ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.1.12

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;




Δημοσιεύεται στο χθεσινό Πρώτο Θέμα έρευνα για τον τρόπο ζωής του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού, γιου και εγγονού  Πρωθυπουργού συγγραφέως ενδεχομένως και ποιητή. Η έρευνα αναφέρει ότι ο Ν. Παπανδρέου διαμένει σε πολυτελή μαιζονέτα 530 τ.μ. με πισίνα κλπ στην Εκάλη, οδηγεί Πόρσε Καρέρα και BMW 4X4 κλπ
Ο ίδιος σε απάντηση του προς την Εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί αμάρτημα σε εγγονό, γιό και αδελφό Πρωθυπουργού να ζει στην Εκάλη.
Γράφει συγκεκριμένως: “Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παππού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;”

Τι εννοεί ο ποιητής;
Ότι το αξίωμα του Πρωθυπουργού αποτελεί επικερδή απασχόληση;
Δεν το πιστεύω!! Φαίνεται ότι τα συγγραφικά δικαιώματα επιτρέπουν πολυτελή διαβίωση στην Ελλάδα! Άλλωστε και η νεαρή και ευειδής σύζυγος τέως Υπερυπουργού και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ με ένα παραμυθάκι 30-40 σελίδων απέκτησε ένα εκπληκτικό σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη!!

Υπάρχουν και οι αφελείς πάντως Πρωθυπουργοί! Νεαρός δικηγόρος είχα γνωρίσει τον αείμνηστο  Κωνσταντίνο Τσαλδάρη, τέως Πρωθυπουργό, όταν είχαν διακοπεί οι βουλευτικές συντάξεις, επί  χούντας, να μην μπορεί (το έτος 1970) να αγοράσει μία ασπρόμαυρη τηλεόραση Ελληνικής κατασκευής και να διαπραγματεύεται με τον κατασκευαστή της και πελάτη μου με επιμονή την αξία της αγοράς της καθώς δεν μπορούσε να την εξοφλήσει στην τρέχουσα τιμή της...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O tempora! Ο mores! αγαπητέ Χρίστο!
Ή αλλιώς ψάχνεις βελόνι στα άχυρα!!

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Πράγματι συγκρίνω τα μη συγκρίσιμα.
Με ποιούς συγκρίνω τον Κ. Τσαλαδάρη ένα πολιτικό υπόδειγμα εντιμότητας και πατριωτισμού που το 1947 δεν δίστασε να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία (αν και διέθετε 204 βουλευτές επί συνόλου 344,αυτός ήταν τότε ο αριθμός των βουλευτών και όχι 300 όπως σήμερα) στο Θεμ. Σοφούλη (που διέθετε τότε μόνον 42 βουλευτές) για να εξαγγελθεί το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.

Κ.Τ. είπε...

Καλά και ο κατασκευαστής γιατί δεν την χάριζε την τηλεόραση στον Κ. Τσαλάδάρη:

Unknown είπε...

Τ.Κ.
Αν και ξεστρατίζει λίγο από το θέμα της αναρτήσεως η ιστορία με τον αείμνηστο Κ. Τσαλδάρη έχει ως εξής:
Το 1969 (στις αρχές της καριέρας μου) ήμουν έμμισθος δικηγόρος σε μία μεγάλη επιχείρηση με πολλαπλά αντικείμενα. (Παραγωγή και εξαγωγή κρασιών και οινοπνευματωδων, αντιπροσωπεία τηλεοράσεων και εν γένει ηλεκτρονικών ειδών, παραγωγή τηλεοράσεων στην Ελλάδα κλπ). Νομικός Σύμβουλος της επιχειρήσεως ήταν ο αείμνηστος Κ. Παπακωνσταντίνου, τέως τότε Βουλευτής Κορινθίας, διατελέσας Υπουργός σε σημαντικά Υπουργεία σε όλες τις μέχρις τότε, αλλά και τις μετέπειτα, Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και εν συνεχεία, από το 1974 Υπουργός Δικαιοσύνης, Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως. Ήταν στενός φίλος του Κ. Τσαλδάρη του οποίου είχε διατελέσει και Βουλευτής του Λαϊκού κόμματος. Τότε ο Κ. Τσαλδάρης του οποίου η σύνταξη, όπως και όλων των βουλευτών είχε διακοπεί από την Χούντα, στερούμενος περιουσίας, τα έφερνε πολύ δύσκολα.
Επειδή δεν είχε τηλεόραση ζήτησε από τον φίλο του αείμνηστο Κ. Παπκωνσταντίνου να μεσολαβήσει στον επιχειρηματία για να αγοράσει μία φτηνή σε καλή τιμή, με κάποια έκπτωση δηλαδή.. Ο επιχειρηματίας που δεν εγνώριζε μεν προσωπικώς τον Κ. Τσαλδάρη αλλά τον είχε σε πολύ μεγάλη υπόληψη εζήτησε από τον Κ. Παπακωνσταντίνου την διεύθυνση του σπιτιού του Κ. Τσαλδάρη για να του στείλει ως δώρο την καλλίτερη τηλεόραση εισαγωγής που διέθετε. Ο Κ. Παπακωνστντίνου όμως που εγνώριζε τον χαρακτήρα του Κ. Τσαλδάρη, τον απέτρεψε και τού είπε ότι ο Κ. Τσαλδάρης θα εξελάμβανε το δώρο ως προσβολή. Έτσι συνέστησε στον επιχειρηματία να ζητήσει από τον Κ. Τσαλδάρη μιά πολύ χαμηλή τιμή (ο Κ. Τσαλδάρης δεν είχε ιδέα για τις τιμές) και να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο αν παζαρέψει ο Κ. Τσαλδάρης την τιμή. Έτσι και έγινε..
Τότε βεβαίως δεν είχαμε πρότζεκτ Αστακού, Ελληνικού, C4I Siemens για τον εξοπλισμό σπιτιών και γραφείων κλπ κλπ και δεν επλούτιζαν ωρισμένοι τουλάχιστον πολιτικοί και οι συγγενείς τους...

Unknown είπε...

Πράγματι O tempora! Ο mores!
Κ.Τ.