ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.2.08

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΡΑΒΔΟΥΣ;


Οι ποιμενάρχες μας οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Μητρόπολη αύριο για την εκλογή Αρχιεπισκόπου θα έχουν μαζί τους και τις ποιμενικές ράβδους τους;:

11 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Σε σύγκριση με τα ρόπαλα και τα καδρόνια που είχαν στο Πανεπιστήμιο ροχθές οι αναρχικοί και οι Χρυσαυγίτες οι ποιμενικές ράβδοι των Μητροπολιτών είναι ποιο επικίνδυνα όπλα... Ίσως εμπίπτουν και στις απαγορεύσεις της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας..

Locus Publicus είπε...

Οι παρακρατικές ομάδες των Βαβύληδων έχουν πάρει θέση κ. Βαρδάκα. Η μάχη γίνεται στα παρασκήνια. Τα θύματα πολλά, οι τεχνικές υπόγειες. Ο τελικός νικητής θα υψώσει το λάβαρο στην πλατεία Συντάγματος και θα ορκίσει τη νέα κυβέρνηση (που μάλλον δεν θα αργήσει). Ο λαός ανυπομονεί. Νέα ανέκδοτα θα πλημμυρίσουν τη πιάτσα. Ακούγεται για φαβορί ο Ανθιμος..

Θα επανέλθω για σχόλιο στο προηγούμενο μπλόγκ. Λόγου φόρτου εργασίας δεν πρόλαβα. Εκείνος ο Κολλάς εδώ μου κάθοταν πάντα..

Unknown είπε...

10.28 Από την γνωστή ράδιοαρβύλα (ή μάλλον ράσο αρβύλα!!) διαρρέει ότι οι Φαναριώτες έπαθαν ζημιά και ότι ο Σπάρτης προηγείται εμφανώς!!

Unknown είπε...

Σύντροφοι επλανήθημεν..
Το ράσο αρβύλα απεδείχθη κυριολεκτικώς ράδιο αρβύλα..
Οι Φαναριώτες είναι αξεπέραστοι..
Στο in.gr διαβάζω ότι το Φανάρι εξεδήλωσε την ικανοποίησή του..
Ενός κακού μύρια έπονται...

Univers είπε...

Δεν γνωρίζω τον πρώην Θηβών Ιερώνυμο και νυν Αρχιεπίσκοπο. Αλλά μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι εκτίθεται ελάχιστα στις κάμερες και τα Μέσα γενικότερα, είναι πράος άνθρωπος και επέδειξε εκκλησιαστικό ήθος όταν έχασε την προηγούμενη εκλογή λόγω συκοφαντιών για κατάχραση χρημάτων.

Θετικά μετράει για μένα και η γνώμη του Χ. Γιανναρά που τον θεωρεί ιεράρχη ικανό να αποκαταστήσει την αξία της ορθόδοξης θεολογίας στην πανανθρώπινή της εμβέλεια ως πρόταση ζωής και όχι στα σύνορα και στην υπηρεσία ενός ελλαδικού κράτους και μιας "εθνικο-θρησκευτικής" συνείδησης.

Ο Χριστόδουλος μπορεί να έφερε την εκκλησία στο επίκεντρο των συζητήσεων (και άρα για πολλλούς πιο κοντά στην κοινωνία) αλλά ο λόγος του σχηματοποιούσε την ορθοδοξία σε δεκανίκι του ελληνισμού, σε χρηστικό συμπλήρωμα της εθνικής μας συνείδησης.

Univers είπε...

Πάντως ο Στυλιανίδης θα τα είδε όλα! Μπορεί να άρπαξε και καμία αδέσποτη μαγκουριά...

Θα χρειάστηκε και ειδικό εκκλησιαστικό μεταφραστή για τις αντεγκλήσεις και τις ύβρεις που θα αντηλλάγησαν μεταξύ των Αγίων...

squarelogic είπε...

Απο τα μισόλογά σας συνάγω το συμπέρασμα οτι ο Ιερώνυμος ηταν ο εκλεκτός του Φαναριου...Αλλά γιατι αυτού έπονται μύρια κακά?Μπορείτε να γινετε(εστω και συγκεκαλυμμένα...)λιγο πιο σαφής?

Unknown είπε...

squarelogic
Θα γίνω λίγο σαφέστερος. Όχι όμως αμέσως ελλείψει χρόνου. Πολύ σύντομα πάντως. Και θα απαντήσω και στα άλλα σχόλια που έγιναν..
Η επιλογή από το Φανάρι του Θηβών (εναντίον του οποίου ως προσωπικότητος ουδέν έχω να αντιτάξω) είναι προφανής και συνομολογημένη από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη..

Unknown είπε...

Δεν έχω ξεχασει την υπόσχεσή μου για εκτενές σχόλιο στις σχέσεις Ελλάδος και Φαναρίου. Εντός των ημερών (ελπίζω ότι)θα την πραγματοποιήσω. Το κείμενο κατ΄ανάγκην θα είναι (φοβάμαι) μεγάλο και με παραπομπές. Έτσι για να είναι ευανάγνωστο θα το ανεβάσω ως χωριστή ανάρτηση.

13/2/08

Unknown είπε...

univers
“Ο Χριστόδουλος μπορεί να έφερε την εκκλησία στο επίκεντρο των συζητήσεων (και άρα για πολλλούς πιο κοντά στην κοινωνία) αλλά ο λόγος του σχηματοποιούσε την ορθοδοξία σε δεκανίκι του ελληνισμού, σε χρηστικό συμπλήρωμα της εθνικής μας συνείδησης”.
Συμφωνώ. Αυτό πράγματι, μεταξύ άλλων πολλών, άλλων (λίγων) κακών και άλλων (πολλών)καλών, έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να πράττει κάθε Αρχιεπίσκοπος. Τα ίδια έπραξε σιωπηρώς και ο μακαριστός Σεραφείμ!!
Τα ίδια θα πράξει και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο Σεραφείμ μάλιστα (για λόγους αναμνήσεως προφανώς) είχα ακούσει ότι, κάτω από το ράσο και τα άμφια και στην διάρκεια της λειτουργίας ακόμη, έφερε κατάσαρκα το περίστροφο που είχε στη Αντίσταση ως αντάρτης στις ομάδες του Ζέρβα!! Στο σχόλιο του squarelogic που αφορά στο γενικότερο ζήτημα των σχέσεων Ελλάδος και Φαναρίου θα απαντήσω συντόμως με νέα –χωριστή- ανάρτηση.xr