ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.8.08

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ.



Ι. COMITE DE DEROGATIONS. («ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ».)


Στην στήλη «ΣYNTOMA» της Καθημερινής της 29/8/2008 δημοσιεύεται το εξής «ασήμαντο» (έτσι προφανώς το αξιολογεί η Εφημερίδα!!) ειδησάριο.
«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ελεύθεροι με καταβολή 1.000 ευρώ
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ποινή φυλάκισης 15 μηνών που επεβλήθη σε τρεις Βούλγαρους πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν παράνομα ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Έβρο, εξαγοράσθηκε έναντι καταβολής του ποσού των 1.000 ευρώ από τον καθένα. Την Τετάρτη το βράδυ οι τρεις αλλοδαποί εντοπίσθηκαν από όργανα του αστυνομικού σταθμού στο Τελωνείο Ορμενίου, κατόπιν ειδοποίησης ότι φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Πλάτης Έβρου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στον έλεγχο που ακολούθησε, όντως βρέθηκε ψηφιακή μηχανή με φωτογραφίες. Μετά από το Αυτόφωρο καταδικάστηκαν σε 15 μήνες φυλάκιση την οποία ωστόσο και εξαγόρασαν».

Στα σοβαρά κράτη λειτουργεί ατύπως, μη θεσμοθετημένη δηλαδή με τυπικό νόμο, κάποια Επιτροπή Παρεκκλίσεων. (COMITE DE DERΟGAΤIONS ελέγετο τουλάχιστον αυτή που λειτουργούσε στην Γαλλία επί Ντε Γκώλλ και δεν αμφιβάλλω ότι εξηκολούθησε να λειτουργεί και επί όλων των διαδόχων του Σοσιαλιστών και Συντηρητικών, ακόμη και σήμερα).
Η Επιτροπή απαρτίζεται συνήθως, αναλόγως του θέματος, από Συνταξιούχους (Ανωτάτους Δικαστικούς, Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανωτάτους κρατικούς λειτουργούς κλπ κλπ) ακόμη και από αποσυρθέντες εγκύρους σεβαστούς πολιτικούς από διάφορα πολιτικά κόμματα.
Η θανάτωση οιουδήποτε ατόμου σοβαρά επικινδύνου για τα κρατικά συμφέροντα της Χώρας (πχ ξένου κατασκόπου, πράκτορος ξένης δυνάμεως κλπ κλπ) παντού και σε όλες τις χώρες του κόσμου απαγορεύεται από την Ποινική Νομοθεσία, τουλάχιστον χωρίς δικαστική απόφαση.
Επίσης πχ απαγορεύεται από την Ποινική Νομοθεσία η δωροδοκία αλλοδαπών (πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών κλπ) για την προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της Χώρας.
Στην Χώρα μας τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών όχι σπάνια διοχετεύονται σε φίλα προκειμένους στον Υπουργό δημοσιογράφους και στο Αδηφάγο Φανάρι.
Πλην όμως αυτά που απαγορεύει ο Ποινικός Κώδικας μερικές φορές δυστυχώς επιβάλλει σοβαρότατο κρατικό συμφέρον.
Και εδώ ο ρόλος της Επιτροπής Παρεκκλίσεων να επιτρέπει (με φειδώ πάντοτε) ότι ο ποινικός νόμος απαγορεύει..
Στην χώρα μας (χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας) είναι φανερό ότι τέτοια Επιτροπή δεν λειτουργεί. Χρειάζεται σοβαρότητα πολιτικής ηγεσίας (διακομματικώς) και κάτι άλλο να έχουν στα παντελόνια τους.
Αν λειτουργούσε η Επιτροπή αυτή πχ το πολύ-πολύ να μαθαίναμε από τις Εφημερίδες για τον πνιγμό 3 Βουλγάρων τουριστών από ανατροπή του ιστιοπλοϊκού που είχαν μισθώσει..
Αλλά εδώ το πονόψυχο Δικαστήριο έκρινε ότι με 1.000 Ευρώ αποζημιώνεται το αίμα των Ελλήνων Στρατιωτών που, ενδεχομένως, θα χυθεί σε μία μελλοντική πολεμική σύρραξη εξ αιτίας των στρατιωτικών απορρήτων που ο εχθρός έμαθε από τις πληροφορίες αυτές..
Αλλά και για τους λοιπούς πονόψυχους Έλληνες (της Αριστεράς κυρίως) που πιστεύουν ότι η εχθρότης της Βουλγαρίας, χώρας πλέον της Ε.Ε. (με ενθουσιώδη συναίνεσή μας!!, τύφλα που μας βάραγε!!) του ΝΑΤΟ έχει, δήθεν, λήξει οριστικώς...



ΙΙ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.



Στην Καθημερινή της 30/8/2008 δημοσιεύεται επίσης και το εξής ακόμη ειδησάριο.

«Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην Αθήνα
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ τουλάχιστον 150 αλλοδαπών από αφρικανικές χώρες σημειώθηκαν περίπου στις πέντε το απόγευμα στις οδούς Γερανίου, Μενάνδρου και Σοφοκλέους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έντεκα αλλοδαποί και ένας αστυνομικός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στην περιοχή έγινε πραγματική σύρραξη και όταν έσπευσαν εκεί οι αστυνομικοί ένας αλλοδαπός επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε στο χέρι αστυνομικό της ομάδας Ζήτα.
Ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του και τραυμάτισε τον αλλοδαπό στο πόδι ενώ από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ελαφρά και ένας Έλληνας υπήκοος που περνούσε τυχαία από το σημείο εκείνο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνολικά 49 προσαγωγές ενώ γίνεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια των εκτεταμένων επεισοδίων».

Η αιτία των επεισοδίων ήταν ήδη γνωστή από την πρώτη στιγμή. Πόλεμος μεταξύ συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών για τον έλεγχο της αγοράς των Αθηνών. Η εφημερίδα (εντός του πνεύματος του πολιτικώς ορθού που την διακρίνει) δημοσιεύει (σεμνά και ταπεινά) την είδηση χωρίς να προσδιορίζει την αιτία της συμπλοκής και χωρίς να αναγράφει ότι ως όπλα των συμπλεκομένων εχρησιμοποιήθησαν και σπαθιά Σαμουράϊ τα οποία όλοι μας είδαμε στις οθόνες. Και ότι με σπαθί Σαμουράϊ ο τραυματισθείς Σομαλός επεχείρησε να αποκεφαλίσει τον αστυνομικό.
Ευτυχώς που η σφαίρα του παρ΄ ολίγον αποκεφαλισθέντος αστυνομικού δεν εθανάτωσε τον επιτιθέμενο Σομαλό έμπορο ναρκωτικών διότι αλλιώς ο κ. Τσίπ(ου)ρας και οι λοιποί «πονόψυχοι» θα μας έλιωναν στις πορείες, στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις των ΑΕΙ.
Πρέπει να αντιληφθούμε όμως ως κοινωνία ότι οι μάστιγες της εγκληματικότητος και των ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζονται με αναλγητικά. Στο οπλοστάσιο της Ιατρικής υπάρχουν (εκτός των αναλγητικών) και τα αντιβιοτικά. Και είναι απείρως πιο αποτελεσματικά.
Και για όσους δεν αντιλαμβάνονται (ή δεν θέλουν να αντιληφθούν) υπενθυμίζουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμαρχος Τζουλιάνι εμείωσε αισθητώς προ ετών την εγκληματικότητα στην Ν. Υόρκη ΗΠΑ.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!!
Αντιγράφω από την σημερινή Καθημερινή επίσης.
"Θύμα ομαδικού βιασμού από ανήλικους Πακιστανούς έπεσε ένας 13χρονος Αλβανός το απόγευμα της Πέμπτης, στο πάρκο του Αιγάλεω. Το 13χρονο παιδί επέστρεψε στο σπίτι του και εν συνεχεία μαζί με τον πατέρα του προέβησαν σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκ των ανήλικων δραστών συνελήφθη μόνο ένας."


Αυτοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο σωφρονισμός εξακολουθεί να είναι σήμερα το μόνον αναγκαίο όπλο της αντεγκληματικής πολιτικής είναι μακριά νυχτωμένοι...
Οι 13 Πακιστανοί ανήλικοι που εβίασαν τον 13ετή Αλβανό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γνωρίσουν καν, λόγω της ανηλικότητός τους, της δικαστικής υπερεπιείκειας και της ιδιότητος του θύματος ως μη Έλληνος τα κάγκελα της φυλακής..
Τι απομένει πλέον στους Αλβανούς συγγενείς του βιασθέντος ανηλίκου;
Και ποιός θα τους μεμφθεί;

athinovio είπε...

πώς μείωσε ο τζουλιάνι την εγκληματικότητα της Ν.Υ.?

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Επειδή αυτή την στιγμή φεύγω γι το αερδρόμιο θα σου απαντήσω από Δευτέρα-Τρίτη.

Λωτοφάγος είπε...

Με μηδενική ανοχή για τους παραβάτες και τους εγκληματίες. Οι ανήλικοι δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορούν στους δρόμους μετά τις 10 το βράδυ.
Να υπενθυμίσω όμως ότι ο ομαδικός βιασμός έγινε απόγευμα.

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Λόγω απουσίας μου από ην Αθήνα μόλις είδα το σχόλιό σας.
Θα σας απαντήσω αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή της Αθήνας που είναι γκέτο είναι πολύ μικρή σε έκταση σε σχέση με αντίστοιχες περιοχές της Νέας Υόρκης ή και του Παρισιού ή του Λονδίνου. Άρα, πανεύκολο να ελεγχθεί, αν...
Αν...υπάρχει πολιτική βούληση. Γιατί, αν υπάρχει, φροντίζεις η περιοχή να αστυνομοκρατείται (ναι, γιατί όχι; από το να...σομαλοκρατείται, καλύτερα μερικοί πραγματικοί μπάτσοι) και, βέβαια, διαπιστώνεις ποιοι Αφρικανοί ή άλλοι έχουν άδειες παραμονής. Όσοι δεν έχουν, απλά τους στέλνεις από κει που ήρθαν και γρήγορα. Όσοι έχουν μεν άδεια, αλλά έχουν διαπράξει παράβαση του ποινικού δικαίου, θεωρείς την άδειά τους λήξασα και επίσης τους στέλνεις πίσω στο ωραίο τους χωριό. Και όσοι, τέλος πάντων, έχουν άδεια, αλλά δεν είναι ποινικά κολάσιμοι, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν, αλλά να ξέρουν ότι...υπάρχει μάτι που τους βλέπει. Και με την πρώτη στραβή,....τέρμα η αδειούλα και απέλαση...
Όμως, αυτά προϋποθέτουν κράτος. Κράτος δημοκρατικό, αλλά και κράτος δικαίου ταυτόχρονα. Όχι κράτος που ανέχεται μέρα-μεσημέρι στο Σύνταγμα να γίνεται παζάρι αφρικάνικο με κινέζικα προϊόντα και η Ερμού ανήμερα την Πρωτοχρονιά, το βράδυ, να έχει μετατραπεί στο πανηγύρι της Αγια-Βαρβάρας, από Σύνταγμα μέχρι Μοναστηράκι. Ας επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και ας φωνάζει όσο θέλει ο κάθε επαγγελματίας αντιρατσιστής τύπου Τσίπρα. Εκείνος θα τα λέει, εκείνος θα τα ακούει. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να τελειώνει το πανηγυράκι με τους Αφρικανούς και Ασιάτες λαθρομετανάστες. Είμαστε πολύ μικρή χώρα για να γίνουμε η χαβούζα 2 ηπείρων.

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Επί εποχής Τζουλιάνι η Αστυνομία της Ν. Υόρκης, ή μάλλον κάποια ειδική ομάαδα της, έκανε εφόδους και έρευνες στα στέκια και στα σπίτια μερικών διαβοήτων και πασιγνώστων αρχηγών του υποκόσμου. Σε ωρισμένες περιπτώσεις υπήρχε αντίσταση,όπως είπαν οι αστυνομικοί, και έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών,με αποτέλεσμα τον θάνατο ωρισμένων κακοποιών. Ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν είχαν απώλειες..Το περίεργο είναι ότι νεκροί κακοποιοί έφεραν τραύματα με είσοδο του βλήματος εκ των όπισθεν και έξοδο εκ των έμπροσθεν.. Που σημαίνει ότι είχαν βληθεί εκ των όπισθεν..
Μετά από τα γεγονότα αυτά έγινε πανικός στο τσίρκο και οι μεγάλες κεφαλές του εγκλήματος μετεκόμισαν από την Ν. Υόρκη σε ασφαλέστερα λημέρια με πιο πονόψυχες αστυνομίες..

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Οι συγγενείς του βιασθέντος νεαρού Αλβανού πως νομίζετε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τους βιαστές, εν όψει της αρνησιδικίας της Ελληνικής ΔικΑιοσύνης;

athinovio είπε...

κάνοντας τη δουλειά τους δηλαδή?

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Συνεχίζοντας πράγματι την δουλειά τους (οι κακοποιοί) αλλού όμως..
Όπως όταν έχετε συναγερμό πχ στο σπίτι σας ή στο αυοκίνητό σας έχετε την πιθανότητα ο κλέφτης να χτυπήσει το σπίτι ή το αυτοκίνητο του γείτονα και όχι το δικό σας που είναι προστατευμένο..

Unknown είπε...

Μάρκο Τ.
Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι και σύνθετο και δύσκολο. Κατ΄αρχήν η γήρανση και η μείωση του Ελληνικού πληθυσμού καθιστούν αναγκαία την μετανάστευση. Η μετανάστευση όμως δημιουργεί και πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα. Από την ανεργία των Ελλήνων εργαζομένων μέχρι την αύξηση της εγκληματικότητος. Και από την επιδείνωση της δημόσιας υγείας (από τις ασθένειες που οι μετανάστες μεταφέρουν στην πατρίδα μας, διάβαση προ ημερών ότι το 18% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένο από λαθρομετανάστες, όχι νόμιμους μετανάστες) μέχρι και την πολιτισμική αλλοίωση. Σε εκείνα τα δημόσια σχολεία στα οποία οι τάξεις περιλαμβάνουν και μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να καθυστερούν την ύλη επειδή τα παιδιά των μεταναστών λόγω μη καλής γνώσεως της γλώσσας όπως και λόγω χαμηλότερου μορφωτικού των οικογενειών τους αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αυτό όμως αποβαίνει σε βάρος των Ελλήνων μαθητών και κατ΄ επέκταση σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.
Επομένως η Πολιτεία (με διακομματική συμφωνία των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) πρέπει να θεσπίσει μια πλήρη και ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης και, το κυριότερο, να την εφαρμόσει απαρέγκλιτα. Να εμποδιστεί με κάθε θυσία η λαθρομετανάστευση. Να ελέγχεται η υγεία, η ηλικία, η αρτιμέλεια, η μόρφωση και το ποινικό μητρώο των μεταναστών κλπ κλπ.