ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


3.4.07

ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ..

Αδικήσαμε όλοι την κ. Υπουργό Παιδείας και την (στον Συνασπισμό και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά πολιτικώς τοποθετημένη όπως έγραψε προ ημερών το Θέμα) συντακτική ομάδα του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ! Δημοτικού. (Και εγώ μεταξύ των άλλων στο σχόλιό μου της 18.1.07 «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου»).

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως την ανάγκη της κ. Υπουργού να επιδείξει -και αποδείξει- την «προοδευτικότητά της» μετά τα τόσα που της καταμαρτυρούν για τον τελευταίο νόμο περί ανωτάτης εκπαιδεύσεως (άτολμο και άνευρο) που εισηγήθη στην Βουλή!!!

Πάντως έστω και αργά (όσον αφορά το βιβλίο ιστορίας) ήλθε η δικαίωση της ιστορικής αληθείας (και της Υπουργού μαζύ με την συντακτική ομάδα) από την πλέον απρόσμενη πηγή. Τα αντίστοιχα σχολικά βιβλία στην Τουρκία!!

Στην Καθημερινή της Κυριακής 1.4.2007 (προσοχή δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!) δημοσιεύεται κείμενο του κ. Αλεξάνδρου Μασσαβέτα που αναφέρεται στο περιεχόμενο των Τουρκιών σχολικών βιβλίων.

Εκεί πληροφορούμεθα (όπως μας βεβαιώνουν και οι ημέτεροι ιστορικοί!! συγγραφείς του επίμαχου βιβλίου) ότι επί των αγαθών Σουλτάνων το έθνος μας ευημέρησε. Προφανώς μόνον για να εξασφαλίσει την ευημερία, τάξη, ασφάλεια, δικαιοσύνη, ευμάρεια και ελευθερία των ευτυχών Ελλήνων υπηκόων του ο αγαθός Σουλτάνος κατεδίωξε (με μεγάλη λύπη πάντως στην καρδιά!) απηνώς (με την συνδρομή του Φαναρίου ενίοτε!!) αυτούς τους παληοκλέφτες του Μωριά (κυρίως) και της Ρούμελης (Κολοκοτρωναίους και άλλους), έκανε παιδομαζώματα κλπ.

Σωστά λοιπόν υποστηρίζει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά την πεφωτισμένη και αγαθή δεσποτεία και μακροθυμία των Σουλτάνων σε υπηκόους ζευζέκια..

Παραθέτω στην συνέχεια μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του κ. Α. Μασαβέτα, το οποίο συνιστώ σε όλους να το διαβάσουν ολόκληρο είτε από την έντυπη είτε από την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.

{«Όλοι εναντίον μας»

Το τουρκικό έθνος όχι μόνον έχει πέσει θύμα μιας εκστρατείας λασπολογίας από «ξένες χώρες που μας εχθρεύονται», αλλά βρίσκεται αντιμέτωπο με διεθνή συνωμοσία. Στα βιβλία τονίζεται συνεχώς πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία συμπεριφέρθηκε με ανεπανάληπτο σεβασμό προς εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες. «Το έθνος μας είναι το μόνο που σέβεται όσους ανήκουν σε άλλα έθνη και θρησκείες» (Θρησκευτικά Δημοτικού) «Στο πανίσχυρο Οθωμανικό κράτος συγκεντρώθηκαν πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Η τουρκική ουδέποτε διανοήθηκε να συνθλίψει τις άλλες» (Ιστορία Λυκείου 2). Οι Χριστιανοί, και δη οι Έλληνες, «έζησαν πάντοτε σε καθεστώς ευμάρειας» και «επωφελήθηκαν της δίκαιης διακυβέρνησης, διαφυλάττοντας τη θρησκεία, τις παραδόσεις και τη γλώσσα τους» (Οθωμανική Ιστορία Λυκείου)}.

{Ουδεμία γενοκτονία έγινε

Τα πλέον ανατριχιαστικά κείμενα αφορούν τις γενοκτονίες Αρμενίων και Ποντίων. Το κράτος προχώρησε σε πολυσέλιδη κατήχηση, υπό την αρχή ότι «Αποτελεί εθνικό χρέος όλων μας [...] να επαγρυπνούμε κατά των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών [...] να θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε εκείνους [...] που δεν επιθυμούν την εξύψωση της Τουρκίας, που είναι εχθροί των Τούρκων και του Τουρκισμού και θέλουν να διαιρέσουν το έθνος μας ώστε να το καθυποτάξουν.» (Εθνική Ασφάλεια) Η Ιστορία του Ατατουρκισμού της Γ΄ Λυκείου αναφέρει πως «Ορθόδοξοι Τσέτες» στην περιοχή του Ανατολικού Πόντου εξοπλίστηκαν με παρακίνηση την Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου επεδόθησαν σε σφαγές των εκεί Τούρκων. «Οι βλέψεις των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και των Ελλήνων επί της Ανατολίας διαιωνίζονται. Η Ελλάδα πασχίζει ακόμη να αναστήσει το όραμα ενός ανεξάρτητου Πόντου, που ετάφη με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Την τελευταία περίοδο σε διεθνείς οργανισμούς άρχισαν να προβάλλονται ισχυρισμοί για δήθεν Γενοκτονία των Ποντίων. [...] Τέτοιες διακηρύξεις αντίκεινται στη Συνθήκη της Λωζάννης και την Ανταλλαγή, που η ίδια η Ελλάδα υπέγραψε. [...] Όπως γίνεται αντιληπτό, τη συγκεκριμένη περίοδο καμιά από τις προϋποθέσεις της γενοκτονίας δεν επληρούτο. Αντίθετα, οι Τσέτες του Πόντου, με τη στήριξη της Ελλάδος, πραγματοποίησαν μεγάλες σφαγές.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε ότι "ο αγαθός Σουλτάνος κατεδίωξε (με μεγάλη λύπη πάντως στην καρδιά!) απηνώς (με την συνδρομή του Φαναρίου ενίοτε!!) αυτούς τους παληοκλέφτες του Μωριά (κυρίως) και της Ρούμελης (Κολοκοτρωναίους και άλλους)..".
Ενίοτε ή συνήθως με την συνδρομή του Φαναρίου κατεδίωκε τους κλέφτες ο Σουλτάνος;