ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

26.12.10

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Θαυμάζω κυριολεκτικά τα παπαγαλάκια κυρίως του ΑΝΤΕΝΑ και του MEGA (από κοντά βεβαίως και οι θλιβεροί της ΥΕΝΕΔ) για τις προσπάθειές τους να πείσουν τον κόσμο ότι το μέλλον και η επιβίωση της Χώρας εξαρτάται από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Περιορίζομαι σήμερα στο επάγγελμα του Φαρμακοποιού. (Δεν με συνδέει τίποτε με το επάγγελμα αυτό, πλην της ιδιότητος του πελάτη).
Φαρμακείο (εάν είσαι Φαρμακοποιός) δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια για να ιδρύσεις και λειτουργήσεις, αρκεί να τηρήσεις αναλόγως της περιοχής κάποια συγκεκριμένη απόσταση από τα ήδη λειτουργούντα φαρμακεία. Τι εννοούν λοιπόν άνοιγμα του επαγγέλματος οι παπαγάλοι; Ήδη από της εποχή της Χούντας έχει καταργηθεί ο θεσμός της αδείας.(Προηγουμένως πράγματι οι άδειες, κακώς, μετεπωλούντο).
Θυμάμαι αποβιώσαντα Φαρμακοποιό (γνωστό μου και περίεργο τύπο) ο οποίος φοβούμενος το (επελθόν) άνοιγμα του επαγγέλματος προσπαθούσε, χωρίς επιτυχία, να πουλήσει το φαρμακείο του. Είχε δημοσιεύσει μάλιστα στον ειδικό τύπο και αγγελία στην οποία έγραφε: « ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ! ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ …..ΟΔΟΣ …..ΤΗΛ.. ». Βρέθηκε κατηγορούμενος στο Στρατοδικείο για εξύβριση της «Εθνικής Επαναστάσεως» και σώθηκε από στενό συγγενή του δικηγόρο με ισχυρές προσβάσεις στην Χούντα.
Το εξοργιστικό είναι, όπως εξαγγέλλουν με στόμφο τα παπαγαλάκια, ότι με την νέα ρύθμιση ο Φαρμακοποιός δεν θα έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει το φαρμακείο στο παιδί του (αδειούχο φαρμακοποιό).Δεν κατάλαβα! Τι θα βλάψει την Εθνική Οικονομία εάν αυτό συμβεί;Και μάλιστα δεν αντιλαμβάνομαι πως αυτό μπορεί να θεσπίζεται από Πρωθυπουργό γιο και εγγονό Πρωθυπουργών (ούτε στην Βόρειο Κορέα έχει ακόμη συμβεί αυτό) και με τι ηθικό κύρος θα επιβληθεί η απαγόρευση αυτή;Όταν μάλιστα ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού (έβαλε και ο γιος και εγγονός το χεράκι του μετέχοντας σε όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματούχος) υπήρξε ο κύριος δημιουργός του σημερινού δημοσίου χρέους και οικονομικού χάους!
Αυτό που δέχομαι είναι μόνον ότι πράγματι το κέρδος του Φαρμακοποιού (35%) φαίνεται υπερβολικό. Επομένως μετά από συγκριτική μελέτη και έρευνα με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να ορισθεί ένα άλλο μειούμενο κλιμακωτά αναλόγως της αξίας του φαρμάκου ποσοστό κέρδους. Βεβαίως θα πρέπει να θεσπιστεί αντιστοίχως και υποχρέωση όλων των ασφαλιστικών Ταμείων να καταβάλουν, μετά από εύλογο διάστημα (πχ 20 ημέρες από την χρέωση) και τόκους υπερημερίας για τα καθυστερούμενα χρέη στον Φαρμακοποιό.
Πιστεύω ότι πραγματική επιδίωξη του λεγομένου ανοίγματος του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού είναι να περιέλθει η λιανική πώληση των φαρμάκων στα Super Markets.Αλλιώς τι νόημα θα είχε η εξαγγελλομένη άρση της απαγόρευσης της διαφήμισης φαρμακείων των που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πολυφαρμακία;Γιατί άλλωστε (διεθνώς μάλιστα) απαγορεύεται η διαφήμιση των φαρμάκων που χρειάζονται συνταγογράφηση;
Δημοσίευση σχολίου