ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.9.08

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ..

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα.
Και εγώ ρωτώ:
Αυτός που θα βρεθεί ως επενδυτής τι θα είναι; Τρελός; Μεθυσμένος; Απατεώνας;
Ποιος θα αγοράσει μια επιχείρηση με ένα προσωπικό υπερσυνδικαλισμένο, αδιάφορο, λουφαδόρικο, ασυνείδητο;
Και επειδή τρελοί και μεθυσμένοι δεν εμφανίζονται στις μεγάλες επενδύσεις τι μένει;
Θα μας πληρώσει ο επενδυτής ή μήπως θα τον πληρώσουμε;
Εννοώ πέραν από τα δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει μέχρι τώρα στο προσωπικό της Ο.Α..
Πέραν από τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα τους πληρώσουμε ακόμη για συντάξεις, εφ΄ άπαξ, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές κλπ κλπ.
Όσοι εργαζόμενοι δεν απορροφηθούν από την νέα επιχείρηση θα απορροφηθούν από το Δημόσιο (τι να τους κάνει;) διατηρώντας τους μεγαλύτερους μισθούς που είχαν στην Ο.Α.
Όσοι επιλέξουν την εθελουσία έξοδο θα λάβουν από τον κρατικό κορβανά πλήρεις τις αποζημιώσεις μαμούθ που προβλέπουν οι κανονισμοί της εταιρείας, ακόμη και εάν δεν έχουν συμπληρώσει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις..
Όταν πτωχεύουν ιδιωτικές επιχειρήσεις ο φορολογούμενος καλείται να καταβάλλει αυτόν τον πακτωλό χρημάτων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων;
Σήμερα οι εργαζόμενοι της Ο.Α. έκαναν κατάληψη στην πίστα του Αεροδρομίου στα Σπάτα, εμπόδισαν επί μισή τουλάχιστον ώρα τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις και έβαλαν φωτιά στα ξερόχορτα του αεροδρομίου ώστε η μειωμένη ορατότητα να εμποδίζει την χρήση του αεροδρομίου… Αδιαφόρησαν δηλ. εντελώς για τους κινδύνους, για την καθυστέρηση των δρομολογίων, για την απώλεια ανταποκρίσεων, για την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι επιβάτες κλπ κλπ
Εάν οι φορολογούμενοι γλίτωναν τις κρατικές επιδοτήσεις των ελλειμμάτων του Ο.Σ.Ε., της Ο.Α. και των αστικών συγκοινωνιών η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων θα ήταν δυνατόν να μειωθεί στο μισό ή/και σε ακόμη λιγότερο…
Μεταξύ πολλών κειμένων διάλεξα να παραπέμψω με σύνδεσμο σε σύντομο παλαιότερο κείμενο του Απορούντος και εξισταμένου.

7 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Σωστή η απορία σου κύριε Βαρδάκα, θλιβερή η πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνομαι την εμμονή με τη μετάθεση των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες. Με τί κριτήρια θα γίνει; Και γιατί να γίνει; Προς τί αυτή η υπερπροστασία; Δηλαδή ένας τυχερός υπάλληλος που μπήκε με το σημείωμα του βουλευτή απο το χωριό στην ΟΑ, θα πάει ας πούμε στην πολεοδομία Πατρών, στην εφορία Αθηνών, δάσκαλος στη Θράκη; Υπάρχει σοβαρότητα;

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό προς τον ελληνικό λαό, και ειδικά σε εκείνους που προσπαθούν αξιοκρατικά να βρούν μια εργασία, και τους άλλους, που οι δυναμικές της ιδιωτικής αγοράς έσπρωξαν στην ανεργία, να τους λές πως το επίσημο κράτος ΩΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, θα βολέψει τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής κάπου. Είναι αυτό δίκαια δημοκρατία;

Ποιός θα πάρει την ΟΑ; Ισως κάποιος κολλητός που αφού δεν θα ρισκάρει τίποτα, θα την φεσώσει και πάλι στο μέλλον.

Μα τόσο θράσος πλέον..

Unknown είπε...

Locus publicus
Δεν νομίζω ότι είναι εύκολη η ανεύρεση βλακός στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Στην Ο.Α. το περιβάλλον είναι πολύ ανθυγιεινό... Το προσωπικό είναι πολύ φιλάσθενο..Τα ποσοστά απουσιών από την εργασία τους λόγω ασθενείας υπερβαίνουν και τις δηλούμενες ασθένειες των κατηγορουμένων στα Δικαστήρια που γίνονται αιτία συχνών αναβολών των δικών..
Στο δε γυναικείο προσωπικό (κυρίως το ιπτάμενο) η δυσμηνόρροια κυριολεκτικά θερίζει..

athinovio είπε...

βασικά, αυτός δεν είναι και ο λόγος που το δημόσιο παραπαίει?
αφού όσοι διορίζονται είναι εξ ορισμού όσοι δεν ήταν αρκετά ικανοί να δουλέψουν στην ελεύθερη αγορά, τότε ο δημόσιος υπάλληλος είναι γεμάτος ανεπαρκείς σε όλες τις βαθμίδες.

και είναι και αδιάφοροι για ότι συμβαίνει γύρω τους.

γιατί να διαφέρει η ολυμπιακή.

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Οι διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής (με τος 16 μιθούς ετησίως εκ των οποιων δύο αφορολόγητοι, με τις πλασματικές υπερωρίες ακόμη και όταν δεν λειτουργεί το Κοινοβούλιο), η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΟΑ υπήρξαν -και παραμένουν- το καλάθι απορριμμάτων των πολιτικών κπμμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλό το Υπουργείο Μεταφορών να έδινε στη δημοσιότητα τη λίστα με τη μισθοδοσία των "αναξιοπαθούντων" υπαλλήλων της Ο.Α. Θα αρκούσε αυτό ώστε να λουφάξουν, γιατί η κατακραυγή των πολιτών θα ήταν μεγάλη.

Unknown είπε...

ΜάρκοΤ
Οι εκκλήσεις των συνδικαλιστών της ΟΑ προς τους φορολογουμένους να τους υποστηρίξουν στον αγώνα τους να διατηρηθεί η ΟΑ με τα προνόμιά τους θυμίζει την παροιμία "βόηθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω!!"

Univers είπε...

...ή αλλιώς: "δούλεψέ με κακομοίρη να μη γίνω σαν και σένα". Να δουλεύουν τα κορόιδα για να μην χάσουν τα εξοργιστικά προνόμια οι προύχοντες της Ολυμπιακής.

Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προστατεύει τους μονίμους υπαλλήλους από απολύσεις, προκειμένου να μην γίνουν έρμαια αντεκδικήσεων κατά τις αλλαγές εξουσίας (σ' αυτή την κομματοκρατούμενη μετα-οθωμανική καρικατούρα κράτους που ονομάζουμε νεωτέρα Ελλάδα).

Αλλά να τους παρακαλάμε κιόλας για να τους μεταθέσουμε αλλού, ε, αυτό πάει πολύ. Φαίνεται θα είναι και πολλοί εκείνοι που είναι γραμμένοι στους καταλόγους μισθοδοσίας και δεν εμφανίζονται καν σε χώρους εργασίας...