ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.11.16

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΣΑΓΗΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

Γιατί πήγε ο Τσίπρας πενταήμερη στην Κούβα;
Πέραν της ανάγκης εκπληρώσεως των νεανικών πόθων του το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κούβα κρύβει και πολιτική σκοπιμότητα.
Ήταν σάλπισμα επαναστατικότητος.
Ήταν σάλπισμα σαγής για τους σανοφάγους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παρελθόν όταν τα μουλάρια ως μεταγωγικά ζώα ήταν αναγκαία στον Ελληνικό Στρατό συνέβη το εξής.
Σε ένα μεταγωγικό του Στόλου είχαν φορτωθεί μουλάρια από την Νότιο Ελλάδα για να μεταφερθούν σε μονάδες κοντά στα σύνορα.
Από κακό υπολογισμό όμως η τροφή των κτηνών τελείωσε ενώ το ταξίδι συνεχιζόταν και τα μουλάρια χαλούσαν τον κόσμο κλωτσώντας, μουγκρίζοντας κλπ.
Τι να κάνουν οι συνοδοί;
Μέχρις που κάποιος σκέφτηκε και βρήκε την λύση. Ζήτησε από τον σαλπιστή να σημάνει σάλπισμα σαγής. (Το σάλπισμα δηλ. με το οποίο που καλούσαν τα μουλάρια για να τους δώσουν τροφή).
Πράγματι ως δια μαγείας τα μουλάρια ησύχασαν..
Μετά μια δύο ώρες όμως το ίδιο..
Επανελήφθη όμως το ίδιο σάλπισμα σαγής. Και ούτως καθεξής μόλις τα μουλάρια αγρίευαν. Και έτσι έφτασαν στον προορισμό τους καθησυχάζοντας τα μουλάρια.
Θείο δώρο λοιπόν για το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο θάνατος του φ. Κάστρο. Ο Τσίπρας πάει στην κηδεία, αποτίει τιμή στον Κάστρο κλπ κλπ. Έτσι τα κτήνη (από τα σαλπίσματα αυτά σαγής) ησυχάζουν και παραβλέπουν τις «επιτυχίες» του Τσίπρα στην διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, για την διαγραφή του επονείδιστου   (τώρα το ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για «ρύθμιση» χρέους και όχι για διαγραφή), για την αξιολόγηση, για το επερχόμενο 4ο μνημόνιο κλπ κλπ.

Να δούμε τι σάλπισμα σαγής θα σκεφθούν για να απασχολήσουν τα κτήνη το 2017 με την επερχόμενη λαίλαπα των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, των νέων φορολογιών κλπ κλπ. Μάλλον εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: