ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

10.7.12

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ


Στην σημερινή Καθημερινή και στο δημοσίευμά της που αναφέρεται στις  (αντίστοιχες με τις δικές μας) ουρανομήκεις και ανόητες σπατάλες που έφεραν την Ισπανία στο σημερινό της χάλι ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Σαντιάγκο Καλατράβα που ελάφρυνε τις τσέπες και των Ελλήνων φορολογουμένων με  αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια € για τελείως άχρηστα και φαραωνικά έργα επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων. Γράφει η εφημερίδα:

«Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τις Αρχές της Βαλένθια ότι «παρασύρονται» από διάφορους διασήμους. Ανάμεσα στους διάσημους, ο Σαντιάγο Καλατράβα, το υπέρλαμπρο άστρο της αρχιτεκτονικής, που μετέτρεψε έναν ξεροπόταμο στην πόλη της Βαλένθια σε Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών. Για τα διάφορα έργα του, πάντα με απευθείας ανάθεση, λάμβανε προμήθεια 12% χωρίς να το πάρει είδηση κανείς. Η οργή για τα χρήματα που εισέπραξε είναι σήμερα αισθητή σε μια περιοχή όπου η ανεργία αγγίζει το 27,3%. Μάλιστα  σε ανακοίνωση, ο ίδιος χαρακτήρισε την αμοιβή των 93 εκατομμυρίων ευρώ «συνήθη».

Άραγε οι κολοσσιαίες αυτές προμήθειες  που κατά την εφημερίδα τσέπωνε  ο Καλατράβα έμπαιναν μόνον στις δικές του τσέπες ή γινόταν και κάποια μοιρασιά;
Πολλοί θυμούνται τον αιφνιδιαστικό τρόπο (που κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής αλλά και της Ελληνικής νομοθεσίας)  έγινε και εδώ απ’ ευθείας ανάθεση στον Σαντιάγκο Καλατράβα χωρίς να έχουν προηγηθεί η απαιτούμενη προκήρυξη και ο διαγωνισμός καθώς και τα (μη πολιτικά) πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στην αιφνιδιαστική προβολή του στην Ελληνική κοινή γνώμη και τα οποία  ακόμη χαίρουν ιδιαίτερης προβολής από τα Μ.Μ.Ε στην χώρα μας.


4 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΟΥΛΙΕΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗς ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

ΓΙΩΡΓΟ
ΕΛΑ ΝΤΕ;

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

πράγματι πολύ περίεργο που μένει το θέμα χωρίς έρευνα.Μάλλον "οι λαγοί" -αρσενικοί και θηλυκοί- που έφεραν τον Καλατράβα στην Αθήνα το έκαναν με εντολές των "αρμοδίων" και έβγαλαν και αυτοί το κατιτις τους..

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Γιάννη
Πολλά γυρεύεις..
Αν επρόκειτο να τιμωρηθούν όλες οι παρανομίες στον Δημόσιο Χώρο που έγιναν επ΄αυκαιρεία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 όλα τα Ελληνικά Δικαστήρια θα έπρεπε να απασχοληθούν κατ΄ αποκλειστοικότητα 20 τουλάχιστον χρόνια..
Μακάριοι οι κλέψαντες!!