ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


14.3.08

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Με την επιλογή του επιτίμου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρίστου Γεραρή ως Προέδρου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ελπίζω ότι η «παιδική» ασθένεια της Αρχής αυτής θα θεραπευθεί.

Και ότι οι επιδειχθείσες υπερβολές της «προστασίας» των προσωπικών δεδομένων θα μειωθούν με καλλίτερη, προσεκτικότερη θα έλεγα, στάθμιση και του κοινωνικού συμφέροντος.

Η ευφυΐα του Χρ. Γεραρή - και η καταγωγή του- θα τον προφυλάξουν από δογματισμούς.

Δεν πρέπει ποτέ να λησμονείται ότι η προστασία της κοινωνικής ειρήνης και της ασφαλείας των πολιτών είναι το πρώτο αγαθό το οποίο εξασφαλίζει η συνταγματικώς οργανωμένη σε Πολιτεία κοινωνία.

Έχουν, αναμφιβόλως, και οι κακοποιοί δικαιώματα!

Έχουν όμως κάποια δικαιώματα και τα θύματα.. Και όχι μόνον οι θύτες..

Επί συγκρούσεως λοιπόν μεταξύ αυτών των προστατευτέων αγαθών είναι μάλλον φανερό ποίο εκ των δύο πρέπει να επικρατήσει!

Η γνωστή γνωμοδότηση του Εισαγγελέως του Α.Π. κ. Γ. Σανιδά (περιλαμβάνεται σε ανάρτησή μου της 29.11.2007) νομίζω ότι περιέχει οδηγούς σκέψεις ικανές να βοηθήσουν την λύση επί αντιστοίχων συγκρούσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην είσθε προκαταβολικώς τόσον αισιόδοξος! "Ίδομεν"!

Ανώνυμος είπε...

Θεμα: καταγγελία
Θέλω να θέσω υπό’ όψιν σας το εξής ζήτημα που ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 3904/2010 : Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω νόμου αλλάζουν οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας , οι διατάξεις του άρθρου αυτού ως ουσιαστικού δικαίου είναι ευμενέστερες σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 6,7 Π.Κ που ρυθμίζουν την μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας και σε συνδιασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 Π.Κ θα έπρεπε να γίνεται δεκτό το αίτημα να καθορισθούν εκ νέου οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας παλαιών αποφάσεων, παρόλα αυτά σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται από τους Εισαγγελείς τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Θεσ/νίκης κατά πάγια τακτική, ενώ την ίδια στιγμή παρόμοια αιτήματα γίνονται δεκτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παύσει αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας που παρέχουν σήμερα κοινωφελή εργασία. Δεν πιστεύω ότι άλλος νομός εφαρμόζεται στην Αθήνα και σε αλλά Πρωτοδικεία και άλλος στην Θεσσαλονίκη?? πρέπει να βρεθεί και μια λύση για εμάς να απολυθούν ολοι.