ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


22.1.11

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Δεν αντιλαμβάνομαι την αποδοτικότητα εγκαταστάσεως του μεγαλύτερου, εάν, τυχόν, κατασκευασθεί φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο (όπως προπαγανδίζεται από τα Μ.Μ.Ε. μας ) που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ισχύος 200 MW (το 2ο κατά σειράν στον Καναδά φέρεται να έχει ισχύ μόνον 90 MW) στην Δυτική Μακεδονία, στην περιοχή δηλ. της Ελλάδος με την μικρότερη ηλιοφάνεια!! Και ταυτοχρόνως, εν όψει και της ασταθείας του συστήματος μας μεταφοράς ηλεκτρικής ενεργείας, τόσο μακριά από τις μονάδες καταναλώσεως ηλεκτρικής ενεργείας!
Θα πρόκειται ή περί ¨ρουσφετιού¨ στον εκ Κοζάνης καταγόμενο Υπουργό Οικονομικών ή περί ουρανομήκους ανοησίας..
Πχ γνωρίζω ότι με κριτήριο την μικρότερη νεφοσκέπαση οι Γάλλοι ίδρυσαν αστρονομικό παρατηρητήριο των δορυφόρων τους στο Στεφάνι Κορινθίας και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, με το ίδιο κριτήριο, εγκατέστησε Αστεροσκοπείο στο Κρυονέρι Κορινθίας. (Προσοχή άλλο νεφοσκέπαση και άλλο ηλιοφάνεια).
Επειδή εγώ, πλην μερικών εξαιρέσεων, δυσπιστώ σε όσα λένε τα Μ.Μ.Ε., καθ΄ υπαγόρευσιν των πολιτικών διερωτώμαι τι συμβαίνει!
Δεν έχω εμπιστοσύνη, ειδικά τους πολιτικούς να τους ρωτήσω ούτε καν τι καιρό κάνει. Θα μού δώσουν λάθος απάντηση είτε επειδή δεν έχουν αντιληφθεί τι καιρό πράγματι κάνει (σταθμίζω και τα Ελληνικά πολλών εξ αυτών!) είτε θα μού πουν, εκ συνηθείας, ψέματα!!
Δεν θα ήταν όμως προτιμότερο, με καθαρά οικονομικά, και όχι ρουσφετολογικά, κριτήρια, να διασπάσουν το (υπό εξαγγελία μεγαλύτερο στον κόσμο) φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου σε περισσότερα τα οποία και να εγκαταστήσουν σε νησιά του Νότου ώστε αφ΄ ενός να επωφεληθούν περισσότερο από την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και αφ΄ ετέρου από τα τεραστίως δυσανάλογα έξοδα μεταφοράς του ρεύματος που θα γλιτώσουν;
Κάποιος ειδικότερος εμού ας μας εξηγήσει τέλος πάντων τι συμβαίνει..
Η γνωστή απάντηση «οικονομίες κλιμακος» απορρίπτεται εκ προοιμίου επειδή η απόδοση των συστημάτων είναι ευθέως ανάλογος με την επιφάνειά τους και με την ηλιοφάνεια της περιοχής.

6 σχόλια:

squarelogic είπε...

"Θα πρόκειται ή περί ¨ρουσφετιού¨ στον εκ Κοζάνης καταγόμενο Υπουργό Οικονομικών ή περί ουρανομήκους ανοησίας.. "

Νομίζω έχεις δώσει την απαντηση μόνος σου Χρίστο...κάτι χρωστά στον συνεργό και συνεργάτη του ο ευάερος στην κεφαλή Γιώργος...

Unknown είπε...

Η Κοζάνη είναι μεν ευάερος πλην όχι και ευήλιος!
Είπαμε να κάνουμε και κάποιο ρουσφέτι,μέχρι 500 εκατομ. δρχ. όμως, όχι και 500 εκατομ. €!
Προφανώς έγινε σύγχιση στις νομιμσατικές ισοτιμίες!
1€=340,75 δρχ.
Και όχι 1€=1 δρχ.

squarelogic είπε...

Αλήθεια,την εύλογη ερώτηση που κάνεις εσύ ως αδαής πλην λογικά σκεπτόμενος πολίτης,δεν σκέφτηκε κανένα τσακάλι της "δημοσιογρααφίας" να την κάνει?

Unknown είπε...

Γιατί να την κάνει;
Μοίρα των υπηρετών είναι να αλλάζουν αφεντάδες όπως έλεγε ο Ταλεϋράνδος.
Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται και σταδιοδρομούν όχι για όσα γράφουν αλλά για όσα δεν γράφουν!!

Mr Arvulas είπε...

καλησπερα μου αρεσει το μπλογκ σου...σε προσκαλω και στο δικο μου....γινομαι αγαγνωστης σου!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Ποια η διαφορά του να υπάρχει ένα φωτοβολταικο πάρκο από το να υπάρχουν πολλά μικρότερα;