ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

31.12.09

ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Αντιγράφω από την χθεσινή Καθημερινή.
«Εντός του 2010 σκοπεύει η κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα, ανέφερε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν τον φοβίζει όποιο πολιτικό ρίσκο ενέχει το άνοιγμα πολλών ζητημάτων. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας τον τρόπο που επέλεξε να στελεχώσει το κράτος. Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον ορισμό γενικών και ειδικών γραμματέων είπε: «Είναι επανάσταση αυτό που κάνουμε. Δεν έχει ξαναγίνει στα 200 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους. Όχι τρεις μήνες, και ένα χρόνο μπορώ να περιμένω». Απέρριψε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση καθυστερεί. «Απλά κάνουμε τη δουλειά μας», αντέτεινε.»
Η ασυλία της οποίας απολαμβάνει ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στα Μ.Μ.Ε. καλά κρατεί. Και η Ν.Δ. εξακολουθεί να υπνώττει.
Ασχολίαστες, εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον, έμειναν οι χθεσινές του επισημάνσεις. (Αντίστοιχες με το μηδέν εις το πηλίκιον κλπ κλπ).
Πρώτον. Τα τελευταία 200 χρόνια έγινε και άλλη, πλην της 5/10/2009, Επανάσταση. Το 1821 με την οποία η Ελλάδα απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιθανόν ο Πρωθυπουργός να θεωρεί το σημερινό άνευ προηγουμένου (και ελπίζω και άνευ επομένου) διοικητικό κομφούζιο που ο ίδιος εδημιούργησε ως μεγαλύτερη Επανάσταση από του 1821. Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό προφανώς αγνοεί την Επανάσταση του 1821.
Δεύτερο. Το Ελληνικό Κράτος δεν αριθμεί, όπως νομίζει, 200 χρόνια κρατικής ύπαρξης. Η ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς του είναι το Πρωτόκολλο της Διασκέψεως του Λονδίνου της 3/2/1830. Δεν γνωρίζω εάν ο κ Πρωθυπουργός έχει υπ΄ όψη του άλλη διπλωματική πράξη του 1809 που αναγνωρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία. Εγώ όμως δεν γνωρίζω. Πιθανόν παρεσύρθη από τα 200 έτη της κρατικής οντότητος των Η.Π.Α. (των οποίων διετέλεσε πολίτης) που ιδρύθηκαν το 1776 ή το ορθότερο το 1788 με την θέσπιση του Συντάγματος τους.
Επί της ουσίας των δηλώσεων παρατηρώ ότι η έλλειψη Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία σε συνδυασμό με το απίθανο μπλέξιμο των αρμοδιοτήτων έχει ήδη προκαλέσει πολλές και ανυπολόγιστες ζημιές. Περιορίζομαι να επισημάνω μόνον την εκπνοή απράκτων διαφόρων επενδυτικών προγραμμάτων που "κόλλησαν" από τις αιτίες αυτές και την σχετική οριστική απώλεια επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως λόγω εκπνοής του 2009 επειδή δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν εντός του ληγοντος έτους τα σχετικά κονδύλια.
Δημοσίευση σχολίου