ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


16.1.15

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει  μια κοινωνία να αυτοκτονήσει..
Πλησιάζουν εκλογές και η κοινωνία μας ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει,  ακούγοντας -και πιστεύοντας- τις πολλές χαζομάρες των πολιτικών και κυρίως, αλλά όχι μόνον,  των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επίσης και τις χαζομάρες των ΜΜΕ.
Η βλακεία, δυστυχώς, είναι νόσος μεταδοτική..
Γιαυτό τα άλλα κόμματα συχνά αισθάνονται υποχρεωμένα στις χαζομάρες του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν με δικές τους χαζομάρες επίσης.
Έτσι δεν πρέπει να περιμένουμε ότι στις εκλογές μπορούμε να επιλέξουμε τους καλύτερους από τους άριστους. Μπορούμε απλώς τους λιγότερο κακούς και επικίνδυνους.
Στο ΣΥΡΙΖΑ άλλοι γνωρίζουν ότι λένε βλακείες και άλλοι δεν το γνωρίζουν. Τις πιστεύουν!
Αυτοί που το γνωρίζουν απευθύνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής εκλογικής βάσεως,  στους αμβλύνοες. Αυτούς δηλ. που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα  παίζει νταούλι και η κ. Μέρκελ ως άλλη Σαλώμη θα του χορεύει, αυτούς που κάνουν όνειρα για το μερίδιο που τους αναλογεί στα 100 δισεκατομμύρια € που θα τυπώσει η κ. Ραχήλ Μακρή, αυτούς  που δεν θα πληρώσουν τις 2 τελευταίες δόσεις  του ΕΝΦΙΑ του 2014 επειδή έτσι τους υπεσχέθη κάποιος άλλος κύριος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που περιμένουν να διορισθούν στο Δημόσιο στους 300.000 διορισμούς που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ.
Το αποκορύφωμα είναι η βλακεία περί του κουρέματος του χρέους, αν και πρόκειται περί δημοσίου χρέους, χρέους δηλ. των Ελλήνων φορολογουμένων προς τους Ισπανούς, Πορτογάλους, Σλοβάκους, Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους κλπ φορολογούμενους.  (Άλλο ζήτημα η επιμήκυνση της εξοφλήσεως με χαμηλό επιτόκιο κλπ). Δεν έχουν αντιληφθεί, αντιθέτως προς όσα πιστεύουν οι Έλληνες και δέχονται συχνά τα Ελληνικά Δικαστήρια, ότι θεμέλιο του Δυτικού νομικού πολιτισμού είναι, από των Ρωμαϊκών χρόνων, η  αρχή “pacta sunt servanda”. Τα σύμφωνα δηλ. είναι τηρητέα. Και ότι επί της αρχής αυτής έχει θεμελιωθεί τους τελευταίους αιώνες η Ευρωπαϊκή ανάπτυξη και ευημερία. Και αυτό μας επαναλαμβάνουν καθημερινώς οι Ευρωπαίοι!!
Ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ  η κοινωνία μας αυτοκτονεί.
Δικαίωμά της..
Όμως Ve victis.. (Ουαί τοις ηττημένοις)..
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: