ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


7.11.06

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ!




Μετά τον ομαδικό βιασμό της νεαρής Βουλγάρας μαθήτριας (16 ετών) στο υπό μαθητική κατάληψη Λύκειο της Αμαρύνθου Ευβοίας (βλ. το αμέσως προηγούμενο σημείωμα ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ) και την δημοσιότητα που αυτός πήρε οι πολιτικές παρατάξεις που καθοδηγούσαν τις μειοψηφίες των καταληψιών κατάλαβαν ότι δεν τους έπαιρνε άλλο και ότι έπρεπε να σταματήσουν αμέσως την επαναστατική γυμναστική. Έτσι και οι μαθητές ενεργούμενά τους σε όλη την χώρα απεχώρησαν με το όπλο παραπόδας όπως δήλωσαν..(Αυτό θυμίζει και την γραμμή του Ν. Ζαχαριάδη μετά την ήττα των κομμουνιστών το 1949).
Τα σχολεία όμως αυτά βρίσκονται σε αθλία κατάσταση από τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς..
Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα βεβαίως η γαλακτοφόρος αγελάδα που είναι ο Έλληνας φορολογούμενος..
Πάντως ο Αστικός Κώδικας στο κεφάλαιο περί αδικοπραξιών (926) ορίζει ότι αν από κοινή πράξη περισσοτέρων προήλθε η ζημία ή αν για την ίδια ζημία ευθύνονται παράλληλα περισσότεροι ενέχονται όλοι εις ολόκληρον. Το ίδιο ισχύει και αν έχουν ενεργήσει περισσότεροι συγχρόνως ή διαδοχικά και δεν μπορεί να εξακριβωθεί τίνος η πράξη επέφερε την ζημία.
Με το άρθρο 923 του Αστικού Κώδικα επίσης όποιος έχει την εποπτεία ανηλίκου ευθύνεται για την ζημία που ο ανήλικος προξενεί παρανόμως σε τρίτους , εκτός αν αποδείξει ότι άσκησε την προσήκουσα εποπτεία ή ότι η ζημία δεν μπορούσε να αποτραπεί.
Διερωτώμαι, μήπως, οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να στείλουν τους σχετικούς λογαριασμούς όχι στον φορολογούμενο αλλά στους γονείς των μαθητών που πρωτοστάτησαν και περιφρούρησαν τις καταλήψεις;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο Λ/ΣΜΟΣ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ! ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ!
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ!
ΕΔΩ ΕΝΩ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΥΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΠΌ ΟΛΑ ΤΑ Α.Ε.Ι. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!