Στο επίκαιρο σήμερα παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα ο Γ. Α. Παπανδρέου, ο γιος του Βασιλιά Αστόχαστου δηλ., προσπαθεί να συμμαζέψει την διαλυμένη από τον πατέρα του Βασιλιά Αστόχαστο Χώρα. Αυτά στο παραμύθι.
Διότι στην πραγματικότητα ο γιος του βασιλιά Αστόχαστου είναι δυό φορές αστόχαστος!!
Και όχι μόνον δεν θα συμμαζέψει τα ερείπια στα οποία ωδήγησε η πολιτική του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κυρίως η νοοτροπία που εμφύσησε στους Έλληνες, αλλά θα τα κατεδαφίσει κιόλας!
Και έτσι για μια ακόμη φορά θα παραμείνει ανεφάρμοστος ο νομικός κανόνας του Αρχαιοελληνικού Δικαίου «Ο τρώσας και ιάσεται».
4 σχόλια:
Το χειρότερο είναι η απόλυτη απελπισία που έχει καταλάβει τον κόσμο.
Γι'αυτό θα είχε νόημα μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων (όχι ανακύκλωση φθαρμένων υλικών) υπό κάποιον δυναμικό πολιτικό για πρωθυπουργό, να πείσει τον κόσμο ότι οι νομοθετούντες έχουν θέσει πάνω απ' όλα το συμφέρον της πατρίδας τους, ότι υπάρχει σχέδιο και ότι η κατηφόρα έχει τέλος.
Ειδάλλως, χωρίς κάτι να εμπνέει τους πολίτες και να τους ενώσει, δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλλον. Με το πέπλο της απελπισίας να εξαφανίζει οποιονδήποτε ορίζοντα και τις αισιόδοξες διαβεβαιώσεις να μην πείθουν πια κανέναν, η τελική πτώση είναι βέβαιη.
Univers
Από που θα έπαιρνε νομιμοποίηση η Κυβέρνηση που προτείνετε;
Είχα προ καιρού παρακολουθήσει μια σημαντική διάλεξη του τέως Πρεσβευτού της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα και ιστορικού (συγγραφέως του μακράν καλλίτερου βιβλίου για την Μικρασιατική εκστρατεία "Το όραμα της Ιωνίας") Sir Michael Llyewlyn Smith. Θέμα: Η Πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα σε περίοδους κρίσης.
Μίλησε διεξοδικά για τις ηγεσίες Βενιζέλου και Μεταξά.(Παρ΄ ότι στον τελευταίο δεν είχε εμπιστοσύνη η επίσημη Αγγλία. Τον υποψιάζετο ότι σκοπός του ήταν να αποφύγει την εμπλοκή της Ελλάδος σε πόλεμο με την Γερμανία). Και διπλωματικότατα δεν είπε τίποτα για την σημερινή πολιτική ηγεσία.
Ποιός μπορεί σήμερα να αναδειχθεί και με ποια διαδικασία Ηγέτης της Χώρας;
Μην ξεχνάτε ότι και οι δύο ανέλαβαν την εξουσία με συνταγματικές εκτροπές (Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί το 1909 ο Βενιζέλος, συνταγματική εκτροπή το 1936 ο Μεταξάς). Θα υπήρχαν και οι δύο χωρίς αυτές τις ανώμαλες εξελίξεις;
Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μη ζητάμε το αδύνατο!
Θα μπορούσε να προταθεί και να υποστηριχθεί και από τα δύο μεγάλα κόμματα, αν κάποια στιγμή αντιληφθούν την ανεπάρκειά τους...
Univers
Εδώ ισχύει κυριολεκτικώς το |"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"!!
Δημοσίευση σχολίου