ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


31.12.09

ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.



Αντιγράφω από την χθεσινή Καθημερινή.
«Εντός του 2010 σκοπεύει η κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα, ανέφερε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν τον φοβίζει όποιο πολιτικό ρίσκο ενέχει το άνοιγμα πολλών ζητημάτων. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας τον τρόπο που επέλεξε να στελεχώσει το κράτος. Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον ορισμό γενικών και ειδικών γραμματέων είπε: «Είναι επανάσταση αυτό που κάνουμε. Δεν έχει ξαναγίνει στα 200 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους. Όχι τρεις μήνες, και ένα χρόνο μπορώ να περιμένω». Απέρριψε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση καθυστερεί. «Απλά κάνουμε τη δουλειά μας», αντέτεινε.»
Η ασυλία της οποίας απολαμβάνει ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στα Μ.Μ.Ε. καλά κρατεί. Και η Ν.Δ. εξακολουθεί να υπνώττει.
Ασχολίαστες, εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον, έμειναν οι χθεσινές του επισημάνσεις. (Αντίστοιχες με το μηδέν εις το πηλίκιον κλπ κλπ).
Πρώτον. Τα τελευταία 200 χρόνια έγινε και άλλη, πλην της 5/10/2009, Επανάσταση. Το 1821 με την οποία η Ελλάδα απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιθανόν ο Πρωθυπουργός να θεωρεί το σημερινό άνευ προηγουμένου (και ελπίζω και άνευ επομένου) διοικητικό κομφούζιο που ο ίδιος εδημιούργησε ως μεγαλύτερη Επανάσταση από του 1821. Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό προφανώς αγνοεί την Επανάσταση του 1821.
Δεύτερο. Το Ελληνικό Κράτος δεν αριθμεί, όπως νομίζει, 200 χρόνια κρατικής ύπαρξης. Η ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς του είναι το Πρωτόκολλο της Διασκέψεως του Λονδίνου της 3/2/1830. Δεν γνωρίζω εάν ο κ Πρωθυπουργός έχει υπ΄ όψη του άλλη διπλωματική πράξη του 1809 που αναγνωρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία. Εγώ όμως δεν γνωρίζω. Πιθανόν παρεσύρθη από τα 200 έτη της κρατικής οντότητος των Η.Π.Α. (των οποίων διετέλεσε πολίτης) που ιδρύθηκαν το 1776 ή το ορθότερο το 1788 με την θέσπιση του Συντάγματος τους.
Επί της ουσίας των δηλώσεων παρατηρώ ότι η έλλειψη Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία σε συνδυασμό με το απίθανο μπλέξιμο των αρμοδιοτήτων έχει ήδη προκαλέσει πολλές και ανυπολόγιστες ζημιές. Περιορίζομαι να επισημάνω μόνον την εκπνοή απράκτων διαφόρων επενδυτικών προγραμμάτων που "κόλλησαν" από τις αιτίες αυτές και την σχετική οριστική απώλεια επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως λόγω εκπνοής του 2009 επειδή δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν εντός του ληγοντος έτους τα σχετικά κονδύλια.

9 σχόλια:

athinovio είπε...

Η περίφημη ασυλία των μμε προς τον ΓΑΠ και το πασοκ...
Φυσικά και δεν μπορώ να αρνηθώ την ύπαρξή της όμως θα επικαλεστώ μία δήλωση του κύριου Ψωμιάδη από τον καιρό που ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Είπε ανάμεσα σε άλλα ότι η ΝΔ δεν κατάφερε ποτέ να έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ και αυτό το καταλόγισε στα υψηλά στελέχη της ΝΔ.
Η ίδια η ντόρα δικαιολόγησε την μείωση του ποσοστού της με την πασοκική υποστήριξη των μέσων στον Σαμαρά.

Μα τόσο ανίσχυρη είναι πια η ΝΔ? Που είναι η επιρροή των μελών της, ποιά είναι η δύναμή της να αλλάξει το οτιδήποτε? Το Ντορέΐκο, έχασε εντελώς την ισχύ του?

Αν στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τιποτα τότε πως θα το κάνουν ως αντιπολίτευση?

Θα υποστηρίξω τον ΓΑΠ με βάση αυτά που βλέπω, δλδ το επίδομα που υποσχέθηκε δόθηκε άμεσα (σε αντίθεση με τις ανάλογες παροχές της ΝΔ που άργησαν απαράδεκτα και αδικαιολόγητα) και τη δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση που είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τον έλληνα που μέχρι τώρα αγνούσαν την ύπαρξή του μέχρι τις εκλογές.

Φυσικά το που θα καταλήξουν όλα αυτά, κανείς δεν το ξέρει, αλλά όταν κάποιος κρίνεται είναι γιατί ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

Unknown είπε...

Το θέμα που θίγω δεν είναι η ασυλία των Μ.Μ.Ε. στον Γ. Παπανδρέου. Αυτό το έθιξα παρεμπιμπτόντως.
Με στενοχωρεί η έλλειψη μορφώσεως και σοβαρότητος στους πολιτικούς.
Τα επιδόματα κλπ τα οποία μοίρασε χωρίς να τα έχει αλλά περιμένει να δανεισθεί και γι' αυτά είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας του Γ.Π. Ασφαλώς η πράξη αυτή είχε επίδραση στην περαιτέρω πιστοληπτική υποβάθμιση της Χώρας μας.
Χρόνια Πολλά

squarelogic είπε...

Αθηνά κανείς δεν θα σωθεί μ'ενα επίδομα,το οποίο μάλιστα είτε προέρχεται από δανεικά είτε από έκτακτη φορορεπιδρομή στην ήδη πολλαπλά φορολογημ.περιουσία αλλων.
Μπορεί να καλύψει κάποια 'τρύπα" αλλά αν δεν κινητοποιηθεί καθένας "πενόμενος" στο βαθμό έστω που δύναται αντί να περιμένει σωτηρία απ το "Κράτος' αύριο πάλι θα έχει το πρόβλημα.
Κι εννοώ όλους αυτούς που χάνουν τον χρόνο τους στα καφενεία, τα προποτζήδικα ή την ΤV αντί να πάει να μαζέψει ελιές,να καθαρίσει ενα σπίτι ή να βάψει 2 τοίχους.
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ανευ προηγουμένου προπαγάναδας υπερ των σπασμωδικών ενεργειών του Παπακων/νου κατα΄της φοροδιαφυγής με την συλλογή αποδείξεων για τις οποίες-αντίθετα απ οτι λένε τα παπαγαλάκια των καναλιών-ουδείς έχει δεσμευθεί για το ποιές και πως θα χρησιμοποιηθούν .Μην εκπλαγείτε αν,αφού μετατρέψουν τον καθένα Ελληνα σε λογιστάκο,στο τέλος τις θεωρήσουν ως τεκμήριο εισοδήματος μεγαλύτερου του δηλωθέντος.
Κανείς δεν επισημαίνει τις προφανείς παρενέργειες στην κίνηση της αγοράς,την τιμολόγηση των υπηρεσιών,και τελικά τα ΄δια τα προσδοκώμενα φορολ.'εσοδα τα οποία φυσικά θα μειωθούν ανάλογα με τη μείωση της πελατείας.
Αυτού του είδους η αβάντα μεσοπρόθεσμα ζημιά κάνει στον ΓΑΠ,αφού θα αργήσουν να αντιληφθούν τις παρενέργειες των "πολιτικών" τους μέχρι να είναι πολύ αργά.
Καλή Χρονιά Χρίστο!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Παρατηρούμε ερασιτεχνισμό μεγαλύτερο και από των πορηγουμένων. Απίστευτο!!
Στην επικοινωνία όμως διαπρέπουν!!
Μού θυμίζουν την ρήση του Κονδύλη ο οποίος ξεκίνησε από Υπαξιωματικός και κατέληξε Αντιβασιλεύς. Και όταν τον ερώτησαν πως κατάφερε από Στρατηγός να γίνει Αντιβασιλεύς είπε ότι εάν εγνώριζε την ηλιθιότητα του Ελληνικού Λαού θα είχε γίνει Αντιβασιλεύς πολύ νωρίτερα. Από Λοχίας!!

athinovio είπε...

εννοείται ότι κανείς δεν σώνεται με το επίδομα. Το ανέφερα μόνο ως παράδειγμα λειτουργίας της κρατικής μηχανής. Έγινε άμεσα.

Από εκεί και μετά, δεν καταλαβαίνω (και θα ήθελα να μου εξηγήσετε μιας και οι οικονομικές μου σπουδές τελειώνουν στον μανάβη) γιατί είναι κακό να ζητούνται οι αποδείξεις, τη στιγμή που ακριβώς αυτό, η μη-έκδοσή τους, είναι από τις μεγαλύτερες πληγές της φοροδιαφυγής. Σε συνδυασμό με το πόθεν έσχες, δεν αποτελεί ένα καλό εργαλείο για τον ελεγκτή?

Μήπως οι παρενέργειες στην αγορά από τη τιμολόγηση των υπηρεσιών δεν είναι ανεπιθύμητες αλλά πρόκειται για εξυγείανση και φοροειλικρίνεια?
Μήπως όσοι βασίζονται στη μη τιμολόγηση είναι απατεώνες που βρίσκουν λημέρι στις τρύπες και τη διαφθορά?

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Ο όφις με παρέσυρε..
http://antonios-pressinfo.blogspot.com/2010/01/blog-post_3198.html

Unknown είπε...

Αντώνιε
Ήδη εσχολιασα στο blog σου το ζήτημα.

Unknown είπε...

Αθηνά
Το να μοιράζεις ανύπαρκτα λεφτά είναι πολύ κακό. Δυστυχώς τα ευρώ δεν φυτρώνουν στα δένδρα. Ούτε ο ΓΑΠ μπορεί (όπως έκανε ο πατέρας του την 1η τετραετία) να βάλλει τα μηχανάκια του Νομισματοκοπείου να δουλέψουν γρήγορα και ρυθμικά επειδή αυτά τυπώνουν μόνον δραχμές, όχι και ευρώ!
Δεν εσχολίασα το θέμα των αποδείξεων. Ούτε και είμαι κατά βεβαίως του θεσμού. Περιμένω την απλώς την εξαγγελία με τις πρακτικές λεπτομέρειες της εφαρμογής.
Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι θα λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι αποδείξεις (πλην των ΔΕΚΟ) και ότι ο φορολογούμενος δεν θα υποβάλλει τις αποδείξεις αλλά θα τις καταγράφει σε αναλυτική κατάσταση (του τύπου κατάστασης των προμηθευτών) την οποία θα υποβάλλει με την δήλωσή του, θα είναι δε υποχρεωμένος να τις κρατά στην διάθεση της Δ.Ο.Υ. μέχρις της παραγραφής του φορολογικού δικαιώματος του Δημοσίου. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό. Αφ΄ ενός αφάνταστη ταλαιπωρία και λάθη του φορολογουμένου και αφ΄ ετέρου δυνατότητα εξαπατήσεως του Δημοσίου.
Αλλά και εάν το σημερινό σύστημα διατηρηθεί, εν όψει του πολύ μεγαλυτέρου όγκου των υποβαλλομένων αποδείξεων, που θα τριπλασιάσει τουλάχιστον τον όγκο μιας απλής δηλώσεως, ποιος στην Δ.Ο.Υ. θα κάνει τον έλεγχο και τα αθροίσματα και που θα τις φυλάνε;