ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


7.1.12

ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ


Στις Δ.Ο.Υ. με πιστή τήρηση των εγκυκλίων για να γίνει δεκτό προς κατάθεση και θεώρηση μισθωτήριο ακινήτου (αν δεν κατατεθεί εντός 30 ημερών από της καταρτίσεως του είναι άκυρο) πρέπει να αναγράφονται, πλην άλλων, η Δ.Ο.Υ. και τα Α.Φ.Μ. εκμισθωτού και μισθωτού.
Στις Δ.Ο.Υ.  με πιστή τήρηση των εγκυκλίων επίσης, για να αποκτήσει όμως κάποιος, ακόμη και αλλοδαπός, Α.Φ.Μ. πρέπει να επιδείξει συμβολαιογραφικό έγγραφο αγοράς κατοικίας ή μισθωτήριο θεωρημένο ως κατατεθέν από την Δ.Ο.Υ.
Άτομο (και αλλοδαπός) που δεν έχει Α.Φ.Μ. δεν μπορεί να το αποκτήσει χωρίς επίδειξη θεωρημένου μισθωτηρίου κατοικίας.
Άτομο (και αλλοδαπός) που δεν έχει θεωρημένο μισθωτήριο κατοικίας δεν μπορεί να αποκτήσει Α.Φ.Μ.
Δεν είναι θέμα νοοτροπίας υπαλλήλων! Το σύστημα δεν επιτρέπει την καταχώρηση στοιχείων για την χορήγηση ΑΦΜ εάν δεν καταχωρείται ταυτοχρόνως και ο αριθμός του θεωρημένου μισθωτηρίου κατοικίας. Αλλά δεν επιτρέπει επίσης και την καταχώρηση μισθωτηρίου κατοικίας εάν δεν καταχωρείται ταυτοχρόνως και ο Α.Φ.Μ. του μισθωτού ακόμη αλλοδαπού.
Οι υπάλληλοι γελούν αντιλαμβανόμενοι το παράλογο, την τρέλα που δέρνει την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και τον Υπουργό (δεν γνωρίζω ποιός είναι) που υπέγραψε την εγκύκλιο. Δεν μπορούν όμως να κάνουν κάτι άλλο.
Τι κάνω εγώ στις περιπτώσεις αυτές;
Πηγαίνω στην Δ.Ο.Υ. του ακινήτου. Υποδεικνύω στον υπάλληλο (που το δέχεται ευχαρίστως, εκτός εάν πρόκειται για ψώνιο) να παραλάβει  το μισθωτήριο χειρογράφως με την αιτιολογία ότι σύστημα έπεσε. Έτσι γίνεται δεκτή η χειρόγραφη καταχώρηση του μισθωτηρίου. Αποκτά επομένως ο μισθωτής (και αλλοδαπός) θεωρημένο μισθωτήριο. Εν συνεχεία με το θεωρημένο μισθωτήριο γίνεται δυνατή η έκδοση Α.Φ.Μ. του μισθωτού (και αλλοδαπού). Τέλος συμπληρώνεται στο κενό μισθωτήριο ο αριθμός ΑΦΜ του μισθωτή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ!
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ!

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Αυτό ακριβώς συμβαίνει! Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!
Και κάτι χειρότερο ακόμη..