ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


31.1.15

ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!!

Προ αρκετών δεκαετιών στην διάρκεια της στρατιωτικής θητεία μου υπηρετούσα ως γραφέας στο γραφείο επιχειρήσεων του 617 Τ.Π. Επρόκειτο για τάγμα βαρύ της πρώτης αμυντικής τοποθεσίας κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί διάβασα ένα εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ που έδινε οδηγίες και πληροφορίες τι να κάνεις εάν αιχμαλωτισθείς. Βασική γραμμή ήταν να επιχειρήσεις να δραπετεύσεις αμέσως. Έγραφε ότι για κάθε χιλιόμετρο που σε μεταφέρει ο αντίπαλος πίσω από τις γραμμές του εσύ θα πρέπει να καταβάλλεις προσπάθεια  10 χλμ για να επιστρέψεις.
Το κείμενο μού έκανε ζωηρή εντύπωση. Και έκτοτε στην ζωή μου όταν κάνω κάποιο λάθος επιδιώκω να το διορθώσω το ταχύτερο δυνατό.
Τα γράφω αυτά μετά τις ψευτομαγκιές που ακούσαμε από τους μαθητευόμενους μάγους (για μερικούς ίσως ήταν ακριβέστερος ο όρος μαθητευόμενους γελωτοποιούς) και τους πιστούς τους κονδυλοφόρους και μαρκουτσοφόρους στις εφημερίδες, στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Βλ. επίσκεψη Σούλτς, Νταϊσμπλουμ κλπ.
Όσον πιο αργά λοιπόν συναντηθούν οι Συριζαίοι με την λογική τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κωλοτούμπα που θα υποχρεωθούν να κάνουν (και θα κάνουν) στο τέλος!!
Αν, παρ΄ ελπίδα, όμως  δεν κάνουν την κωλοτούμπα τόσο μεγαλύτερη (και από την σημερινή) θα προκαλέσουν δυστυχία στην Ελληνική Κοινωνία. Θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα στην θέση της Κούβας και της Β. Κορέας. Ή μάλλον, εν όψει των θέσεων των υπευθύνων της Κυβερνήσεως για το μεταναστευτικό, στην θέση της Σομαλίας και του Σουδάν.
Το ρίσκο υπάρχει στην ζωή όπως και στην πολιτική. Υπάρχει όμως (εμφανεστάτη) και η ηλιθιότης η οποία εδώ υπερέχει ασυγκρίτως του ρίσκου.
Ήδη από τις πρώτες βλακείες που εξεστόμισαν κατά την ανάληψη Καθηκόντων τους οι νέοι Υπουργοί το Δημόσιο (μέσω του ΤΧΣ) έχασε σε μια ημέρα άνω   δέκα πέντε δισεκατομμυρίων € από την πτώση των τιμών των μετοχών του που είχε στις Τράπεζες. Βλ. σημερινή Καθημερινή

 Βλ. επίσης στην ίδια εφημερίδα την σύσταση και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής να κλείσει ταχύτατα η συμφωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: