ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.6.08

Ο ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ! ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΤΡΟΦΙΜΟΙ..

Ο ομοφυλόφιλος (τέως) Μητροπολίτης Αττικής ο οποίος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου προ μερικών ετών έχασε απλώς τον θρόνο του (αντί να τον κουρέψουν) προσέφυγε στο Φανάρι ζητώντας να ασκήσει (το Φανάρι) το δικαίωμα του εκκλητού, το οποίο τα Φανάρι υποστηρίζει ότι, δήθεν, έχει επί των αποφάσεων της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος. Το Φανάρι τον "εδικαίωσε"...και "ακύρωσε" (....) την απόφαση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είχε σκανδαλίσει πολλούς (εμένα βεβαίως και πολλούς φίλους μου μας καταδιασκέδασε!!) το περιεχόμενο των υποκλαπεισών ερωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών του με νεαρό εραστή του. Τις είχε δημοσιεύσει το EXTRA CHANNEL στη εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Η εκπομπή έδωσε λαβή στην έκδοση της υπ’ αριθ. 74-2005 αποφάσεως του Ε.Σ.Ρ. με την οποία επεβλήθησαν ποινές στο σταθμό.
Το λαμπρότερο όλων όμως είναι ότι (τι ειρωνεία!!) το Ε.Σ.Ρ. που ετιμώρησε τον σταθμό για την παράνομη αναμετάδοση των τηλεφωνικών επικοινωνιών περιέλαβε με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο της εκπομπής (αυτολεξεί!) στο κείμενο της αποφάσεώς του!! Και όχι μόνο αυτό αλλά την έχει κιόλας αναρτήσει στην ιστοσελίδα του!! Θα την βρείτε στο www.esr.gr με τα στοιχεία αποφάσεως 74-2005.

.pdf (application/pdf Object)

Θα σας φύγουν τα άντερα από τα γέλια. Είναι μεγάλη όμως. Καλύτερα να την εκτυπώσετε για να διασκεδάζετε και όταν είσθε στενοχωρημένοι...
Λοιπόν ενώ ο Π. Μπεζενίτης με την βοήθεια του Εκκλησιαστικού αδελφάτου και του Φαναρίου πίστευε ότι την γλίτωσε και ότι τώρα, με την αλλαγή των συσχετισμών στην Εκκλησία της Ελλάδος, είχε την πεποίθηση ότι θα αναλάβει και πάλι «καθήκοντα» Μητροπολίτου του έσκασε σήμερα ειρκτή 6 ετών (χωρίς αναστολή!!) για κακουργηματική υπεξαίρεση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων δρχ από το παγκάρι της Μονής του Οσίου Εφραίμ. Τι υπεξαίρεση!! Εκβιασμός και ληστεία ήταν... Και αντί με την πολυτελή λιμουζίνα του να γυρίσει (εν τιμή και δόξη!!) στην Μητρόπολή του μεταφέρθηκε με την κλούβα στον Κορυδαλλό!! Αυτοί οι παλιάνθρωποι οι Δικαστές δεν αντελήφθησαν την υπόθεση με την ευρύτητα που την αντιμετώπισε το ψύχραιμο Φανάρι και τούρριξαν (λίαν επιεικώς!!) έξη χρονάκια..
Θα θυμάστε ότι είχε απολογηθεί ότι το 1.500.000.000 δρχ που είχε βρεθεί σε ένα από τους τραπεζιτικούς λ/σμούς του το φύλαγε για ώρα ανάγκης στα γεράματά του…
Οι γνωστών φρονημάτων και προσανατολισμού εκκλησιαστικοί συντάκτες στα ΜΜΕ έκαναν τόσες ημέρες «γαργάρα» την διεξαγωγή της δίκης το αποτέλεσμα της οποίας έπεσε σήμερα το μεσημέρι ως κεραυνός εν αιθρία!!
Η στάση τους αυτή βεβαίως εξηγείται. Πίστευαν οι Αρχιτέκτονες της σιγής ασυρμάτου!! ότι το Δικαστήριο, βλέποντας ότι η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει την δίκη, θα ήταν πλέον ευεπίφορο σε πιέσεις για την απαλλαγή του Μπεζενίτη. Κούνια που τους κούναγε..

23 σχόλια:

Univers είπε...

Ο Ροΐδης, νομίζω, ο οποίος είχε υποστεί και κάταγμα γνάθου κατά την παράσυρσή του από άμαξα στο Σύνταγμα, έλεγε:

"Να φυλάγεσθε από τα πισινά αλόγου και από τα μπροστινά καλόγερου!"

(όχι προς θεού ότι όλοι οι εν σχήματι είναι τέτοιοι, αλλά ο συγκεκριμένος όμως...)

Unknown είπε...

Univers
Ο Ροίδης είχε πάντοτε σχεδόν δίκαιο!!!

Unknown είπε...

Μού τηλεφώνησ εμόλις κάποιος φίλος και μου λέει "Εδώ ο κόσμος χάνεται. Μαύρο πολιτικό χρήμα στο ΠΑΣΟΚ. Κλεψιμέϊκα και αρπαχτές (έτσι λένε τουλάχιστον, αναποδείκτως ακόμη) ο Τσουκάτος, Ο Μαντέλης κλπ κλπ και εσύ ασχολείσαι με παπάδες;"
Του απήντησα αυτό είναι η είδηση. Για 1η πρώτη φορά περάσανε τα βραχιολάκια σε Μητροπολίτη+ομοφιλόφυλο+κλέφτη!!
Είναι μια πρωτιά που αξίζει να την προσέξουμε..και να χειροκροτήσουμε...
Αντιθέτως μαύρο πολιτικό χρήμα στο ΠΑΣΟΚ, αρπαχτές στελεχών του κλπ κλπ η κοινή γνώμη τα περίμενε!! 'Οπως στο Χρηματιστήριο είχε προεξοφλήσει την είδηση!!
Γιαυτό και δεν εντυπωσιάστηκε!!
Αντιθέτως πιστεύω ότι η είδηση δεν θα κάνει ιδιαίτερη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.. Οι οπαδοί του γνωρίζουν και εν πολλοίς το αποδέχονται!! τις αρπαχτές και το μαύρο πολιτικό χρήμα..Μάλιστα κάποιος διαπρεπής αρπάχτρας θεωρείται "ψυχούλα" επειδή μοίραζε τα κλοπιμαία!!

Univers είπε...

Όπως είπανε και για τις αρπαχτές των Ολυμπιακών Αγώνων, "ας φάγανε, αρκεί που φτιάξανε και κάτι!".

Είναι περίεργη νοοτροπία του νεοέλληνα που δεν ενδιαφέρεται για την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος, σαν να μην είναι αυτός που θα κληθεί να καλύψει τις τρύπες.

Βέβαια, όταν το χρήμα είναι πολύ, μοιράζεται δεξιά - αριστερά, οπότε υπάρχουν και κάποιες προσδοκίες για συμμετοχή σε κάποια αρπαχτή.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει εμπεδωμένη από εικοσαετίας και πλέον η νοοτροπία της αρπαχτής. Η διαπίστωση ότι κάποιος "τα πήρε", δεν εξεγείρει πλέον πολλές συνειδήσεις, μάλλον γεννά το αίσθημα της ματαίωσης που συνοψίζεται στην φράση: "Εγώ γιατί έμεινα απ' έξω απ' συτό το πανηγύρι;"

athinovio είπε...

η εκκλησία είναι ο μοναδικός θεσμός που ασκεί τόσο μεγάλη εξουσία/επιρροή και χαίρει τέτοιου σεβασμού χωρίς να προσφέρει τίποτα το απτό και χωρίς να κάνει τίποτα για να το κερδίσει. κάτι τέτοιο δεν είχε πεί ο μακιαβέλι ?

Locus Publicus είπε...

Δεν πίστευα τ' αυτιά μου. Μητροπολίτης θα πάει φυλακή! Λέτε ν' αλλάζουν οι καιροί; Προσωπικά με χαροποιεί η εξέλιξη. Δείχνει μια αυξανόμενη δικαστική αυτονομία. Μπράβο τους.

Unknown είπε...

Univers
"Η διαπίστωση ότι κάποιος "τα πήρε", δεν εξεγείρει πλέον πολλές συνειδήσεις, μάλλον γεννά το αίσθημα της ματαίωσης που συνοψίζεται στην φράση: "Εγώ γιατί έμεινα απ' έξω απ' συτό το πανηγύρι;"

Ακριβώς γιαυτό χαρακτηρίζεται ως ψυχούλα κάποιος πρώην κραταιός πολιτικός ο οποίος μοίραζε τα λάφυρα αφειδώς και στους συνεργάτες του, κρατώντας βεβαίως ο ίδιος την μερίδα του λέοντος!!

Unknown είπε...

Αθηνόβιε
Ο τύπος μεταχειριζόταν άκρως εξελιγμένες και αποτελεσματικές τεχνικές.. Την απειλή του μαστιγίου και την ελπίδα του καρότου..
Αφ΄ενός απειλούσε τις μοναχές ότι θα τις εξορίσει σε άλλη κλειστή Μονή στην Κέρκυρα Και
Αφ΄ετέρου (επειδή οι μοναχές είχαν ιδρύσει φαν κλαμπ του Οσίου Εφραίμ) τους υπέσχετο, ως λομπίστας, ότι με τις σχέσεις του στο Φανάρι θα επιτύχει τη "αγιοκατάταξη" του Οσίου. Δηλ. ότι το Φανάρι θα προήγαγε τον Εφραίμ από Όσιο σε Άγιο...΄Ετσι και τους τα άρπαζε χοντρά..

Unknown είπε...

Locus publicus
Καμμιά φορά (σπανίως) ξεστραβώνονται και οι Δικαστές και τιμωρούν και δημοσίους υπαλήλους, ακόμη και μητροπολίτες...
Συνέτεινε βεβαίως και η θρασύτης του καταδικασθέντος κακοποιού...
Εάν όμως δεν είχε εξαρθρωθεί το παραδικαστικό κύκλωμα Γιοσάκη πιθανόν να υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα!!
Και να μην ξεχνάμε κυρίως ότι το κύκλωμα Γιοσάκη εξαρθρώθηκε (όπως και το απόστημα Μπεζενίτη άνοιξε)με "παράνομες" (κατά την Αρχή της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων )μεθόδους, με χωρίς έγκριση (δηλ. παράνομη) παρακολούθηση και δημοσιοποίηση ιδωτικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των κακοποιών !!!

αθεόφοβος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι πράγματι σημαντική είδηση ότι μητροπολίτης θα μπεί στην στενή.
Μόνο άλλος ένας είχε μπεί στο παρελθόν στην φυλακή.
Είναι δε τόσο ασυδοτοι με τις εξουσίες που διαθέτουν που καταδυναστεύουν και καταληστεύουν τους παπάδες και όλο το καλογεροσυνάφι που έχουν στην δικαιοδοσία τους.
Όσο για τα χρήματα που έδωσε η ΖΗΜΕΝΣ δεν προκαλούν καμιά εντύπωση στον κόσμο.
Ισχύει η παροιμία ,εδώ ο κόσμος τόχει τούμπανο κτλ.για τις πλάγιες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.
Δεν πρόκειται δε να γίνει τίποτα όπως δεν έγινε τίποτα όταν ο Αλαφούζος είπε για τα εκατομμύρια που έιχε δώσει στον Μητσοτάκη.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Εξ όσων γνωρίζω τον 20ο αιώνα δεν μπήκε άλλος Μητροπολίτης στη στενή. Μπήκε τώρα ο πρώην Αττικής και νυν Κορυδαλλού Παντελεήμων Μπεζενίτης.
Υπήρχε επίσης προηγούμενο με τα λεγόμενα Σιμωνιακά τον 19ο αιώνα, αλλά και σε λίγες άλλες περιπτώσεις...
Πιθανόν όμως να κάνω και λάθος...
Σε ένα σώμα με τόσους κακοποιούς "Αγίους" (μερικούς του βλέπουμε συχνά και στην τηλεόραση) -αλλά και τόσους αληθινούς Αγίους- ας πούμε καλή αρχή... Μη ξεχνάμε και τον μητροπολίτη ο οποίος προσφάτως παρεδέχθη δημοσίως ότι εδωροδόκησε Δικαστή και έχασε απλώς την έδρα του Μητροπολίτου, παρέμεινε όμως επίσκοπος και επιδιώκει να αποκατασταθεί "δια της μετανοίας" και πάλι στο επάγγελμά του ως Μητροπολίτης..
Όσο για τον κ. Μητσοτάκη.. Αυτόν δεν τον πιάνει τίποτε..

squarelogic είπε...

Να υποθέσω οτι ο Π.Μπεζενίτης δεν θα είναι και τόσο δυστυχής στον Κορυδαλλό αφού αυξάνει το target group επιλογής 'συντρόφων"?

Άνθρωποι αδίστακτοι,δίχως αιδώ αλλά και Θείο Φόβο,που ακόμα κι όταν αποκαλύπτονται οι πομπές τους,αντί να εξαφανιστούν απο προσώπου γης,καταφεύγουν σε αμφίβολα νομικίστικα τερτίπια τύπου προσφυγής στο Φανάρι,λες και κάτι τέτοιο θα τους προσδώσει πίσω το Κύρος και την Αρετή που ουδέποτε κατείχαν...

Καλή αρχή!

Unknown είπε...

Squarelogic
Ο (πρώην Αττικής) Άγιος Κορυδαλλού θα την βγάλει ζάχαρη στη στενή!!
Συνιστώ και πάλι να διαβάσετε την απόφαση του ΕΣΡ για την οποία γράφω στην ανάρτηση. Αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους βεβαίως και ίσως και για ενηλίκους!!
Αλλά και το Φανάρι που για να επιβεβαιώσει την ανύπαρκτη διοικητική εξουσία του στην Παλαιά Ελλάδα (και όχι μόνο στις Νέες Χώρες όπως τις λέει!!) ακύρωσε την (αστεία) ποινή που είχε επιβάλει η Εκκλησία της Ελλάδος στον Μπεζενίτη!!

Univers είπε...

Διάβασα αποσπάσματα τς εκτενούς απόφασης, δηλ. τις αναφορές στο περιεχόμενο των συνομιλιών που υποκλάπηκαν.

Είναι απίστευτο! Δεν ξέρω αν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του περιεχομένου...

Unknown είπε...

Univers
Την γνησιότητα του περιεχομένου των τηλεφωνικών αυτών επικοινωνιών ουδείς έχει αμφισβητήσει. Ούτε ο Μπεζενίτης. Η υπερασπιστική του γραμμή περιορίστηκε στον ισχυρισμό ότι ως προϊόν υποκλοπής το αποδεικτικό αυτό μέσο δεν έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν..
Θα σας φανεί παράξενο αλλά κατά το γράμμα του νόμου (που έγινε με αληθινή πρόθεση την προστασία των πολιτικών, των μιζοληπτών, των επίορκων δημοαίων λειτουργών κλπ και με πρόφαση απλώς την προστασία των προσωπικών δεδομένων) απαγορεύεται η χρήση ως αποδεικτικών μέσων προϊόντων υποκλοπής..
Επιφυλλάσσομαι (όταν βρω χρόνο)να αναρτήσω κάποιο κείμενο που θα αντικρούει την άποψη αυτή στις περιπτώσεις που το δημόσιο ή σοβαρό ιδιωτικό συμφέρον επιτάσσει την δημοσιοποίηση προϊόντων υποκλοπής.

squarelogic είπε...

Κε Βαρδάκα
ακολούθησα τις συμβουλές σας και σας θεωρώ υπευθυνο για την στομαχική αναταραχή που μου προκλήθηκε!
Και να σκεφτεί κανεις οτι μικρά παιδιά έπρεπε να φιλούσαμε το χέρι αγνώστων ιερέων όποτε τους συναντούσαμε...

Φυσικά δεν άντεξα να το διαβασω όλο και σας βεβαιώ δεν είμαι καθόλου σεμνότυφος...

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι όνειδος για την ιεραρχία αν δεν προχωρήσει αμέσως στην καθαίρεσή του Παντελεήμονος. Και ήδη έχει καθυστερήσει. Και έχει καθυστερήσει επειδή φοβούνταν μήπως ανοίξει ο Μπεζενίτης το στόμα του και πάρει πολλούς στον τάφο μαζί του (όπως έχει απειλήσει). Κατά τα άλλα, το λέω ως Χριστιανός, μακάρι να μετανοήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να ξαναλειτουργήσει.

Unknown είπε...

Squarelogic
"Φυσικά δεν άντεξα να το διαβασω όλο και σας βεβαιώ δεν είμαι καθόλου σεμνότυφος..."
Μήπως όμως έτσι χάσατε τα καλλίτερα;

Unknown είπε...

Μάρκο Τ
Δυστυχώς Ο Μπεζενίτης δεν ήταν ο μόνος..
Και ωρισμένοι άλλοι που εμφανίζονται (ένας τουλάχιστον με στόμα απύλωτο) στα παράθυρα δεν πάνε πολύ πίσω..

Ανώνυμος είπε...

Και ο μητροπολίτης με το απύλωτο στόμα που λες είναι της ίδιου κλαμπ με τον Μπεζενίτη και κάποιος άλλος κληρικός που τον ήθελε ο αρχιεπίσκοπος για μητροπολίτη Παροναξίας χτες, αλλά, ευτυχώς, δεν του βγήκε. Και μάλλον δεν του βγήκε επειδή φοβήθηκαν οι μητροπολίτες πως αν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος κληρικός θα γινόταν μεγάλο σούσουρο. Και ξέρεις, οι Ναξιώτες δεν αστειεύονται, είναι ζόρικοι. Ευτυχώς, ο Καλλίνικος που εξελέγη είναι κληρικός σοβαρός και με ήθος.
Όμως, μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κληρικός πήρε αρκετές ψήφους, δείχνει πόσο χαλαρά είναι τα κριτήρια πολλών μητροπολιτών. Κατ' εμέ, επειδή το ποιόν του συγκεκριμένου είναι γνωστό, όσοι τον ψήφισαν είναι ξεφτίλες.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το πρόβλημα με τους μητροπολίτες είναι πως είναι πολλοί άρα θα χρειαστούμε νέες φυλακές για να τους κλείσουμε και ίσως το χειρότερο να είναι πως θα βάλουν άλλους στη θέση των καταδικασμένων (άρα θα χρειαστούμε νέες φυλακές κλπ).

Την λύση να τους κλείσουμε όλους σε ένα κοινώβιο την αποκλείω γιατί θα μας κυνηγάνε τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για μη σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων :(

Unknown είπε...

ΙωάννηΚ
Προς Θεού. Δεν είναι όλοι οι Μητροπολίτες κακοποιοί!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για το όνομα του Αλλάχ! :P

Όχι όλοι αλλά πάρα πολλοί :)