ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


26.12.12

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ




Δεν τολμώ, δεν διανοούμαι, να πιστέψω τα γραφόμενα ότι στην επίσημη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν και 600 ονοματεπώνυμα που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες (Παπακωνσταντίνου, Διώτη, Βενιζέλου, Καπελέρη κλπ)!
Και ένα μόνο ονοματεπώνυμο να λείπει αρκεί για να μπει στον Κορυδαλλό αυτός που το αφαίρεσε!
Θα είναι ο πρωταθλητής της αθλιότητος και του θράσους!!
Εντύπωση όμως μού κάνει και το εξής:
Χρειάστηκε να πάνε προς παραλαβή (εγχείριση) του ηλεκτρονικού αρχείου τρεις αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών στο Παρίσι και η δυστυχής Χώρα να ξοδέψει άσκοπα χρήματα των φορολογουμένων; Και να υπάρξουν όσον αφορά την παρθενία και της νέας λίστας αμφιβολίες;  Εάν δηλ. ασέλγησαν και επ’ αυτής οι συνοδοί της; Δεν έχουν πληροφορηθεί στο Υπουργείου Οικονομικών ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία διαβιβάζονται αυτοστιγμεί ηλεκτρονικώς χωρίς έξοδα και με απόλυτη φερεγγυότητα όσον αφορά την προέλευσή τους;
Η υπόθεση μού θυμίζει την έκθεση στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το περασμένο καλοκαίρι. Ταξίδεψαν με έξοδα του Δημοσίου (εισιτήρια, παραμονή, διατροφή, εκτός έδρας στο εξωτερικό κλπ)  πλην των εκθετών και των επιτρόπων όπως ήταν κατανοητό, και άλλα εφτά αξιωματούχοι του ΥΠΕΚΑ!! (Ακατανόητο!!!). Και όταν χρειάστηκε να υπογραφεί το ένταλμα πληρωμής στην επιχείρηση που είχε την παραγωγή της εκθέσεως, ταξίδεψαν στην Βενετία και άλλα δύο στελέχη του Υπουργείου για να πιστοποιήσουν ότι όντως είχε γίνει η έκθεση!!

Υ.Γ. 27.12.12 ΩΡΑ 12.25
Μόλις έμαθα πως προέκυψε ο αριθμός των επί πλέον 600 της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ.
Το είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη (οποία φερεγγυότης!!) που το άκουσε από την εκπομοπή Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη (οποία επίσης φερεγγυότης!!). Και όλη η Ελλάδα συζητά σήμερα για τους επί πλέον 600 της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ!!

2 σχόλια:

athinovio είπε...

Αλήθεια, μία απλή δημοσιοποίηση στο σάητ της Βουλής των Ελλήνων θα αρκούσε. Δεν είναι άλλωστε μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας;

Unknown είπε...

Αθηνόβιο
Ίσως να υπήρχαν αντιρρήσεις από πλευράς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και εν πάση περιπτώσει σε κανένα μας, εν όψει της σημερινής εγκληματικότητος (ληστείες, απαγωγές με λύτρα κλπ) δεν είναι ευχάριστο να γίνονται γνωστές οι τραπεζιτικές του καταθέσεις στο ευρύ κοινό στο οποίο περιλαμβάνονται και οι κακοποιοί...
Εγώ δεν κακίζω αυτούς που στο παρελθόν, ασκώντας δικαίωμα τους, έβγαλαν νομίμως χρήματα στο Εξωτερικό όπως πχ οι εφοπλιστές. Ενέργεια που δεν απαγορευόταν ούτε και τώρα ακόμη απαγορεύεται.
Αρκεί τα χρήματα αυτά να μην ήσαν προϊόν φοροδιαφυγής ή αξιοποίνων πράξεων (δωροδοκιών κλπ).
Ο πολιτικός όμως ή το στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. που, τυχόν, προσπάθησε να αποκρύψει τους παράνομους καταθέτες πρέπει να υποστεί δημόσιο φτύσιμο και σκληρή ποινή.