ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


8.6.08

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ..



ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Με καθυστέρηση δημοσιεύεται σήμερα στην Καθημερινή μεγάλο και σημαντικό άρθρο του κ. Αντ. Καρκαγιάννη επί του Αυτοκεφάλου της Ελληνικής Εκκλησίας. (Μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ στον υπογεγραμμισμένο τίτλο.
Καιρός ήταν μετά τις επιεικώς «περίεργες» εθνικώς, πολιτικώς και εκκλησιαστικώς (απαράδεκτες θα ήταν ορθότερο!!) απόψεις του εκκλησιαστικού συντάκτου της. (Όπως και των περισσοτέρων εκκλησιαστικών συντακτών του Ελληνικού Τύπου).
Με διπλωματική γλώσσα, αλλά και σταθερότητα, ο έγκυρος δημοσιογράφος λέγει με άλλα λόγια στους Φαναριώτες ότι δεν τους επιτρέπεται να παίζουν «εν ου παικτοίς».
Κατά καιρούς έχω γράψει και εγώ για το θέμα αυτό. Μπορείτε να βρείτε τα κείμενά μου κάνοντας κλικ στην λέξη κλειδί ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! 1. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ΔΕΝ είναι Υπερ-Εκκλησία, όπως θέλει να παρουσιάζεται. Απλά είναι η πρώτη τη τάξει τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό και μόνο. 2. Τα συμφέροντα του Φαναρίου ΔΕΝ ταυτίζονται με αυτά του Ελληνισμού και της Ελλάδας.
Έχω γράψει σχετικά και στο ιστολόγιό μου (με την ετικέττα Οικουμενικό Πατριαρχείο).
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται επιτέλους με κοινό νου. Γιατί σε λίγο θα νομίζουμε ότι παραλογιζόμαστε με την πατριαρχολαγνεία που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους, εντός και εκτός της Εκκλησίας.
Υ/Γ Έχουμε και άλλο κοινό: Μου αρέσει πολύ, εκτός από την κλασική μουσική, και η Oum Kalsoum.

Unknown είπε...

ΜάρκοΤ
Χαίρομαι επειδή συμφωνούμε.
Σήμερα μπορεί να πει κανείς αντιθέτως ότι όχι μόνον τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Φαναρίου δεν ταυτίζονται (ποτέ δεν ταυτίζονταν άλλωστε !!) αλλά και ότι είναι αντίθετα εν πολλοίς. Πρέπει να είναι κανείς ανιστόρητος ή βλάκας για να μην το αντιλαμβάνεται..
Μόλις βρω χρόνο θα διαβάσω τις σκέψεις σας για το ζήτημα αυτό.
Συνιστώ πάντως να διαβάστε (στο ίδιο πνεύμα εάν δεν το έχετε ήδη κάνει) -εκτός του άρθρου του που ήδη στην αρχική ανάρτηση παραπέμπω- και την νεώτερη επιφυλλίδα του Αντ. Καρκαγιάννη με τίτλο «Το έθνος, το «Γένος» και το Οικουμενικό Πατριαρχείο» στην Καθημερινή της Κυριακής (22.6.2008).
Μπορείτε να το βρείτε και στην εξής URL παραπομπής:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathuseful_1_22/06/2008_1287482