ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.9.09

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Άντε και να γίνω Πρωθυπουργός..
Όχι για εμένα!!
Για την καημένη την μανούλα μου βρε παιδιά !!!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν άκουσα να μετέχει ο κ. Άλεξ Ρόντος. Προφανώς είναι απησχολημένος στην Γεωργία ως Σύμβουλος του εκεί Πρωθυπουργού. Πιθανόν και να επιστρέψει ως Σύμβουλος του νέου Πρωθυπουργού μας. Ποιος είναι ο κ. Ρόντος; Μα ο επίσημος υπερσύμβουλος του ΓΑΠ όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών που είχε, μεταξύ των άλλων, την αποκλειστική ευθύνη της χρηματοδοτήσεως των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(παράς με την σέσουλα..) κλπ μυστικών κονδυλίων. Αν δεν τον γνωρίζετε σας παραπέμπω στην Καθημερινή της 17/8/2009 της οποίας συνιστώ ενθέρμως την ανάγνωση.
Αυτό που μου έκανε την πιο αλγεινή εντύπωση στην σημερινή συνέντευξη του ΓΑΠ στην Καθημερινή είναι η παραδοχή του στην εμπλοκή της Χώρας μας στην παγίδευση του Μιλόσεβιτς στις συμφωνίες του Ντεϊτον, στις οποίες έπαιξε κύριο ρόλο ο κ. Άλεξ Ρόντος.
Γράφει τότε η Καθημερινή. «Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν λίγα χρόνια αργότερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπεύθυνος για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Φρίντμαν είπε για τον παριστάμενο κ. Ρόντο: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_17/08/2008_281496

9 σχόλια:

ria είπε...

άντε, και πρόεδρος της δημοκρατίας!

Univers είπε...

Ε - ε έρχεται! Δεν χρειάζεται πλέον να μαδά μαργαρίτες...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ria-Univers
Αυτό που με ενοχλεί κυρίως είναι η επικειμένη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική. Η φιλανδοποίηση εν σχέσει με με την Τουρκία της Χώρας μας. Και ότι πέραν των πολλών σφαλμάτων της ΝΔ και του αρχηγού της (συνέχισαν την πολιτική ΠΑΣΟΚ σε πιο light εκδοχή) την "αλλαγή" επεδίωξε-και κατά πάσα πιθανότητα (με συνδρομή των εγχωρίων νταβατζήδων) θα επιτύχει- μία ξένη Δύναμη.

squarelogic είπε...

Αλλωστε ήδη έστειλε το μήνυμα για ποιούς δουλεύει δηλώνοντας οτι θα "επανεξετάσει" την συμφωνία για τον αγωγό Μπουργάς-Αλεξ/λης που μας ανεξαρτητοποιούσε ενεργειακά απ τους αμερικανούς φέροντας και την πολύτιμη στήριξη Πούτιν στα εθνικά θέματα...
Επιπλέον μπορεί να 'επενεξετάσει",λέει,και τις αποκρατικοποιήσεις ΟΤΕ(εδώ στην ουσία την παραχώρηση του μάνατζμεντ μια και πωλήσεις ποσοστών είχε κάνει άφθονες το κόμμα του)-Ολυμπιακής...αν υποψιαστώ οτι θα έχουμε επανακρατικοποιήσεις θα φύγω μετανάστης!Επιτέλους,δεν υπάρχει μια συνέχεια σ'αυτό τον τόπο?

Unknown είπε...

Παρακολουθώ τον λόγο του ΓΑΠ στο debate των 6 Αρχηγών.
Από όλους-και σε απόσταση- έχει τον πλέον ανελλήνιστο, τον πλέον ασύντακτο, τον πλέον ασυνάρτητο λόγο.
Αλλά όταν ο λόγος μου είναι ασυνάρτητος και οι σκέψεις μου είναι ασυνάρτητες..

Λωτοφάγος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας, κύριε Βαρδάκα. Και το φαινομενικά αθώο του βλέμμα (ή μήπως χαζό;) δεν σβήνει τα χρόνια που χρημάτισε υπουργός σε κρίσιμα πόστα, λάμποντας δια της αχρηστίας του -όταν δεν έκανε επιζήμια πράγματα.
Δυστυχώς για όλους μας θα έχουμε απλώς αλλαγή βάρδιας μέχρι τη Ντόρα!

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Από το 1948 οι Έλληνες Πρωθυπουργοί άκουγαν λιγότερο ή περισσότερο (ή μερικές φορές -σπανίως, σπανιώτατα- δεν άκουγαν) τα κελεύσματα των ΗΠΑ. Θυμηθείτε πχ τον Σ. Μαρκεζίνη που στο κρίσιμο σημείο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ το φθινόπωρο του 1973 δεν επέτρεψε την χρήση του εναερίου Ελληνικού χώρου και των σχετικών διευκολύνσεων στις ΗΠΑ που ήθελαν να ανεφοδιάσουν το Ισραήλ. Με άμεσο αποτέλεσμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το κίνημα του Ιωαννίδη για «να επαναφέρει την τάξη», την πτώση του Σ. Μαρκεζίνη, τις ανοησίες του Ιωαννίδη στην Κύπρο, την Τουρκική εισβολή.
Δεν γνωρίζω εάν ο απερχόμενος Πρωθυπουργός κάπου δυσαρέστησε τις ΗΠΑ, αυτή την φορά όμως φοβάμαι ότι δεν θα έχομε Πρωθυπουργό, αλλά Ανθύπατο..

Λωτοφάγος είπε...

Δυστυχώς...