ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

12.6.08

ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΦΙΛΟΥ…


Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κ. Σημίτης αν εγνώριζε το λαϊκό τραγούδι (για το οποίο πολύ αμφιβάλλω) με το δίκιο του θα τραγουδούσε τώρα στον κ. Γ. Α. Παπανδρέου το τραγούδι (του Μητσάκη νομίζω) «μούφαγες όλα τα δαχτυλίδια μέχεις τώρα και κοιμάμαι στα σανίδια».
Αναφέρομαι στην διαγραφή του κ. Κ. Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από εκείνον στον οποίο μετεβίβασε την αρχηγία δια της παραδόσεως του «δαχτυλιδιού».
Όπως έχω γράψει στο παρελθόν άλλωστε (επ’ ευκαιρία της «εκλογής» του Γ. Α. Παπανδρέου ως ηγέτου του ΠΑΟΚ) με το δημοψήφισμα του 1974 οι Έλληνες δεν κατήργησαν τον θεσμό της βασιλείας. Απλώς αντικατέστησαν τον βασιλικό οίκο της Δανίας με τους βασιλικούς οίκους των Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Και στα ενδιάμεσα διαστήματα ως Αντιβασιλείς ελειτούργησαν ο Μ. Έβερτ και ο Κ. Σημίτης. (Το σχετικό κείμενο βρίσκεται επιλέγοντας και κάνοντας κλικ στην λέξη-κλειδί "Βασιλείς")
Τώρα ο Αντιβασιλεύς διεγράφη για ζήτημα περί του οποίου η γνώμη του ήταν απολύτως ορθή. Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων επί σημαντικών εθνικών ζητημάτων είναι τακτική απολύτως εσφαλμένη. Οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να μην τις μεταβιβάζουν στο εκλογικό σώμα. (Εκτός εάν είναι βέβαιοι ότι το δημοψήφισμα θα αποβεί υπέρ της ορθής απόψεως. Όπως πχ προσφάτως στην Κύπρο για το σχέδιο Αννάν).
Έχω γράψει και επ’ αυτού. (Το σχετικό κείμενο βρίσκεται επιλέγοντας και κάνοντας κλικ στην λέξη-κλειδί "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"). Πλην το κείμενό μου (που αφορούσε στην Σικελική εκστρατεία στον Πελοποννησιακό πόλεμο) δυστυχώς έμεινε ασχολίαστο..
Δημοσίευση σχολίου