ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

22.9.07

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΡΟΚΑΛΟΠΑΓΗ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ.

Τα κροκαλοπαγή πετρώματα αποτελούνται από βότσαλα, κροκάλες ή λατύπες (υπολείμματα βραχωδών πετρωμάτων) που έχουν συγκολληθεί μεταξύ τους με ορυκτή κόλλα (πυριτικά άλατα, ανθρακικό ασβέστιο κλπ). Λόγω της γεωλογικής τους προελεύσεως τα συστατικά υλικά των κροκαλοπαγών πετρωμάτων αποτελούν τα πλέον ανθεκτικά πετρώματα. Δηλ. είναι εκείνα που απέμειναν, αφού άντεξαν στην διάβρωση και την μεταφορά. Συγκολλήθηκαν κάτω από εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις και αποτελούν συμπαγή μάζα, το φυσικό σκυρόδεμα. Λόγω της σκληρότητας των συστατικών τους και της ανθεκτικότητος της κόλλας η αντοχή των κροκαλοπαγών κατέχει τις υψηλότερες τιμές μεταξύ των πετρωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κροκαλοπαγές πέτρωμα. Η ηγετική ομάδα του, αν και ανομοιογενής οικονομικώς, κοινωνικώς, μορφωτικώς και πολιτικώς, έχει ως συγκολλητική ουσία την βούληση της νομής της εξουσίας, όταν βρίσκεται στην Κυβέρνηση και την βούληση ανάκτησης της νομής της εξουσίας, όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Ένα είδος Βοναπαρτικού καθεστώτος.

Επομένως κούνια που τους κούναγε όσους νομίζουν (ή ελπίζουν) ότι η σημερινή κρίση περί την ηγεσία του θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ…

Δημοσίευση σχολίου