ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

23.1.12

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
Δημοσιεύεται στο χθεσινό Πρώτο Θέμα έρευνα για τον τρόπο ζωής του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού, γιου και εγγονού  Πρωθυπουργού συγγραφέως ενδεχομένως και ποιητή. Η έρευνα αναφέρει ότι ο Ν. Παπανδρέου διαμένει σε πολυτελή μαιζονέτα 530 τ.μ. με πισίνα κλπ στην Εκάλη, οδηγεί Πόρσε Καρέρα και BMW 4X4 κλπ
Ο ίδιος σε απάντηση του προς την Εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί αμάρτημα σε εγγονό, γιό και αδελφό Πρωθυπουργού να ζει στην Εκάλη.
Γράφει συγκεκριμένως: “Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παππού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;”

Τι εννοεί ο ποιητής;
Ότι το αξίωμα του Πρωθυπουργού αποτελεί επικερδή απασχόληση;
Δεν το πιστεύω!! Φαίνεται ότι τα συγγραφικά δικαιώματα επιτρέπουν πολυτελή διαβίωση στην Ελλάδα! Άλλωστε και η νεαρή και ευειδής σύζυγος τέως Υπερυπουργού και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ με ένα παραμυθάκι 30-40 σελίδων απέκτησε ένα εκπληκτικό σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη!!

Υπάρχουν και οι αφελείς πάντως Πρωθυπουργοί! Νεαρός δικηγόρος είχα γνωρίσει τον αείμνηστο  Κωνσταντίνο Τσαλδάρη, τέως Πρωθυπουργό, όταν είχαν διακοπεί οι βουλευτικές συντάξεις, επί  χούντας, να μην μπορεί (το έτος 1970) να αγοράσει μία ασπρόμαυρη τηλεόραση Ελληνικής κατασκευής και να διαπραγματεύεται με τον κατασκευαστή της και πελάτη μου με επιμονή την αξία της αγοράς της καθώς δεν μπορούσε να την εξοφλήσει στην τρέχουσα τιμή της...

Δημοσίευση σχολίου