ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

16.7.08

Η ΒΛΑΚΕΙΑ, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ..Στο Βήμα της 9/7/2008 δημοσιεύεται (με τον ίδιο τίτλο) ένα σπουδαίο κείμενο άκρως αποκαλυπτικό και ταυτοχρόνως άκρως σημαντικό με λιτότητα εκφράσεως, με σαφή και τεκμηριωμένα όμως υπονοούμενα και χωρίς κραυγαλέες καταγγελίες για το επίκαιρο ζήτημα του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της κοινοπραξίας SAIC/SIEMENS.
Κάνοντας κλικ στον τίτλο μπορείτε να δείτε το κείμενο.
Υπογράφεται από τον κ. Κ.Μ.Κάππο, Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο Δ/ντή Η/Μ του μεγαλύτερου μελετητικού γραφείου της χώρας ο οποίες είχε, όπως γράφει, «το προνόμιο και την ατυχία να διευθύνει την ομάδα των 14 τεχνικών Συμβούλων της ΔΑΟΑ (Διεύθυνσης Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων) η οποία παρακολουθούσε για λογαριασμό του Δημοσίου το σύστημα ασφαλείας C4I”.
Το κείμενο διαπνέεται από βαθυτάτη μελαγχολία για το ήθος και την διανοητική επάρκεια των πολιτικών που εχειρίσθησαν το θέμα και των επιληφθέντων "αρμοδίων" στελεχών της Ελληνικής Διοικήσεως. Ρητή εξαίρεση ο κ. Κάππος κάνει μόνον για τον κ. Μαρκογιαννάκη τον οποίον πάντως δεν γνωρίζω. (Μακράν εμού επομένως κάθε πονηρή σκέψη..). Ούτε και τον κ. Κάππο γνωρίζω. Τον εξετίμησα όμως βαθύτατα από το κείμενο του.
Περίληψη δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει, χωρίς να προδώσει, τα νοήματα του δημοσιεύματος. Γι΄ αυτό συνιστώ ενθέρμως την προσεκτική ανάγνωση του.
Περιορίζομαι μόνον στο εξής: Το κακό άρχισε από την παναθλία σύμβαση που δεν εξασφάλιζε ούτε στοιχειωδώς τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου. Λόγω αγνοίας; Λόγω διαφθοράς;
Στο τέλος αλώνιζαν κυριολεκτικώς τις Υπηρεσίες από τις οποίες έπαιρναν ότι ήθελαν, παρά τις ζωηρές αντιθέσεις της ομάδος των Ελλήνων τεχνικών Συμβούλων, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι (επικεφαλής των εργολάβων!!) κύριοι Τρεπεκλής και Δενδρινός.... Απεξυλώθη δε το «εγκατασταθέν» μέρος του συστήματος με τέτοια θαυμαστή ταχύτητα και με τέτοια σπουδή ώστε να μη είναι δυνατός ο έλεγχος κατά την παραλαβή του τι είχε εγκατασταθεί!!
Δημοσίευση σχολίου