζει να καίει ακόμη) άναψε στις 22.00 περίπου χθες το βράδυ σε απρόσιτη περιοχή, μακριά από δρόμους, στην περιοχή των μελλοντικών εγκαταστάσεων του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού. Φυσούσαν δυνατοί άνεμοι (που συνεχίστηκαν και σήμερα όλη την ημέρα) και λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα από σήμερα το πρωί.
Ο εμπρησμός είναι προφανής.
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 117 παρ. 3) «Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για τον λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».
Μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα, έστω και ως εικασία, ή πρόκειται περί συμπτώσεως;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 27.8.2009 15.44
Πως μπορεί να υπάρξει σοβαρή κοινωνία και να διατηρηθεί η πραγματική δημοκρατία στον τόπο αυτό με την ποιότητα των Μ.Μ.Ε. που διαθέτει;
Αναφέρομαι στο σημερινό δελτίο ειδήσεων των 14.00 του MEGA, που θεωρείται και σοβαρό κανάλι..
Κατ’ αρχήν κουβέντα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Γραμματικό. Έστω και με γενική αναφορά στον κύκλο των θεωρουμένων υπόπτων που ερευνούν οι Αρχές. Καταγγελτική δημαγωγία του ορθοτάτου μέτρου του αποκλεισμού από τις κρατικές αποζημιώσεις των πυροπλήκτων με αυθαίρετες οικοδομές, που έχουν συνήθως κτισθεί, σε κρατική γη και όχι σπανίως σε δασικές εκτάσεις.. Δηλ. έπρεπε οι φορολογούμενοι να τους αποζημιώσουν για να ξαναχτίσουν και μάλιστα μεγαλύτερα τα αυθαίρετά τους; Εμφανίζεται τέλος, υπό την επίνευση του «δημοσιογράφου» «ιδιοκτήτης» επικλινούς «αγρού», 15 στρεμμάτων στην Ν. Μάκρη (στο βουνό, μάλλον εκχερσωθείσα δασική έκταση θύμιζε!) διαμαρτυρόμενος ότι, αν και τον είχε σπείρει με κριθάρι(!!) που κάηκε δεν έχει πάρει ακόμη (2-3 ημέρες από την πυρκαγιά!!) αποζημίωση!! Σπαρμένος με πέτρες μάλλον έδειχνε ο «αγρός» και όχι με κριθάρι.
Μα καλά τέλη Αυγούστου και δεν είχε θερίσει ακόμη ο Χριστιανός; Τι περίμενε;
Δεν γνωρίζω βεβαίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου «αγρού». Συνήθως όμως οι καταπατητές σπέρνουν τα καταπατημένα με κριθάρι, βίκο, λαθούρι, φακή και άλλους τέτοιους σπόρους που δεν χρειάζονται περιποίηση, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να θερίσουν απλώς και μόνον για να δημιουργήσουν διακατοχικές πράξεις…
Και βρίσκουν δικαστές αφελείς (ή «αφελείς») που τους πιστεύουν..
Δημοσίευση σχολίου