ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.5.07

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ;

Χαζεύοντας το πρωί στο χαζοκούτι είδα τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη να υποδέχεται (μπροστά στις κάμερες βεβαίως!!) στο Δημαρχείο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις Πήτερ Σάμπρας. Ο Πήτερ Σάμπρας είναι παιδί Ελληνοαμερικανών που κατάγονται από την Σπάρτη. Τελειώνοντας την υποδοχή κ. Δήμαρχος δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι είδε το Ελληνικό γονίδιο από τον τρόπο που γελούσε ο Πήτερ Σάμπρας.

Πλην όμως ο Π. Σάμπρας είναι Κολομβιανής καταγωγής και απλώς υιοθετημένος από τους Σπαρτιάτες γονείς του!

Η απορία μου όμως είναι πως ο κ. Δήμαρχος είδε το (ανύπαρκτο) Ελληνικό γονίδιο στον Πήτερ Σάμπρας ενώ δεν βλέπει τους όγκους των σκουπιδιών;

Πρόβλημα προφανώς οφθαλμολογικό.

8 σχόλια:

Univers είπε...

Εδώ χρειάζομαι επεξηγήσεις...

Γρίφος , γαρ.

Εκτός αν έχασα κάτι από την επικαιρότητα.

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ UNIVERS: ΕΝΩ Ο ΠΗΤΕΡ ΣΑΜΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ (ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΛΗΝΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΩΝ ΘΕΤΩΝ ΓΟΝΕΝΩΝ ΤΟΥ!!
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ!!

Univers είπε...

Τώρα κατάλαβα!

Όταν επισκέφτηκα το blog υπήρχε μόνον ο τίτλος, χωρίς το κείμενο.

Οι Έλληνες έχουμε την τάση να ανγνωρίζουμε παντού "ελληνικά γονίδια" και "ελληνικούς θριάμβους".

Πιθανώτατα λοιπόν ο Λαμάρκ να είχε δίκαιο. Περιβαλλοντικές μεταβολές ενσωματώνονται στο γονιδίωμα! Οι λαιμοί των καμηλοπαρδάλεων ψηλώνουν από το τέντωμα! (Βέβαια το πώς δεν εξαφανίζεται ο παρθενικός υμένας παρά τις ρήξεις που υφίσταται στην συντριπτική πλειοψηφία των θηλέων κάθε γενεάς, είναι σκοτεινό...)

Όσο για τα σκουπίδια, εγώ δεν κατάλαβα τι σόι ανακύκλωση είναι αυτή, όπου ΟΛΑ τα σκουπίδια προς ανακύκλωση τοποθετούνται σε ένα μπλε κάδο. Διαχωρίζονται, μετά, με τα χέρια τα σκουπίδια όλης της Αθήνας; Δεν θα ήταν λιγότερο ουτοπικό και πιο οικονομικό να υπήρχαν τρεις κάδοι ψηλοί και στενοί στην θέση του ενός, ένας για γυαλί, ένας για χαρτί και ένας για μεταλλικές συσκευασίες; (Έτσι γινόταν στο Παρίσι)

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΊΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Univers είπε...

Σκέφτομαι να ανεβάσω post για το θέμα, Φωτογραφίες άπειρες και εκφραστικές, με κάδους τιγκαρισμένους από σκουπίδι, παρατημένους ποιος ξέρει πόσες μέρες...

Και ύστερα είναι και το θέμα της προετοιμασίας των απορριμάτων για ανακύκλωση, της προετοιμασίας από τον ίδιο τον καταναλωτή. Ποιος με έχει ενημερώσει για το αν θα πρέπει να βγάζω τις ετικέττες από τα γυάλινα μπουκάλια (πράγμα πολλές φορές αδύνατο), αν θα πρέπει να πλένω, να ξεπλένω ή να σκουπίζω με χαρτί τις κονσέρβες κοκ.;

Η όλη ιστορία δεν είναι και τόσο πειστική. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Και ύστερα είναι και όλος αυτός ο στρατός των υπαλλήλων που θα απαιτούνται για την διαλογή, που πρέπει να καθιστά την διαδικασία ασύμφορη.

Unknown είπε...

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΜΑΙΩΝ ΟΣΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ -ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ-ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..

Univers είπε...

Υποθέτω εννοείτε αυτόν που ο προϋπολογισμός του δήμου του εμπλουτιζόταν κατά μερικά εκατομμύρια € ετησίως από αποζημιώσεις για την φιλοξενία της χωματερής στον δήμο του!

Ο συγκεκριμένος είχε τόσους υπαλλήλους στο δήμο, που παρά τα ιδιαίτερα υψηλά έσοδα του δήμου αδυνατούσε (!) να τους πληρώσει και το πρόβλημα επιχειρήθηκε να "προωθηθεί" στο κράτος. Δηλ. τους διορίζω εγώ, εισπράπττω το πολιτικό όφελος και τους στέλνω στην πόρτα του κράτους για διαμαρτυρία! Και αυτά με έναν ιδιαίτερα πλούσιο, σε έσοδα, προϋπολογισμό μεταξύ των τοπικών αυτοδιοικήσεων όλης της Ελλάδας...

Η τοπική αυτοδιοίκηση - υπέρ της οποίας δεχθήκαμε προπαγάνδα ανηλεή επί δεκαετίες - είναι σήμερα μια ανεξέλεγκτη μαύρη τρύπα που απομυζεί όποια τέλος πάντων υπεραξία παράγεται από το έρημο το ελληνικό κράτος. Η λογική των τοπικών αρχόντων είναι: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ (προς την τοπική αυτοδιοίκηση) όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για κατασπατάληση και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (προς την κεντρική κρατική διοίκηση) όσο το δυνατόν περισσότερων οικονομικών υποχρεώσεων.

Unknown είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΝ ΕΝΝΟΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!