ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


21.2.08

ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Εμείς οι Έλληνες διαλέξαμε την ευζωία. Γάμοι σε μεγάλη ηλικία, λίγα παιδιά, άνετη προσωπική ζωή, συντάξεις με μεγάλο ποσοστό αναπλήρωσης (στην Εμπορική τράπεζα φτάνουν το 120% του τελευταίου μισθού) κλπ κλπ

Δεν θέλουμε όμως να πληρώσουμε τον λογαριασμό της ευζωίας. (Λόγω του δημογραφικού ελλείμματος και της γήρανσης του πληθυσμού μικρές συντάξεις, μεγαλύτερο όριο ηλικίας για έξοδο στη σύνταξη κλπ κλπ).

Ποιος πρέπει να τον πληρώσει;

Μα οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι φυσικά!!

5 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Mέχρι το 2013 νομίζω. Μετά τέλος τα πακέτα, οι επιχορηγήσεις, πάνω στις οποίες ασκούν πολιτική οι κυβερνώντες. Ο Τζάμπας πέθανε. Μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμός αυτή τη στιγμή πληρώνεται να κάθεται. Μετά το 2013, θα πρέπει να πληρώσουμε και εμείς τους άλλους.

Βέβαια η υπογεννητικότητα δεν θα σταματήσει. Η δε καλοζωία ποτέ. Οι μη έχοντες διασκεδάζουν καλύτερα απο τους έχοντες πολλά. Αν μάθαιναν οι φίλοι Ευρωπαίοι πως επενδύσαμε τα λεφτά που μας έστελναν τόσα χρόνια, θα έπεφταν απο το μπαλκόνι.

Unknown είπε...

Προς Θεού μην το μάθουν οι Ευρωπαίοι (μέχρι το 2013 τουλάχιστον!!) και πέσουν από το μπαλκόνι. Και ποιος θα μας πληρώνει ύστερα.. Μετά έχει ο θεός! (Δεν ξέρω πόσα έχει και Αυτός!! Και γιατί να μας τα δώσει άλλωστε;;)
Αλλά και η πτώση από το μπαλκόνι (των Ευρωπαίων) απεδείχθη ότι δεν είναι ασφαλές μέσο αυτοκτονίας.. Βλ. Ζαχόπουλο.. Και σε αυτό πάντως (την σωτηρία των αποπειρωμένων να αυτοκτονήσουν Ευρωπαίων) έχει λόγο η Θεία παρέμβαση.

Ο άλλος είπε...

Έχεις δίκιο για την άποψη που εκφράζεις για την ελευθερία στον κυβερνοχώρο και τα δικαιώματα.
Μ αρέσει επίσης που αντιλαμβάνεσαι τα blogs σαν τα παλιά καφενεία.Και στα παλιά καφενεία πήγαιναν οι άνθρωποι για να χαλαρώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Όποιος έβριζε ή κακολογούσε ήταν εκτός παρέας.

Univers είπε...

Εδώ και λίγο καιρό χάνω τα ωραία σας κείμενα. Σύντομα θα έχω (μου είπαν στις 10 Μαρτίου...) aDSL και εδώ στην επαρχία και ελπίζω να επανακάμψω δριμύς.

Ως προς το σημερινό κείμενο: συμφωνώ 100%. Δεν θέλουμε να ξέρουμε για τον λογαριασμό της ευζωΐας, και σε περίπτωση που μας τον φέρουν στα μούτρα, θέλουμε να τον στείλουμε τάχιστα αλλού.

Unknown είπε...

univers
Ευχαριστώ για τα φιλόφρονα λόγια σας. Λείπετε πράγματι από την μπλογκόσφαιρα. Ελπίζω σύντομα να επανέλθετε δριμύτερος.
Αν μας στείλουν τον λ/σμό (όπως το γνωστό ανέκδοτο στην είσοδο του κινηματογράφου) θα του λέμε ότι τα εισιτήρια τα έχουν αυτοί που έρχονται από πίσω μας!!
Φοβάμαι όμως ότι ο τελευταίος από αυτούς που έρχονται μετά θα απαντήσει σε αυτόν που του δείχνει τον λ/σμό όπως έχει απαντήσει στον θυρωρό του Κινηματογράφου ο τελευταίος εισερχόμενος..